Imam jednu (glupu) ideju da zamenim zvucnik u laney rb4
naime po oglasima je moguce neverovatno jeftino naci laney rb4 pojacalo, reda 150 eura, citah ovde na forumu mnogo toga loseg o njemu ali me zanima generalno misljenje sta u toj skalameriji ne valja :S
samo pojacalo, zvucnik, nesto trece ili generalno sve nevalja.
jel probao neko to na nekom drugom box-u? ili sa dodatnim boxom? ili zna li neko uopste koji je zvucnik unutra a da je info nesto vise od [15" Custom Driver, bass]?
ipak to bi trebalo da ima 160w ili nema? :S
svaka informacija je pozeljna
laney rb4 (modding)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: laney rb4 (modding)
U rb seriji bi trebalo da je kineski Celestion. To i nije toliko lose, ali je neki Eminence npr. Delta, sigurno bolji. Ali to ti je jos skoro 100 evra. Plus ti treba neko da pretjunira boks, dotera skretnicu, a verovatno bi bilo pametno i visokotonac zameniti. Sve u svemu, ne isplati se. A verujem da je kvalitet zvucnika uskladjen sa kvalitetom ostatka, tako da...
Ovo sto kaze sirac. A on je jos imao i pozitivnije iskustvo sa rb4 od nas.
Skupe su kvalitetnije petnaestice za ugradjivanje u kombo tog ranga. A onda imas i problem sto ne mozes samo ubaciti zvucnik, posto svaki ima propisanu litrazu kutije u kojoj ce stajati.
Skupe su kvalitetnije petnaestice za ugradjivanje u kombo tog ranga. A onda imas i problem sto ne mozes samo ubaciti zvucnik, posto svaki ima propisanu litrazu kutije u kojoj ce stajati.
Za neznatno vise para uzmes nekog Pivijca, cesto iskacu po oglasima, a krenula je i neka navala Trejsova... verujem da su mnogo bolji materijal za budzenje od ove kineske konfekcije...
Ma bilo koji Peavey sa 15" ce da oduva kako god budzenog rb4. Ja imam jednog, mada ga slabo koristim... tezak je ko djavo.
- sirac-šunka
- vragolan
RB5 i 6, tačnije, ali to je to.Funkd wrote:Ovo sto kaze sirac. A on je jos imao i pozitivnije iskustvo sa rb4 od nas.