Pomoc oko odabira pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tHe bLuEsMaN

Pomoc oko odabira pedale

Post by tHe bLuEsMaN » 21 Aug 2012, 02:27

Dobro vece dobri ljudi. Ovako, odavno nisam uzeo nista od muzicke opreme, pa mi je postalo malo monotono.. :cry:
Salim se naravno, hteo bi da uzmem neku distorziju, koja ce mi koristiti pre svega za solo deonice, da se tonovi cuju sa lakocom, pre svega legato i one hand tapping, do sada nisam imao potrebe za tim jer sviram uglavnom blues i rock.. :)
Ja imam samo jednu drive pedalu i to je Boss OD-3. Nju sam planirao da kada kupim distorziju koristim kao low gain pedalu i kao boost. Od opreme imam Fendera sa takozvanim vintage singlovima i Fender Blues Junior-a, imajte na umu da se na dzunioru svaka distorzija cuje "ublazeno". 8)
Fond bi bio pedesetak evra, jer sviram za svoju dusu, a i ne bi da se mnogo odvaljujem.. u obzir dolaze i klon pedale, koje me najvise privlace, samo mi skrenite paznju na sta da se fokusiram. Hvala vam unapred. Pozdrav. :D

istiqrac

Re: Pomoc oko odabira pedale

Post by istiqrac » 21 Aug 2012, 02:35

Uzmes jos jedan overdrive OCD da ti neko napravi ili nesto slicno i u kombinaciji sa tvojom pedalom dobijes jacu distorziju...

majtimika

Post by majtimika » 21 Aug 2012, 08:53

Maksa pravi ocd za 50-tak eura mislim da ukoliko nisi vest sa lemilicom, tesko da ces bolje proci, naravno za te novce ima kod njega i drugih pedala, pa ga cimni i vidi

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Aug 2012, 00:56

majtimika wrote:Maksa pravi ocd za 50-tak eura mislim da ukoliko nisi vest sa lemilicom, tesko da ces bolje proci, naravno za te novce ima kod njega i drugih pedala, pa ga cimni i vidi
:1:

Takođe razmisli o MI Audio - CrunchBox klonu ili Suhr - Riot klonu, obe su distorzije sa i više nego dovoljno gaina na raspolaganju, a što se zvuka tiče, tipa su otpanjenog Marshalla na steroidima. :)

bancika

Post by bancika » 31 Aug 2012, 14:52

cudo niko ne preporucuje pinnacle ili BSIAB u toj kategoriji marshall-skih pedala. Meni je gotivan, bar po demoima. Vec sigurno 5 puta sam pao u iskusenje da je napravim, i uradicu verovatno :)

Tufli

Post by Tufli » 31 Aug 2012, 19:26

Moj predlog ti je da ti neko napravi klonove Catalinbread DLS-a ili Zvex Box of rock.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 01 Sep 2012, 00:08

Ja bih ipak za taj tip sviranja preporucio nesto sa kompresovanim gainom na bazi d-tona, recimo zenkudo ili zendrive, eventualno bb preamp.

Post Reply