Mislis da ovako ne moze da pomogne, direktno u high ulaz?bancika wrote:da ima FX loop, EQ pedala bi bila idealno resenje.
Marshall JCM 800 2204 glava - kako protiv previse visokih
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Marshall JCM 800 2204 glava - kako protiv previse visoki
ja cu umesto Baneta...Bane jel mogu ?
Da ,moze i eq ispred-sto da ne,tako ces u startu smanjiti ono sto ne zelis da ide u preamp,a ovako kroz loop posle.
moz da eksperimentises sa visepojasnim eq-om.Odstranitione freq. koje ti smetaju a ove druge dodas.Tako ces i ustanoviti koje su to freq.pa onda lepo kod majstora,i kaze Smetaju mi 8KHz,,trebaju mi 4,5KHz i tako.Cini mi se da je ovo dobar put
Da ,moze i eq ispred-sto da ne,tako ces u startu smanjiti ono sto ne zelis da ide u preamp,a ovako kroz loop posle.
moz da eksperimentises sa visepojasnim eq-om.Odstranitione freq. koje ti smetaju a ove druge dodas.Tako ces i ustanoviti koje su to freq.pa onda lepo kod majstora,i kaze Smetaju mi 8KHz,,trebaju mi 4,5KHz i tako.Cini mi se da je ovo dobar put

E ,da setih se ...Radeci red box ,citao sam nesto o frekventnom opsegu zvucnika12-tice....Nejmoj te me drzti za rec ali mi se cini da je recimo RED BOX odsecen na 3.5KHz,tako da sve vise od toga slabo prolazi.Mozda ti i ovo posluzi kao polazna tacka.
maksabass wrote:ja cu umesto Baneta...Bane jel mogu ?

EQ pre pojacala oblikuje zvuk gitare, a u FX loopu oblikuje zvuk pojacala i oblikuje distorziju. Dosta zvuci drugacije. Ako ti je gitara previse svetla ondak moze da pomogne pre. Za moderno sviranje (citaj metal) se obicno stavlja u loop jer tako mozes da "oblikujes" ton kako ti odgovara. Ja sam uzeo onaj MXR 10 band i fenomenalan je za te stvari. Nastelujes svaku frekvencu po ukusu.
btw, redbox sece oko 4-5k.

Tako je ,tako je...ko sto rece bancika.Sve si u pravu
daleko od toga
btw, gde si kalemove za red box nabavljao?

btw, gde si kalemove za red box nabavljao?
Nema kalemove...induktore,tj.nema verzija MKI i MKII.Dok MKIV ima,al tu nisam pravio.
Uzgred,vredi ga napraviti...U prilog tome je prica da sprave poput nje ili onog kompresora sa sidechain-om,na prvo slusanje ili uopste ne daju ono WAU-KAKO RADI,medjutim dolaze do izrazaja tek u svirci,u masi i guzvi ostalih instrumenata -daju odlican rezultat kada je definicija istog u pitanju.Ja stvarno volim i cenim takve sprave.
Uzgred,vredi ga napraviti...U prilog tome je prica da sprave poput nje ili onog kompresora sa sidechain-om,na prvo slusanje ili uopste ne daju ono WAU-KAKO RADI,medjutim dolaze do izrazaja tek u svirci,u masi i guzvi ostalih instrumenata -daju odlican rezultat kada je definicija istog u pitanju.Ja stvarno volim i cenim takve sprave.
kupio sam onog Palmer PDI-09 koji mi je utolio zedj za takvim spravama. On ima neke kalemove unutra ali je zaliveno u epoxy pa ne moze da se cacka 
Zgodno je sto je pasivan.

Zgodno je sto je pasivan.
Da kada su u pitanju pasivni dibox-ovi...oni imju te kalemove.Dao mi jedan drug mali trafo iz pasivnog DOD dibox-a,za bas.U njemu nije bilo nista drugog do tog malog trafoa.Nacicu mu negde mesto 

to je izolacioni trafo verovatno za impedance matching. Ovi kalemovi su deo LC mreze koja oblikuje zvuk (poneki hi-pass i low-pass filter i to je to).
Izvinjavam se što opet upadam, ali - zar se ne može prvo probati sa vrtenjem potova na jačalu, je l te?
JCM800 rade takvi kakvi su ekstremno dojjajno ako je gain pot na preko pola™.nebojsak wrote:Izvinjavam se što opet upadam, ali - zar se ne može prvo probati sa vrtenjem potova na jačalu, je l te?
Ako se, pak™, pokusava izvuci cista platforma, ima dosta visokih uvek (pogle moj prvi post sa prethodne strane o Knobovima

Msm, treble cap je takav da sto je vece vrednosti unosi sve vise onih neprijatnih visokih srednjih, ne meres to da ukljonis dok ga ne metnes na 10 ili dok mu ne odlemis samo jednu nogaru - sto i nije neko sakacenje kola, a mnogo dobre rezultate daje.
Kao bright switch on/off na tvom Bassman-u npr.
Ali meni je bright switch uvek on
Msm, nije da nisam svirao jcmova osamstoova™, i na bini i u studiju, ali vaistinu se ne sećam tog išjua. Doduše, jedino ako se traži baš klin klinova, ali opet, to je Marshall, ne ide se u njega sa tom idejom.

Msm, nije da nisam svirao jcmova osamstoova™, i na bini i u studiju, ali vaistinu se ne sećam tog išjua. Doduše, jedino ako se traži baš klin klinova, ali opet, to je Marshall, ne ide se u njega sa tom idejom.
-
Eto, tu je zajeb...Meni je pre amp na 8-10, ali kako krene master ka dvojci, sve ode do djavola. Jeste cudno, ali na sobnoj jacini jebe kevu kako radi. Ja samo hocu taj isti ton kad ga odvrnem, bar do 4.guv'nor wrote:JCM800 rade takvi kakvi su ekstremno dojjajno ako je gain pot na preko pola™.nebojsak wrote:Izvinjavam se što opet upadam, ali - zar se ne može prvo probati sa vrtenjem potova na jačalu, je l te?
Ako se, pak™, pokusava izvuci cista platforma, ima dosta visokih uvek (pogle moj prvi post sa prethodne strane o Knobovima).
![]()
Msm, treble cap je takav da sto je vece vrednosti unosi sve vise onih neprijatnih visokih srednjih, ne meres to da ukljonis dok ga ne metnes na 10 ili dok mu ne odlemis samo jednu nogaru - sto i nije neko sakacenje kola, a mnogo dobre rezultate daje.
Kao bright switch on/off na tvom Bassman-u npr.
-
Da, ja sam imao jcm i jmp 2203, nijedan nije tako radio. 2204 je imao drugar iz benda, ni taj nije imao ovakav problem. Mislim, jeste tu bilo visokih previse, ali moglo se iskontrolisati. Kod mene, ako treble stavis na dva, kao motorna testera radi. Citao sam da ljudi imaju set up, npr. bass 8, middle 6, treble do 2. Ja kad bih tako podesio poubijao bih sve slepe miseve u krugu od 10 kilometara ultra visokim tonovima.nebojsak wrote:Ali meni je bright switch uvek on![]()