Pozdrav,uzeh neki Laney VC30 skoro i sada vidim da nazad ima prekidac za 4 i 8 Ohm-a i stoji na 8,jer je verovatno zvucnik u njemu od toliko...
Znaci kada bih ja sada dodavao externi box,on mora da bude od 8 Ohm-a i da prebacim prekidan na 4 Ohm-a ili kako to funkcionise?
Pitanje oko dodatnog boxa na VC30
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
-
Re: Pitanje oko dodatnog boxa na VC30
Jedan od Murphyevih zakona glasi: "kada više ništa ne ide pročitaj uputstvo!"
Strana 9, tačka 10.
Strana 9, tačka 10.
Da, ili da imaš dva kabineta od 16 pa na 8 da staviš na glavi, ili dva od 8 pa na 4 oma na glavi da staviš.Pošto bi trebalo paralelno da se vezuju kabineti.To bi trebalo proveriti, ali mislim da je paralelno.nikolic025 wrote:Pozdrav,uzeh neki Laney VC30 skoro i sada vidim da nazad ima prekidac za 4 i 8 Ohm-a i stoji na 8,jer je verovatno zvucnik u njemu od toliko...
Znaci kada bih ja sada dodavao externi box,on mora da bude od 8 Ohm-a i da prebacim prekidan na 4 Ohm-a ili kako to funkcionise?
- nikolic025
Nisam dobio uputstvo,a i nisam se setio da trazim.
U glavnom 112 je u pitanju,tako da ima vec zvucnik,nego pitah za dodatni box...
Potrazicu uputstvo kad budem pri racunaru...hvala
U glavnom 112 je u pitanju,tako da ima vec zvucnik,nego pitah za dodatni box...
Potrazicu uputstvo kad budem pri racunaru...hvala
-
Na 4 Oma.
Usred Zala wrote:Jedan od Murphyevih zakona glasi: "kada više ništa ne ide pročitaj uputstvo!"
Strana 9, tačka 10.

Izvoli uputstvo:
http://www.laney.co.uk/manuals/VC30%20M ... %203.3.pdf
strana 9 kaže:
IMPEDANCE SELECTOR SWITCH: This optimises the VC30’s output for 4 or 8-16 ohm loads. When using with the ‘on
board’ speaker set to it 8 ohms. If using an 8-16 ohm extension cabinet at the same time as the onboard speaker, set the
switch to 4 ohms. If you set it wrong it will reduce the life of your output tubes and won’t sound as good.
EXTENSION CABINET:
Use to connect an 8-16 ohm extension cabinet. Please note mismatched impedance will reduce
the amplifiers performance and in some cases may cause damage to your amplifier. Try the VC30 into a Laney 4*12 cabinet -
you will be amazed what this baby cranks out.
Što će reći, dobro je da ti sada stoji prekidač na 8 oma!
Po ovome što ja vidim ključno je ono "at the same time". Izgleda da ako pri priključenju boksa, isključiš interni zvučnik, onda je situacija jasna, stavi se onoliko oma koliko je boks..