Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Hotstepper

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Hotstepper » 25 Sep 2012, 10:10

Koja je fora sa neck magnetom? Zna neko da mi objasni?

nesharm

Post by nesharm » 25 Sep 2012, 10:15

Mislis na mutnocu?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 25 Sep 2012, 10:18

Da, jel on uopšte nije ni prikačen na tone pot, pa je uvek "zavrnut" do kraja?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 10:46

On kaze (mada s' ne upusta u detalje, implicira, na cca 1:15) da pickup nije wired standardno. Tojes' kaze, "e' mnogo ljudi bi se bunilo sto nije wired standardno, al onda nes' dobiti ovaj zvuk" na medjupoziciji (bridge + neck).

Hotstepper

Post by Hotstepper » 25 Sep 2012, 10:55

To sam razumeo, zato i pitam jel zna neko u čemu je stvar? Jel to nešto što je karakteristično svim '52kama?
Kolko ja mislim neck magnet nije prikačen na tone pot, i skroz je mutan..
I srednja pozicija ubija kako je dobra! Mada i taj bridge je ludnica... Kontam da je i dosta do samog primerka, drveta (i prstiju).

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Sep 2012, 11:06

Ја волим кад је на Телетини тако мутан магнет код врата, свашта занимљиво се извлачи. Можда за неку рокачину није посебно занимљив кад даје такав тон, али мени се допада.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:13

Hotstepper wrote:To sam razumeo, zato i pitam jel zna neko u čemu je stvar? Jel to nešto što je karakteristično svim '52kama?
I srednja pozicija ubija kako je dobra! Mada i taj bridge je ludnica... Kontam da je i dosta do samog primerka, drveta (i prstiju).
Dzizz, nit je rekao da je neck magnet prikacen na ton pot nit bos pomozi. Samo je rekao da nije standardno povezan. Za Telca. Iz '52 mozda. Ko uopste bre slusa YT reviews? Aj pitacu ga. Tojes' pitacu Lea da ga pita. Sem ako ne odem i ja tamo da se smaram.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:15

U, ovo je najgrdji 'humblebrag' svih vremena. :grummel_2:

Ici ce ovaj vas drugar sto pravi te neke gitare, pa ako imate muzicke zelje i perverzije, obrat'e se njemu.

Kao File, sviraj nam zajdi zajdi. Oce on, kul je lik. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:21

Dersu Uzala wrote:U, o!
The lowest, most despicable and loathsome form of self promotion, often delivered in a terse one or two fragmented sentences on social networking sites. A typical and popular approach is to use a disingenuous complaint about something, a self-deprecating statement or a comment on something completely innocuous, as a vehicle to deliver the real message, which invariably shows the person in a favourable light. In fact it shows what an attention seeking and insecure person they really are.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 25 Sep 2012, 11:30

Dersu Uzala wrote:
Dersu Uzala wrote:U, o!
The lowest, most despicable and loathsome form of self promotion, often delivered in a terse one or two fragmented sentences on social networking sites. A typical and popular approach is to use a disingenuous complaint about something, a self-deprecating statement or a comment on something completely innocuous, as a vehicle to deliver the real message, which invariably shows the person in a favourable light. In fact it shows what an attention seeking and insecure person they really are.
...opet neko hakn'o dersuov profil?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2012, 11:40

Hotstepper wrote:To sam razumeo, zato i pitam jel zna neko u čemu je stvar? Jel to nešto što je karakteristično svim '52kama?
Kod 52jke se na neck magnet ubacuje neki kondenzator koji zamuti zvuk, jer je telac bio koriscen i umesto bas gitare. Sam lipstik magnet je ustvari i ideja sa bas gitare koliko se ja secam. Meni se taj zvuk ne svidja ni malo, mozda za fuzz, ali svakako uz svaku 52jku se dobija i kit za modern wiring pa nije frka...brzo se to prelemi :-) :ziveli:
ovako je originalno lemljenje:
Image
a ovako je ono na shta smo mi navikli *ljudi buducnosti
Image

nesharm

Post by nesharm » 25 Sep 2012, 14:42

Lepo ti je Nemanja odgovorio, zbog basa, ima tih komentara po YT-u kad vidis reviewove starih telaca.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Oct 2012, 20:18

Ovih dana mi je sticajem okolnosti na gajbi i jedan telac Road Worn Deluxe '72, pa sam iskoristio tih par dana da uporedim istog sa mojim telcem Deluxe-om jer je isti koncept potpuno, samo drugaciji finish drveta i profil vrata :)
Sva podesavanja su potpuno ista, cak su iste i zice stavljene isti dan (Ernie Ball 0.10).
Evo koje su razlike...po meni su vrlo zanemarljive iako ih cujem jasno...(vise srednjih i "drveta" kod Road Worn-a), ali svakako kad izubijam mog telca, tj. istrosim pragove...da ce pasti nitro! :-) :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 19 Oct 2012, 20:29

Nash Guitars Broadcaster

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Oct 2012, 20:57

Juce mi je bio Nenad (Babaslim), pa smo istestirali TC Electronic Nova System na mom i njegovom pojacalu sa Telebaba telecasterom i mojim frankencasterom '52 :)
Naravno, zabelezili smo ovaj dogadjaj u kratkoj formi, kroz dve fotografije i jednim HDres video testom. Posto smo svirali telce iskljucivo, pomislih da je adekvatno da ovde okacim sve. Zemlja telecastera... :ziveli:

Image
Image

Post Reply