Metalcore

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Jonny Hendrix

Re: Metalcore

Post by Jonny Hendrix » 10 Aug 2012, 01:26

Kad pricate o metalu kao o celini OK neka mi onda neko objasni najjednostavnije STA JE TO METAL, onda cu znati JESAM LI JA METALAC TJ. SLUSALAC METAL MUZIKE i CINI LI ME TO METALCEM(ili trebam da nosim dzins prsluke farmerke da imam dugu kosu- imam :P). Nznm po meni to mu dodje svako je uzeo i svirao sta je hteo.Jedni su rekli ajde da ubacimo brdo riffova i sa growlovima napravili neki Speed,Thrash.Drugi pucali na melodicnost.Treci na novac. Ok ali ajd jedan jednostavan primer.O pravljenju benda koji je postao jako popularan.

-Varijanta 1:Napravim bend(ili neko napravi bend) i uzmem sablon metalike kao velikog i uticajnog benda koji po meni i nije nesto poseban(Pljujte me navikao sam ^^).E sad uradim/neko uradi album, drugi treci. Sta ce kaze audijencija cenjena: 50% Ovo je kopija metalike, sve predvidljivo, deja vu(vec vidjeno); 30% kaze "Pa dobro momci nastali pod uticajem svetskog benda, treba im vremena da naprave svoj stil i da se pronadju sve u svemu prosek". ostalih 20% budu ekstremi ili HEJTERI koji idu na sajtove samo da pljuju ili Veliki fanovi iz sopstvenih iskustava.

-varijanta 2: Napravim bend i krenem da sviram nesto svoje nesto novo(ubacujem elemente svacega).Namera nije novac, samo uzivanje u pravljenju muzike(isti slucaj u varijanti 1) i sad kod ljudi(slusalaca se javi par faktora) prvi strah od novog i vezanost za nesto staro(old school) i tako 50% hejtuje(faktori mrzi drustvo necu da otpadam, vidi pevac izgleda kao gej, vidi ide growl pa u breakdown-u ide "pederski" clean vokal, vidi ima elemente svega kao na pijaci).a u drugih 50% je ono ekstremi iz slicnih razloga Hate/like.

E sad kako nista u zivotu nije idealno tako nemate bend koji je var 1 ili var 2.... i sve mu se svede na nesto izmedju nesto je vise varijanta 1 nesto vise varijanta 2. Samo me nervira to pljuvanje po svemu sto je novo(mislim na nwobhm i na nwoahm). Pustite ljude nek sviraju i nek uzivaju.JA UVEK IMAM ODGOVOR: KUPI INSTRUMENT, SASTAVI EKIPU,POSTANI POPULARAN i onda mi pricaj o necemu to je sranje ovo trebas da slusas ....... Eto ukratko ili ono mrzim to to je gej kao mala deca necu to da jedem izgleda bljak ccc.... a da se malo dublje udube da puste ime benda i zanr i da samo SLUSAJU ljudi bi drugacije shvatali MUZIKU KAO DEO UMETNOSTI I LJUDSKE POTREBE DA IZA SEBE OSTAVI TRAG DA JE NEKAD POSTOJAO. tako ja npr. slusam sve od baha do speed/death/thrash metala metalkora pa nazad do gradnovaca saleta popovica lepebrene karleuse i britpopa punkrocka :D
SIRIM SVOJE VIDIKE ostajte veseli voli vas Dichtung

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 10 Aug 2012, 02:19

A Dusane, jebiga, i meni je ovo gej sto rekose kolege na prosloj stranici. Ne ono 'paradiramo na jednorozima i seremo duge gej' nego ono... fale toj muzici...muda jebiga. Ne znam, evo glupog primera: Suicide note pt2 od pantere. Cela pesma klin vokal, lik peva kako oce da se ubije, da isece vene... I opet, osetis nekako koliko je u stvari sirova emocija, da se najezis. A kontam BFMV i da pevaju kako su dlakama sa grudi zadavili zmaja i onda pojebali princezu, kraljicu i kompletnu zensku liniju vladarske familije, opet bi zvucalo gej

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Aug 2012, 03:39

Pa pazi, kad kažeš da je gej, ti naravno misliš na to da ti je ta vrsta emocije i priče te pesme neprihvatljiva u kontekstu te muzike generalno? Ili da ti nije ok u nekim pesmama, konkretnim pesmama ali su neke u redu? Da li to znači da tekstopisac metal benda ako ga otkači riba koju je voleo ne znam kako i sav je sjeban zbog toga ne sme da piše o onome što oseća nego treba da piše o ratu, gladi, svetskim problemima, unutrašnjem mraku, istorijskim događajima, hermetizmu i mistici ili šta su već preostale podobne metal teme? Šta ako je recimo ovaj pevač iz Killswitch ono, prosečan amer, ima ribu, voli muziku, ide u teretanu, pije pivo, vozi motor, druži se sa prijateljima, gleda Fox da bi saznao šta se dešava u svetu, pročitao je desetak knjiga...Ajd da smanjim, pet knjiga u životu? O čemu on treba da piše, i kakve tekstove, kao Maynard? Kapiraš o čemu pričam, nisam ja neki ljubitelj tog lalala metalkora, not maj kap of ti, ima ponešto da je dobro. Ali adresiram da je u tim vodama oko metala i takvih podžanrova najviše tog pametovanja da li je nešto gej i tako to. Nije neka kritika na račun nekog ovde na temi, nego kad je već pomenuto to "gej", ajd da kažem šta mislim o tim "Metalsucks" i "Blabbermouth" fazon komentarima. Nekako imam trip, možda netačan, da su ranije generacije bile mnogo otvorenije za drugačiju muziku i manje opsednute potrebom da budu prepametni i selektivni u vezi muzike. Ono nosilo je i moje društvo Celtic Frost, SOD i Exodus majice, ali nije bio problem da slušamo David Lee Roth-a, Whitesnake ili neke tamo natapirane kući. A posebno se nije niko bavio time da li je neki bend "iskren". Elem, generalno rant-ujem.

Void
kulen zmija

Post by Void » 10 Aug 2012, 05:24

јесте, у праву си, како године одмичу, све је веће спутавање природног сваштождерисања организма, као да се неко стиди и да је велика срамота да му се омакло да се напије уз Дивље Јагоде, а викендом носи 501 са Мејден пришивачима на леђима. Можда не ни тако драстично, сад је већ и срамота волети Мејдене ако возиш стандард дет метал трип, небитно што је реч о истом жандру, само другој подврсти.

до тога је (једним делом) довело то суб-суб-суб-суб дељење музике, знам, јер сам и ја једно време био у том трипу да морам да истичем шта ТАЧНО слушам. На сву срећу, то је прошло...
Не треба много мудрости и енергије да би данас дошао до БИЛО КОЈЕГ албума БИЛО КОЈЕГ бенда, то је чињеница. Верујем да је то још један разлог због којег је све више та прича укурцу.
Јбг, све битније анкете и статистички ступци продаје плоча су рађени према узорку од пре, лупам сад, 10-20 година, микроскопом мораш да тражиш ко данас купује ЦеДе-ове, а о плочама да не говорим, кад, јебига, све имаш на нету. И онда неки просечан данашњи рок/металхед скине "Дарк Сајд Оф Д Мун" за 10 минута зато што је неко међу ЈуТјуб коментарима споменуо да неки тамо соло звучи слично као неки соло Пинк Флојда и као, који мој је ово, нема Бос МТ2 дисторзије и продукција је крш, ајмо, паљба у рисајкл бин!
Јбг, имаш 5 ЦеДе шопова у целој држави, мислим да то говори довољно....

мислим да знам шта је Трупер хтео да каже. То долази са самим ставом бенда, то је скроз 1:1 "едитјуд трип". Када видиш да бенд из Тексаса, којег одликује најсировија могућа енергија, оно, мошпит лудила, блуз скале на спиду, масни хај гејн рифови, каубојски став, пустиња и крш ол овер д плејс, пише нестандардну песму о пост хероинском ужасу душевне празнине, то је јебено интересантно и због тога то и има муда и поштовање. Док са друге стране, не верујем да пуно људи даје поштовање на том ниову за ликове који на сваком албуму имају шаблонску баладу, а притом пеглају косу, извлаче праменове и носе фабрички поцепане панталоне, то једноставно не иде.

и ја рентујем и кењам превише за овако ситни сат, али мислим да је поента мог писања овог поста ту негде :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 10 Aug 2012, 11:31

E, void je ubo tacno to na sta sam mislio
A Dule, kad sam rekao gej, to sam rekao u smislu girly-bez-muda fazon, jednostavno kompletan vajb tog BFMV na primer mi ne lezi. Imas ti odlicnog metala sa klin vokalima tog tipa koji su mi kul. Al eto npr, zbog istog tog tripa retko sta od slipknota volim da cujem, jednostavno mi ne lezi onakav vokal. Msm to sto su metalkor nema neke veze jebiga, ja gledam da muziku delim na dobru i losi, a IMHO oni su losa

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 10 Aug 2012, 12:02

Mnogo bendova danasnjice kao sto sam napisao tamo u temi Nickelback imaju za cilj $$$ i samo pare.Kao sto rekoh imaju tacno ciljanu grupu slusalaca koji ce da kupuju njihove albume i od njih zive.To je ona fora Nickelback,Justin Bieber i ostali izvodjaci sto privlace devojcice u pubertetu koje vole da tripuju kako one znaju sta je PRAVA ljubav.TO JE BRE KAD SE OSETIS SA GITAROM KAO DA JE TVOJA TRECA RUKA KAO DA JE DEO TEBE. Evo jedan kratak primer, na ovom istom forumu idite na oglase 'de se muzicari medjusobno jure a medju njima i ja i procitajte postove ako vas ne mrzi. NIKO AMA BAS NIKO NEMA PRIORITET:"Ajde da pravimo muziku tog i tog tipa i da uzivamo u tome" ne naprotiv nego iskusan muzicar(pitanje koliko iskusan nebitno) sa opremom(jako bitno xD) trazi ozbiljnu ekipu za tezge i klubove.E zbog takvog stava sve vise mladih muzicara a i matorih nam ode MUZIKA U *****, ODE NAM KINEMATOGRAFIJA U *****, SVE NAM ODE U ***** ...... posle se ljudi pitaju sto su se poremetile ljudske vrednosti.Medjutim GORENAPOMENUTI bendovi se brzo raspadnu jer postanu monotoni na trzistu sto bi pros' narod rekao istekao rok trajanja.Zato imate bendove koji traju OHOHO (tipa Mejdeni, Gamarej,Dzudasi i 1000 kuraca koji su dede i koji ce praviti nesto novo i sa kateterom u invalidskim kolicima). :metal: :metal: :metal:

http://www.youtube.com/watch?v=KPGPbXlP ... ure=relmfu

evo jean metalcore band.Produkciju radio Adam Dukiewitch iz KsE-a.Mada meni do tamo 40 sekunde ne lice riffovi u opste na taj metalcore vise mi intro i prva strofa vuku na thrash.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Aug 2012, 13:27

Void wrote:до тога је (једним делом) довело то суб-суб-суб-суб дељење музике
a za to su krivi sami bendovi koji se i u intervjuima trude da iskazu kako su originalni, pa kad ih novinari pitaju sta sviraju, oni se iskenjaju kako je to ne znam, tehnikal-brutal-det-djent-sa-elementima-grajnda-i-punka.
Dushan S wrote:Nekako imam trip, možda netačan, da su ranije generacije bile mnogo otvorenije za drugačiju muziku i manje opsednute potrebom da budu prepametni i selektivni u vezi muzike. Ono nosilo je i moje društvo Celtic Frost, SOD i Exodus majice, ali nije bio problem da slušamo David Lee Roth-a, Whitesnake ili neke tamo natapirane kući. A posebno se nije niko bavio time da li je neki bend "iskren".
Mozda zato sto sada mnogo vise citas razne forume, a na forumima je cool da zapljunes nesto za sta mislis da je prevazidjeno ili un-tr00. Ne znam, nisam primetio u live razgovoru da se neko na taj nacin ogradjuje (ali opet, krecem se u nesto zatvorenijem drustvu gde i nema tih ljudi sa tripom "rnr je nacin zivota").
NIKO AMA BAS NIKO NEMA PRIORITET:"Ajde da pravimo muziku tog i tog tipa i da uzivamo u tome" ne naprotiv nego iskusan muzicar(pitanje koliko iskusan nebitno) sa opremom(jako bitno xD) trazi ozbiljnu ekipu za tezge i klubove.E zbog takvog stava sve vise mladih muzicara a i matorih nam ode MUZIKA U *****, ODE NAM KINEMATOGRAFIJA U *****, SVE NAM ODE U ***** ...... posle se ljudi pitaju sto su se poremetile ljudske vrednosti.Medjutim GORENAPOMENUTI bendovi se brzo raspadnu jer postanu monotoni na trzistu sto bi pros' narod rekao istekao rok trajanja.
cini mi se da je veliki problem traziti ekipu preko oglasa. Ni sa ortacima ne mozes da se skapiras uvek 100%, a ne sa ljudima koje tek upoznas. Sklope se ljudi da rade neki metal, krenu kvalitetno, ozbiljno i ambiciozno, ali ne izdrze ni godinu dana. Svi smo drasticno drugaciji, i ozbiljno sumnjam da moze da se sklopi dobar bend preko oglasa na mf-u (ili bilo gde drugde). Jedan od 100 moze uspeti tako (lupam za ovo 1/100, a i kad kazem uspeti mislim na ono sto se kod nas zove uspeti, da moze sam da napravi svirku i da imas ljude koji ce doci a da nisu rodbina i prijatelji, i naravno da radis duze od par godina)

Mi koji i zelimo da radimo neku muziku koja nas vozi, nismo profi i ne mozemo da se posvetimo tome kao ti "iskusni" koji zele da zive od tezgarenja. Mi smo vikend ratnici, u najboljem slucaju 2x nedeljno probe, nekoliko pesama, jedan demo, svirka za drustvo svakih par meseci...

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Aug 2012, 17:32

Jonny Hendrix wrote:Mnogo bendova danasnjice kao sto sam napisao tamo u temi Nickelback imaju za cilj $$$ i samo pare.Kao sto rekoh imaju tacno ciljanu grupu slusalaca koji ce da kupuju njihove albume i od njih zive.To je ona fora Nickelback,Justin Bieber i ostali izvodjaci sto privlace devojcice u pubertetu koje vole da tripuju kako one znaju sta je PRAVA ljubav.
Izvini ali to što pričaš jednostavno nije tačno i nema nikave veze sa stvarnošću. Kada neko proglasi određen bend za "komercijalu" to je NAKON što je bend postao poznat i uspešan. Taj isti bend koji je sad navodno komerc kao što su npr Linkin Park ili Nickelback je pre toga isto svirao klubove i bio nepoznat. U toj fazi je bio samo jedan u moru sličnih bendova, a pošto niko nije otkrio kristalnu kuglu pa da vidi budućnost, oni nisu mogli unapred znati da će postati popularni. Znaš ne postoji nikakva garancija kad kreneš nešto da radiš da će ti ta muzika proći, zapravo, mnogo je verovatnije da nećeš proći - tako je uz Nickelback krenulo još stotine bendova pa nisu prošli. Razlika je bila u tome što su Nickelback imali prvo sreće, zatim su radili radili i radili dok nisu isterali svoju priču, a konačno pravili su hit pesme koje koliko god bile jednostavne, ne može baš svako da pravi kad hoće, moraš imati određeni talenat za to. E sad, ja nit sam ljubitelj Nickelback-a niti mislim da je to neka specijalna umetnost, ali misliti da su oni tek tak oslučajno bez ikakvih kvaliteta upali tu gde jesu, da to svako može ili da iko može unapred da izabere da radi neku muziku jer ZNA da će mu to proći i da će zaraditi puno para - to je malo naivno. To da će uspeti i zaraditi pare ne zna ni neki crnac koji rap-uje niti neka soul pevačica. Koliko god neki stil muzike bio popularan u nekom trenutku, onaj ko ga radi će u većini slučajeva izvisiti i neće uspeti da prođe.

Na primer ti klinci koji sviraju u generičkim metalcore bendovima, oni to logično rade jer im se takva muzika sviđa, loži ih. Možda oni nemaju kvalitet, a i ne znaju šta je kvalitet, možda tu nema neke dubine, ali ideja da oni to rade zbog para je neverovatno besmislena, pošto većina njih ne napravi nikakve pare i brzo će nestati jer će se promeniti moda.
Dakle možemo da pričamo o (muzičkom) nekvalitetu nekog benda, ali te priče šta je TRV, priče o iskrenosti, to je budalaština i što je još gore, time se manipuliše - postoje bendovi koji namerno rade muziku koja je "poštena" i iskrena, jer je neko rešio da je određeni podžanr iskren. Na primer, ako ja vrlo namerno snimim Black metal album sa krdža produkcijom da bi me slušala ta publika, šta je tu pošteno i iskreno?
A Dule, kad sam rekao gej, to sam rekao u smislu girly-bez-muda fazon, jednostavno kompletan vajb tog BFMV na primer mi ne lezi. Imas ti odlicnog metala sa klin vokalima tog tipa koji su mi kul. Al eto npr, zbog istog tog tripa retko sta od slipknota volim da cujem, jednostavno mi ne lezi onakav vokal. Msm to sto su metalkor nema neke veze jebiga, ja gledam da muziku delim na dobru i losi, a IMHO oni su losa
Pa pazi, razumemo se mi, ali taj bend je jedan od najjačih i najpopularnijih bendova u celom podžanru. Tako da kad ti tvrdiš da su oni loši, time posredno tvrdiš da je ceo podžanr loš. To je kao da kažeš da nemađ ništa protiv power metala, ali da su Gamma Ray i Helloween neiskreni. A lepo si rekao, taj vajb ti ne leži. Da li zaista razlikuješ to da tebi nešto ne leži od toga da to objektivno ništa ne valja i da je neiskreno? Da li su i Killswitch imali kristalnu kuglu i krenuli da rade svoju muziku jer su videli da im je garantovan uspeh ako osnuju bend i rade baš takvu muziku, pa je sve što su stvorili do sada na silu, a oni siroti u sebi pate što moraju da se muče i sviraju takvu muziku?

vukkk

Post by vukkk » 10 Aug 2012, 17:37

Stalker wrote: ај кент хелп бат ноутис, да ли су д Фејсбуклес можда маа..лкице металкор, поред тог установљеног смрт-метал флејвора?
prvi album - prilicno se oseca detkor, drugi album - ne bas

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Aug 2012, 17:40

Mozda zato sto sada mnogo vise citas razne forume, a na forumima je cool da zapljunes nesto za sta mislis da je prevazidjeno ili un-tr00. Ne znam, nisam primetio u live razgovoru da se neko na taj nacin ogradjuje (ali opet, krecem se u nesto zatvorenijem drustvu gde i nema tih ljudi sa tripom "rnr je nacin zivota").
Malo je to do interneta i dostupnosti. Nekad kad u novinama izađe naslov "Ovo je novi bend, do jaja su, obratite pažnju" nekako imaš neko poštovanje, ti su se mučili radili, nešto svoje progurali. Daš mogućnost tome da ako ti se ne dopada možda si ti glup pa ne kapiraš a bend je u stvari ok. Danas ako se nekome ne svidi, on odmah oseća da može, pa čak i treba da svetu obnaroduje svoje mišljenje, koje je naravno apsolutno relevantno. Svi su pomalo novinari. Naravno to je samo deo ljudi, ali je fora što su takvi najglasniji, dok običan slušalac jednostavno samo sluša muziku koju voli. Tako lupam, već godinama kad pogledaš forume ili komentare na vestima imaš utisak da je na primer Slipknot omražen, more onih koji pljuju, a oni ljudi i dalje uspešno terali svoju priču i svirali sve u šesnajs'
мислим да знам шта је Трупер хтео да каже. То долази са самим ставом бенда, то је скроз 1:1 "едитјуд трип". Када видиш да бенд из Тексаса, којег одликује најсировија могућа енергија, оно, мошпит лудила, блуз скале на спиду, масни хај гејн рифови, каубојски став, пустиња и крш ол овер д плејс, пише нестандардну песму о пост хероинском ужасу душевне празнине, то је јебено интересантно и због тога то и има муда и поштовање. Док са друге стране, не верујем да пуно људи даје поштовање на том ниову за ликове који на сваком албуму имају шаблонску баладу, а притом пеглају косу, извлаче праменове и носе фабрички поцепане панталоне, то једноставно не иде.
Pazi, a zašto je to iskreno? zar to što si ti naveo, zar to ne može isto biti poza? Kad je bio aktuelan myspace, dobio sam jedno 50 request-ova ukupno od baš takvih bendova. I svi su iskreni i svi su tako muževni i tako normalni i opušteni i zajebani i šta sve ne i liče redom jedni na druge. Ja jednostavno ne vidim zašto bi neko samo zbog određene vrste imidža koja se društveno konta kao "iskrena" bio bolji od nekog koji voli krpice i frizurice. Mislim, kad sam imao 14 godina i ja sam u horu ponavljao kako je taj princ jedna pederčina a kako su jedino Iron Maiden prava stvar, ali kad sam malo porastao skapirao sam da imao nemao krpice, Princ je genijalac.

spaced

Post by spaced » 10 Aug 2012, 17:44

nikako da je sav metalcore/mathcore los!

Spoiler:
^ proto mastodon :bambi:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Aug 2012, 18:02

Брате Дуле, сад и ти натежеш око тривијалности... Без улажења у тему, а на основу ''геј'' зачкољице - брате, то је сленговски преопширан атрибут/прилог чије значење зависи од контекста и често нема везе са својим ''књижевним'' кореном. Чак може и да буде чисто дескриптивно, без негативне конотације (е, добра ти је та геј торбица). ''продао си ми геј бојлер'', ''које геј патике'', ''баш си испо геј јуче што си отишо'', ''који сам геј, заборавио сам да уплатим интернет'', ''дај бре, то је геј разлог да се посвађате'' итд, све су ово потпуно различити, а валидни контексти за сленг употребу термина...

Е сад, дет сед, прича о ''мудима''... И јесте и то мало неопипљиво, али је концепт прилично јасан. Ево примера - ''Да Шон Конери крене да снима геј порниће са црнцима и да се фемка док прича и носи хаљину и пише књиге са насловима попут ''разум и осећајност три - женска перспектива'' и то не због пара или публицитета него зато што воли, био би мање безмуд од рецимо оног лика из Твајлајта, па све да тај лик рукама задави подивљалог бивола и јавно појебе четрдесет порнићарки заредом, учлани се у Шовинистичку странку и крене да пије керозин уместо чаја у пет''. Јасно је о чему се ту ради иако би математичко-логичка анализа свега реченог можда давала нека парадоксална очитавања...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Aug 2012, 18:30

Што се тиче саме расправе. Треба поседовати доста зајебану саморефлексију да би се одвојило субјективно од објективног, а у сваком постоје оба елемента. Па тако не треба одбацити придев ''безмудно'' када се говори о музици, али треба сецирати своје ставове да би се видело шта је безмудно јер је тебе изнервирало наглошћу/не одобраваш промену у том правцу/имаш негативног павлова ка новотаријама/постао си матори прдоња/немаш перцепцију јер си у другим годинама итд. а шта је безмудно јер је безмудно.

Морам да напоменем и да, иако постоје (и ту се не слажем са Душаном) бендови који су формирани искључиво због зараде, па ако не успе, не успе, та граница није толико јасна колико би неки слушаоци (махом металци хе хе:) ) волели да мисле. И џенуин искрени бендови се адаптирају и мењају и чак понекад свирају оно што им није баш готивно у том тренутку из простог разлога што су професионалци. ''професионалац'' је један термин који се овде махом погрешно користи. Наиме, професионалац није неки стручњак који математички прилази проблемима и обично има факс, већ просто особа која зарађује и живи од свог ангажмана у неком пољу. Па тако ако сам ја ак. слик. али не живим од тога, ја нисам сликар професионалац, просто речено. Дакле, Џејмс Хетфилд је професионални музичар иако не свира туђе ствари и слично. Исто тако, тај Хетфилд би најрадије свирао кантри, али не ради то јер треба да зарађује паре. И да крене да свира кантри, одједном би постао још мање тру него што је тренутно, што је мало парадоксално јер би човек тада заправо био сто посто тру. То је мало другачија перспектива од нас форум вариора који махом имамо друге, јелте, професије, а музику смо слободни рабит како нам воља.

Са друге стране, не видим проблем у томе да се неки бенд окарактерише као геј ако тај бенд просто не вајбује онако како заправо жели и, условно речено, треба. Да се разумемо, ја волим булет за мој валентајн јер ми је пријатан за слушање, а добро свирају и то је мени доста за такав тралала тип музике. Кад ми се слуша нешто такво, могу да их пустим без проблема. Али могу да разумем некога који рантује због концепта постојања таквог бенда и капирам на шта се односи гејисање тог бенда - на вајб. Вајб је једна врло стварна категорија и може бити врло објективна. Оно где људи махом греше код оцењивања вајба је када не гледају целину. Па тако, ако узмемо чиниоце, бфмв је један супер улстра мега гига бенд - трешерски рифови, притом сјајно изведени, добра продукција, интересантни вокали - клин, граул, скрим, двојица певача (ако се не варам), добар бубњар са честим трв дабл бејс иживљавањима, стандардни текстови, добре олскул обраде, генерално олскул приступ компоновању, добра енергија итд итд итд. Али финални производ је прилично млак. Објективно млак. То што се мени допада, то је нека друга прича, мени се допада и Лаки Лаки.
И сад можемо по цео дан да рачунамо дигитронима и да се чешемо по глави како то, сабрали смо све елементе и бфмв је бенд не за десет него за једанаест... Е, па то је та гејост о којој се прича и која јесте валидна и не може се све бесомучно релативизирати. Иако се у начелу слажем са Дулетом јако, ЈАКО често, просто мислим брате да понекад претерујеш у ставу и одведеш га у крајност чисто да би мејковао а поинт. А мислим да за тим нема потребе. Нпр, ако ја кажем да сам против убијања, не верујем да ће ми ико замерити или се зачудити ако убијем неког ко ме јури и оће да убије мене. У преводу, постоји нека велика лопта вероватноће и да, у њој је гејост или нетруост или шта год, релативан и субјективан појам, па ће тако металичари и мегађеђани да се врло субјективно препиру око врло субјективних аспеката својих омиљених бендова, али исто тако, постоји и космичка гејост или космичка ''они свирају само за паре'' варијанта или ''он се продао'' итд итд итд.

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 10 Aug 2012, 18:39

zasto su metalci opsednuti time da budu hardkor i puni muda i ne-gej? imam neku predstavu, al ajde iz prve ruke da cujem od istih.

dusane po meni stounse ne mozes da pominjes kao primer benda koji se menja jer je njima trebalo 30 godina da promene zvuk.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Aug 2012, 18:53

Хм, мислим да није ствар у металцима већ у било чему. Оскар Вајлд, иако геј у смислу јебања, врло је негеј и мудан.
Ако у оној тамо пекари имају геј буреке, ићи ћу у ону другу, нема то везе са металцима, не мора имати везе ни са музиком. Мислим, ја нисам металац, па опет знам о чему се прича. Безмудност и гејост су генерални фејл. Понављам, лик који се јебе са ликовима нон стоп и прави песме у којима глорификује чамугарске паје у својим устима то може урадити мудно или безмудно. Ако уради безмудно, онда је, је ли, геј, а то не ваља. Сленг, све је сленг. Тако и тај метал може бити врло мудан, а не мора бити мачо.

Post Reply