Mugen_Gica wrote:Do sada sam ih napravio preko 20

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mugen_Gica wrote:Do sada sam ih napravio preko 20
Tvoja ideja aj da probam.Probam trebleboost B.May i adapter 18v od skenera samo promenim polaritet i neće da radi,priključim 9v radi.Ne znam šta je u pitanjuNedalm wrote:Sad mi nesto pade na pamet... Vrijedi li se igrati sa visim naponima?
Mislim, hocu da pitam generalno jel ima nekog ogromnog poboljsanja u zvuku na recimo 18V?
Meni je crkao FF, silikonsko/germanijumski hibrid posle adaptera na 20v.kwiss wrote:Tvoja ideja aj da probam.Probam trebleboost B.May i adapter 18v od skenera samo promenim polaritet i neće da radi,priključim 9v radi.Ne znam šta je u pitanjuNedalm wrote:Sad mi nesto pade na pamet... Vrijedi li se igrati sa visim naponima?
Mislim, hocu da pitam generalno jel ima nekog ogromnog poboljsanja u zvuku na recimo 18V?
Znam to ja sam pravio boost.Ima bias 0d 10k koji je na pola,mrzelo me da otvaram,sutra ću ponovo da probamMugen_Gica wrote:Meni je crkao FF, silikonsko/germanijumski hibrid posle adaptera na 20v.kwiss wrote:Tvoja ideja aj da probam.Probam trebleboost B.May i adapter 18v od skenera samo promenim polaritet i neće da radi,priključim 9v radi.Ne znam šta je u pitanjuNedalm wrote:Sad mi nesto pade na pamet... Vrijedi li se igrati sa visim naponima?
Mislim, hocu da pitam generalno jel ima nekog ogromnog poboljsanja u zvuku na recimo 18V?Tj umro mi je jedini elektro kondenzator.
Stavi mu bias trimpot i spusti na polovinu od voltaze, trebalo bi da dobijes cistiji zvuk.
Iako spržim svi elementi ne koštaju ni 100dinNedalm wrote:pazi da ne sprzis nesto![]()
kontam da bi na boosteru drasticno povecalo headroom
Kapiram da je jeftinije nego da pravim posebne efekte, prvenstveno zbog samo jedne kutije, koja je najskuplji deo u svakoj izradi nažalost. Još naročito ako iskombinujem da se savije od nekog lima po nekoj drugarskoj varijanti, tu bi bila najveća ušteda.maksabass wrote:...delovi nisu toliko skupi ,al kada se uzme kolicina ulozenog za ovaj poduhvat nisu bas ni jeftini,pa ako nesto pocne da zeza nece biti bas prijatno.
Meni programabilnost u ovom slučaju uopšte nije bitna.maksabass wrote:...ono o cemu sam pisao,htedoh da ta sprava ima i opciju da mogu da se pale i gase dve i vise pedala od jednom.Sa ovakvim necim bi tek imalo stvarno smisla raditi ovakvu combo pedalu,bez toga -neznam.
Po kojoj si šemi pravio Riot-a? Ja sam na freestompboxes našao layout koji je modifikovan od strane ''yumaze'' korisnika, i za koji kažu da je svedena i najbolja verzija do sada koja se tamo pojavila. Nema onog prekidača za middle, ali su se svi složili da njegova verzija zvuči najbolje, pa bih nju probao da napravim.maksabass wrote:posto si hteo da zaobidjes crunch box,sa riot-om....pravio sam obe velika je razlika u tonu.Ako ipak vise volis pedale koje imaju full spekra u eq,onda ti je bolji CRUNCH ,dok je klon riot-a vise u midlovima,blago plici,ali sa vecim mogucnostima(tri kliping moda) od overdrive do HI-gain.![]()
Svakako mi trebaju i kapice i prekidači, pa ako nije problem pošalji mi link ili sliku kapica da vidim koje su.maksabass wrote:imam neke kapice za potove koje sam kpovao za ovu spravu...pa ako ti trebaju... imama i 30-ak prekidaca (klik-klak) sa kojim sam zamisljao da izvedem one stvari.
Mislio sam u početku da u njega ugradim i chorus, ali sam odustao, jer ipak neću da preterujem, pre svega, a i na kraju krajeva, osnovni cilj mi je da ovom velikom pedalom ipak rešim drajvove+boost. Ne može se njome zameniti ceo pedalboard, jer koristim i wah, dilej stiže valjda za koji dan, neki bolji chorus je u planu, a nekad i reverb (i za chorus i reverb ciljam na TC.E. TonePrint seriju)...maksabass wrote:No sve se moze kad se hoce...Vidi za razlku od mnogih ja sam na tvojoj strani-mislim to da ti kazem da pocens da ga radis...pametnij bi bilo da stavis u njemu 1-2 drive-a,chorus i delay,mozda i boost-er,i koristis ga takvog kakav jete na tezgama,nega da i pored njega nosis pedlbord.U tom slucaju mu stvarno ne vidim primenu-bolje onda radi pedale.
Mislim da nema potrebe, jer sam u praksi video da mi treba ovakav redosled koji sam namerio: AC Tone->Riot->Boost.Mugen_Gica wrote:Sto ne stavis za svaku od pedala koje ces da pakujes u taj jedan box po ulaz i po izlaz? Mozes posle toga da radis effect order po zelji.
Video sam to ranije, super sprava. Ali odgovorih gore koji su razlozi.Mugen_Gica wrote:Ili sto maksa kaze 2 prljave pedale pa korus pa dilej? Eve elektroharmonix uradio slicno, metal muff pa korus pa dilej. http://www.youtube.com/watch?v=Y9pBsRpv ... plpp_video
Znam, ali imam u planu nabavku pedale koja služi kao clean amp simulator, koja će ići na kraju lanca u slučaju eventualnog sviranja bez pojačala, a ta pedala u sebi već ima cab-sim.Mugen_Gica wrote:Ps kabinet simulator bi ti mnogo znacio u ovako necemu. Po mogucstvu sa zasebnim izlazom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest