Kako nabaciti efekte na akusticne instrumente

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Kako nabaciti efekte na akusticne instrumente

Post by Kristijan » 23 Aug 2012, 19:02

Пробао сам ја ту свашта, али се добије звук који по мени нема много везе са акустичним инструментом, и једноставно то не радим више. Кад већ користим и акустичну и електричну гитару, онда радије користим сваку у домену где најбоље шљака. Могу јаааако дискретне модулације да се додају на акустичну гитару, и да тај инструмент и даље има свој каарактер, али свако набијање драјва, октавер, вах... Све то по мени убија тон акустичне гитаре. Оно због чега користим акустичну гитару јесте то "кување" у резонатору, које не могу да добијем на електричној гитари. Ефекти углавном убију то "кување", а будући да акустична нема сустејн као електрична неки ефекти звуче просто дегенерисано. Кад сам био у гимназији, и кад сам открио Cocteau Twins, мислим да акустичну нисам ни свирао без мало коруса или фленџера, али то звучи ново и изазовно једну сезону, после је само тамо неки блесави звук из осамдесетих, али није звук акустичне гитаре, на крају увек испадне over processed. Једноставно електрична боље прима ефекте.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Aug 2012, 10:54

npr.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 24 Aug 2012, 11:22

ili bolje npr :mrgreen:

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 24 Aug 2012, 16:33

ma on je car po meni.
mada me ne zanima da budem one man band, tako da loopovi mi nisu nesto zanimljivi za sad.
evo ga doticni i sa EWI:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 06 Sep 2012, 22:43

Cico jesi koristila do sada Nemanjin procesor? Kako ti se cini, jesi dobila to sto si zamislila?

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 07 Sep 2012, 15:05

e pa juce mi je stigao, ali ja nemam gitarski kabl da ga povezem. treba da mi dodje drugar danas pa ce doneti kabl i videcu.
mada sad kad pogledam, mislim da ni ne mogu da ga povezem sa mini linijom jer ima samo aux in ulaz za slusalice, sto verovatno znaci da mi treba neki adapter jos pored toga. utiske javljam ili danas ili tek u nedelju kad budem imala probu posto nisam sigurna da li cu uspeti kod kuce to da odradim

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Sep 2012, 16:21

Idesh sa ova dva oznacena izlaza gitarski kabel a na mini liniji imash vrlo verovatno one cinc ulaze?
Image
Evo ovo uzmes http://www.mitrosmusic.com/proizvod/451 ... 90-%2A%2A/ i obican stereo cinc kabel (sve zajedno circa 200-300din. I to je kabel za do mini linije :-)
:ziveli:

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 08 Sep 2012, 15:30

ehh ne znam u cemu je stvar, gajbi ne mogu da povezem. videcu na probi kako je, ne znam da li sam pogresno povezala, mada mislim da nisam. uzela sam adaptere sa ulazom 3,5mm i sa bananicom na kraju. mikrofon sam u input, mini liniju sa istim takvim adapterom u output L. i mikrofon i mini linija rade to je sigurno, mini linija sigurno ima pojacalo u sebi jer zvucnici koji su povezani sa njom nemaju u sebi pojacalo.
jel ima neke razlike u adapterima, bananicama itd?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Sep 2012, 15:50

Blah.

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 08 Sep 2012, 17:00

sta je bilo dersu? jel se plasis da me ne zahvati GAS ili volis prirodan zvuk duvackih instrumenata?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Sep 2012, 17:21

Nisam sovinista, ali ovo nece moci bez muskarca.

Mora neko da ti objasni ne toliko cari tih pizdarija, koliko ukratko which button does what, a morebit i u detalje, ne meta-fizicki, nego elektro-akusticki (postoji ta nauka, nisam je sad izmislio). Posto verujem da ce te entuzijazam ubrzo napustiti, your boyfriend shall acquire a new career as your sound-technician. E pa bojfrend, nazdravlje.

Tebe mala ljubim u celo. :ljub:

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 08 Sep 2012, 18:36

nemam ja decka :mrgreen:

veruj mi trazila sam ja vec pomoc, ali nailazim na jedan debeli zid. kazem svima da mi objasne kao retardu, jer se stvarno ni trunku ne razumem, ispricaju mi nesto i sve deluje jasnije.
ali evo recimo meni kad je neko objasnjavao kako bih to povezala kod kuce, rekli su mi ubodes kabl u mini liniju, ubodes mikrofon u procesor i dalje na procesoru namestaj. e i onda mi stigne procesor sa normalno samo strujnim kablom. ja niti imam te kablove za povezivanje, ni adaptere, nista. nisam znala ni koji mi trebaju ni gde se to nabalja. mozda deluje smesno, ali me je debela nervoza uhvatila oko svega toga na kraju juce.
kapiram da je clash of cultures u pitanju, tesko je objasniti te neke stvari nekome ko se uopste ne razume jer se kreces medju ljudima gde se takve neke stvari uzimaju zdravo za gotovo. ali veruj mi, to je tema za sebe. nisi svestan (mozda ti i jesi, ali vecina ljudi ovde nije) na kakve sve probleme ja nailazim jer sviram netipican instrument u bendovima, a tek koliko je tesko saradjivati sa ljudima koji ne kapiraju tvoj instrument i ne zele da ga skapiraju ni trunku, a od tebe zahtevaju da znas kako sve komplet funkcionise. al ko sto rekoh, tema za sebe skroz, necu sad da rantujem.

parker

Post by parker » 08 Sep 2012, 19:09

A jesi probala da daš oglas tipa "treba neko ko ume to i to da mi ispovezuje" i staviš sliku, obavićeš posao ba brzaka i super sve :D

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 30 Sep 2012, 20:40

uspeh!
danas smo uspeli na probi da povezemo, i sad sam kod uce isto uspela, sve radi kako treba. problem je bio u mikrofonu, ne znam zasto moj nece da registruje, ali mi je dao drugar njegov i radi bez problema.
igracu se ovih dana, pokusacu i da usnimim par zanimljivih efekata pa da okacim ovde.

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 18 Oct 2012, 23:49

https://www.box.com/s/b2n65mjap0uub3q4rica
soft focus + klarinet + cicmila

Post Reply