Koja je vrsta muzike najteža za bubnjanje?

Moderator: zolideathmetal

Post Reply
Drobac
MF veteran

Re: Koja je vrsta muzike najteza za sviranje?

Post by Drobac » 18 May 2008, 14:15

MantraH wrote:
sepsa wrote:Pa znam, ali pitanje po meni ni nema odgovor.
Sta bi odgovorili na:
-Koja je vrsta muzike najlaksa za sviranje?
:D

Aaaa....narodjak,al onaj najgori ''GRAND''... tu samo sedis i prchkash neka sranja...na ugasenim elektoncima :lol: :lol: :rlol:
Jesi svirao nekad narodnjake?
Critical wrote:
ali sto tice fizickog i ko ce pre i brze bubnja tu su MAngini i cika http://www.youtube.com/watch?v=dvr2nuvtCpQ
Ovo su opet dva metal bubnjara, i super oni sviraju ali to je uglavnom sve steceno Kondicionom vezbom ,lepo to zvuci i sve , ali je "ravno" :D
Evo ti dvojice koja nisu toliko "ravna":
http://www.youtube.com/watch?v=KSLxfRGpQSU
http://www.youtube.com/watch?v=at-eGdtthww

Critical wrote:neki skup bubnjara ali ne znam kako se zove
Modern Drummer Festival.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 18 May 2008, 14:49

Jes vala ,ovi nisu "ravni2 uopste :mrgreen:
Ne kazem ja da je metal lak za sviranje ,posebno bubanj , ali me npr nervira ono black death (tipa Necrophagist,mislim neko ih je pomenuo ovde kao najteze za sviranje , ne znam ali meni ono nije sviranje ,vise neka mutljavina ,toliko je brzo da gubi smisao) izivljavanje dupla trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,dobos trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cinela trrrrrrrrrrrrrrrrrr, meni je bubnjar lik koji ce da daje gruv koji drzi bend na okupu (sto je li i jeste uloga bubnjara:D)
Ne znam ,ali tipa lik kao sto je Vinnie (pantera) po meni je odlican ,covek moze brzo a zna i da napravi onaj bas bas Heavy ritam ,sporo a jebe kevu...
Mislim da sam ovde video i link gde svira Travis Barker , odusevio me sa kolikom energijom lupa one bubnjeve , ne znam, koliko god zahtevnije bilo svirati latin jazz ,metal i ostale ritmove ti bubnjari (ne svi) mi izgledaju nekako nezainteresovano, kod trevis bas vidis da covek voli da svira i bas zato je meni drzao paznju duze nego npr roddy......
Opet ja nisam bubnjar pa sam se verovatno nalupetao sad ali,eto neko kao moje misljenje :D
Modern Drummer Festival.
Tacno,thanx :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 18 May 2008, 15:01

Critical wrote:izivljavanje dupla trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,dobos trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cinela trrrrrrrrrrrrrrrrrr,
So true... :lol:

MantraH

Post by MantraH » 18 May 2008, 15:39

Jedan od najopasnijih koncerta je -Buddy Rich MEMORIAL-....to pogledajte ako vec niste...i sad najozbiljnije ,ja mislim da je latino(jos uz jazz) najzajebaniji,najvise ti ''lomi mozak''...... :eek4i_2:

MantraH

Post by MantraH » 18 May 2008, 15:48

Jesi svirao nekad narodnjake?

Nisam...tj ne na sceni....Ma vidi se da je sve to poziranje...ali ...jedno stoji MONEY,MONEY,MONEY :metal6:

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 18 May 2008, 16:25

MantraH wrote:Jesi svirao nekad narodnjake?

Nisam...tj ne na sceni....Ma vidi se da je sve to poziranje...ali ...jedno stoji MONEY,MONEY,MONEY :metal6:
Ne radi se o tome. Znam jednog extra dobrog bubnjara kojeg su angazovali da svira narodnjake (covek ih inace ne voli, ali je hteo to da uradi bas zbog tog "money, money" razloga). Dali su mu nekih 150 pesama da skine. Skinuo je par pesama i odustao. Uopste nije tako lako kao sto ljudi misle (bar tako mi je rekao) i trebalo mu je dosta vremena i tih par pesama da skine, a kamoli 150.

MantraH

Post by MantraH » 18 May 2008, 20:14

Drobac wrote:
MantraH wrote:Jesi svirao nekad narodnjake?

Ne radi se o tome. Znam jednog extra dobrog bubnjara kojeg su angazovali da svira narodnjake (covek ih inace ne voli, ali je hteo to da uradi bas zbog tog "money, money" razloga). Dali su mu nekih 150 pesama da skine. Skinuo je par pesama i odustao. Uopste nije tako lako kao sto ljudi misle (bar tako mi je rekao) i trebalo mu je dosta vremena i tih par pesama da skine, a kamoli 150.
E dobro,to je istina,nisam rekao za sve...postoje narodne stvari koje su zahtvne,tipa makedonkih 7/8 i 5/8,tu ritmiku sam i sam vezbao ....to je okej,nego ovo novije(stavio sam 'GRAND'..ne znam kako da nazovem) sto se zasniva na tu-c-prc-c i varijacije na temu,stvarno mi ne drzi paznju.... i da ti daju 3000 ovakvih pesama sve ja na isti fazon.....a jos kad ti kazu na sceni da ce klavijatura da te pokriva...sve u k---- jedino valja kinta :lol:

MantraH

Post by MantraH » 18 May 2008, 20:29

Critical wrote:
Ne kazem ja da je metal lak za sviranje ,posebno bubanj , ali me npr nervira ono black death (tipa Necrophagist,mislim neko ih je pomenuo ovde kao najteze za sviranje , ne znam ali meni ono nije sviranje ,vise neka mutljavina ,toliko je brzo da gubi smisao) izivljavanje dupla trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,dobos trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cinela trrrrrrrrrrrrrrrrrr
eeee vidis da si bubnjar (dobar bubnjar 8) ) da odslusas NecrOphaGist ,recimo -extime unction- ,pesma bi ti drzala paznju sve vreme,a posle bi je ponovo slusao.... zanemario bi sve osim bubnja i gitare koji 'mutljavinom' demonstriraju tehniku koja j*** nanu.....a inace Muhamed(onaj osisani gitarista,koji je promukao :lol: :arrgghh: ) sve pesme pravi sam,pa pozove likove da snime album,il da odsviraju koncert ! :bow: :nixweiss:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 18 May 2008, 21:14

eeee vidis da si bubnjar (dobar bubnjar ) da odslusas NecrOphaGist ,recimo -extime unction- ,pesma bi ti drzala paznju sve vreme,a posle bi je ponovo slusao.... zanemario bi sve osim bubnja i gitare koji 'mutljavinom' demonstriraju tehniku koja j*** nanu.....a inace Muhamed(onaj osisani gitarista,koji je promukao ) sve pesme pravi sam,pa pozove likove da snime album,il da odsviraju koncert
Dobro svi imamo razlicita misljenja , na tome cemo i ostati :D
Znam da muhamed sve radi sam i da kolegama salje GP formate pesma ,ponovicu opet to ZA mene nije bend :D

Jednostavno taj pravac mi se ne svidja i ne mogu da bude mnoogo objektivan....

MantraH

Post by MantraH » 18 May 2008, 21:31

Critical wrote:
eeee vidis da si bubnjar (dobar bubnjar ) da odslusas NecrOphaGist ,recimo -extime unction- ,pesma bi ti drzala paznju sve vreme,a posle bi je ponovo slusao.... zanemario bi sve osim bubnja i gitare koji 'mutljavinom' demonstriraju tehniku koja j*** nanu.....a inace Muhamed(onaj osisani gitarista,koji je promukao ) sve pesme pravi sam,pa pozove likove da snime album,il da odsviraju koncert
Dobro svi imamo razlicita misljenja , na tome cemo i ostati :D
Znam da muhamed sve radi sam i da kolegama salje GP formate pesma ,ponovicu opet to ZA mene nije bend :D

Jednostavno taj pravac mi se ne svidja i ne mogu da bude mnoogo objektivan....

okej baz ljutnje ...al moras priznati da imaju dobru tehniku.... :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 18 May 2008, 22:33

Stabwound jede malu decu,u najmanju ruku receno,i jos mozda epitah.A sto se tice ostalog.....nja.....Da,imaju tehniku ali na gitarama.Sto se bubnjeva tice,kao sto je drug Criti rekao,imaju brzinu 95%,trrrrrrrrrrrrrrrrrrr that kind of stuff...

MENI LICNO nisu nesto posebno,ali razumem ljude koji ih vole... :D

sepsa

Post by sepsa » 19 May 2008, 02:15

Sta fani narodnjacima, tj. bubnju u njima?!?
Ne slusam narodnjake, ali bi' ih svirao kad bi ekipa sa kojom radim bila OK (sto tezi ka nemogucem), i (naravno) zbog para; sto je neki kreten koji stoji iznad dobosa na plejbeku pametniji od mene?!?
Po meni je dobar bubnjar onaj koji unese deo sebe u pesmama koje svira (bez obzira o kom se muzickom pravcu radilo), a ne onaj koji se zatvori i skida neku solazu koju je neki svetski poznat bubnjar odsvirao (koju je i on sam najverovatnije zaboravio).
OK, skines tesku solazu i sta?!?
Mozes je odsvirati svojim drugovima, na svirci izmedju pesama, ili ako svirate sa bendom bas tu pesmu.
Radim k'o tonac u Kulturnom Centru u Zrenjaninu, gde uglavnom mesecno dodju bar cetiri benda; jako je malo bilo bubnjara koji sviraju tacno, sto je (po meni) najbitnije.
Dodju likovi sa kompletom bubnjeva od kojih bi' ja mogao napraviti tri; postave bubanj, krenu da sviraju neke solaze (koje stvarno lepo zvuce), krene tonska, ozvuci se bubanj i na razglasu cujes nejednake udarce basa i dobosa, sto upropasti svirku.
Sigurno gresim, ali nauci tacno da sviras i sto jednostavnije, jer si ti ritam benda, a mani kurcenje sa solazama gitaristi.

MantraH

Post by MantraH » 19 May 2008, 08:18

sepsa wrote:Sta fani narodnjacima, tj. bubnju u njima?!?

Sigurno gresim, ali nauci tacno da sviras i sto jednostavnije, jer si ti ritam benda, a mani kurcenje sa solazama gitaristi.
pa fali narodnjacima dosta toga... :lol: bubnju nista (hocu i ja Roland TD10 :cry: ) :lol: :lol:

e a ovo drugo ne gresis !!! to je staro pravilo- bolje je biti ko metronom i svirati dvojku(tu-c-tu-c) nego se gubiti na kojekakvim ritmikama.....e sad ako dobro uvezbas te virtuozne ritmike....druga prica...

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 19 May 2008, 19:08

MantraH wrote:
sepsa wrote:Po meni, ako si polunormalan bubnjar, moci ces da sviras 90% vrsti muzike.
Samo, postavlja se pitanje tezine ako se odlucis skidati neki bend, tj. bubnjara.
Daj dobrom rok (pank) bubnjaru da ti svira dzez, i obrnuto; svaki ce moci da odsvira to sto se od njega trazi, samo je pitanje koliko ce osecati to sto sviraju.
Tako ja to kontam otprilike.
...da samo bi jos trebalo dodati da odredjene stvari zahtevaju vise koncentracije,vezbe i tehnike...jos jednom NECROPHAGIST!!! :bow: :arrgghh:

auuuu bratee...shto si ti zapeo za metal...to ti je samo krljanje, bar po meni...mislim ne bash...ali tu je kondicija i peglanje duple pape...

a rudimenti su dechiji...po malo-........single-ovi u dubl-ovi.......

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 19 May 2008, 23:09

Aj' lepo preselite vas razgovor na PP ili razmenite msn-ove ili tako nesto. Hvala na razumevanju :)

Post Reply