Void wrote:битно да си задовољан и да ти испуњава све што тренутно тражиш од такве справе, а може да буде и сто година стара и да је то оставио Јозеф Менгеле лично у аманет и да буде розе и шљокичава и да има нацртаног Жељка Митровића како намигује и тапше, ал' битно да ти ради посо како ти желиш
Sve tačno
Void wrote:јако ми је драго што ти је то коначно стигло, чекам аудио потврду да је било вредно чекања

Hvala puno, dobrodošao si da ga probaš ako te zanima... Javi se i dogovorićemo se.
Hotstepper wrote:
E, ko da ga ne znaš... pa on bi ceo dan da može tincovao potenciometre dok ne dobije šta je naumio... on tako zamišlja raj!
...a sve mi se čini da ni komšije neće spavati...

Ne bih se složio...

Ne zamišljam baš tako raj, naprotiv - sve više me to podešavanje i prckanje oko zvuka zamara, samo je stvar u tome što ne odustajem tako lako.
Šalu na stranu - sad sam čačkao preko klin preseta na Pocket POD-u neke osnovne stvari, i faktički sam ga podesio da mi u tri preseta radi sve ono što mi je radio dosadašnji pedalboard:
- 3 nivoa drajva (2 od + dist)
- osnovne modulacije (chorus, phaser)
- pitch shifting (detune, octaver)
- osnovni delay
- osnovni reverb
- kompresor.
Tako da, što se mene tiče, spreman je za svirku.

Naravno, treba to malo isproveravati i verovatno doterati na pojačalu, ali ako sve bude kako treba, već ovog vikenda - pravac kafana.
Inače, veoma je intuitivan za upotrebu. Barem se meni tako čini, a moguće da grešim jer sam iščitao skoro pola TC foruma pre nego što mi je proc uopšte stigao, tako da imam osećaj kao da ga koristim već duuugo vremena.
Ima super fora sa pamćenjem varijacija u jednom efekt bloku - namestiš recimo omiljeni chorus i sačuvaš ga u jednu od 4 dostupne varijacije, i to podešavanje efekta možeš da pozoveš i ubaciš u bilo koji preset.
Naravno, možeš da gasiš i pališ pojedinačne efekte u odabranom presetu, tako da, bukvalno kao da ispred sebe imaš drigačiji pedalboard sa svakim novim presetom, ako sve različite efekte odabereš.
Tako da sam večeras napravio 1-2 varijacije u svakom efekt-bloku, i od toga spakovao tri osnovna preseta, za koja verujem da mi završavaju kompletan posao što se tiče žive svirke.
Znam da nekome ko je dugo u svetu procesora, preseta, programabilnosti i svega toga, ovo oduševljavanje sitnicama verovatno deluje detinjasto i smešno.

Ali kapiram da je u ovom cenovnom rangu (250-300e na oglasima) ovo odličan komad opreme, ako ne želite simulacije tipa Line6 sprava...
I naravno, uskoro klipovi preko Pocket POD-a, a ako sve bude kako treba, i iz Nemanjine kućne radinosti.