Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 24 Sep 2012, 22:43

Void wrote:имам осећај да за тебе вечерас нема спавања :mrgreen:
Ima ima... Baš naporan dan, a i kasno sam ga preuzeo, ne mogu sada ništa da nameštam bez pojačala. Ali zato, sutra... :lol:
nodi wrote:Baba, cestitam!!
Javi nam utiske :) :ziveli:
Hvala lepo :ziveli: Javljam čim se budem malo upoznao sa spravom, i kad odradi bar jednu svirku...
majtimika wrote:nema mu spavanja neko duze vreme, gomila opcija je samo jedan od nacina da odlepis
:lol: Neka, sad nema žurbe, iskombinovao sam šta sam hteo, a sad polako.

Image
Spoiler:
Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Sep 2012, 22:44

Brutalno.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Sep 2012, 22:46

nice :bow: da te dugo sluzi :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Sep 2012, 23:00

Cestitke!! Al svetli ki Vegas! :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Sep 2012, 23:09

Hvala vam dobri ljudi :) :ziveli: :ziveli:

Samo kad se malo uštosim i namestim koji preset, biće klipova, preko Pocket POD-a barem.

Dok ne odem kod Nemanje pa konačno snimim neki demo nečega kao čovek. :lol:

EDIT: Inače, sprava je je*eni MINT. Tačkicu nema. Kupljena 30.dec 2011., nije iznešena iz sobe sa tepiha. Kutija, garancija još 1.5god... :)

Void
kulen zmija

Post by Void » 25 Sep 2012, 01:48

битно да си задовољан и да ти испуњава све што тренутно тражиш од такве справе, а може да буде и сто година стара и да је то оставио Јозеф Менгеле лично у аманет и да буде розе и шљокичава и да има нацртаног Жељка Митровића како намигује и тапше, ал' битно да ти ради посо како ти желиш :mrgreen:

јако ми је драго што ти је то коначно стигло, чекам аудио потврду да је било вредно чекања :mrgreen:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 25 Sep 2012, 02:04

majtimika wrote:nema mu spavanja neko duze vreme, gomila opcija je samo jedan od nacina da odlepis
E, ko da ga ne znaš... pa on bi ceo dan da može tincovao potenciometre dok ne dobije šta je naumio... on tako zamišlja raj! :wink: :mrgreen:
...a sve mi se čini da ni komšije neće spavati...
:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Sep 2012, 02:57

Void wrote:битно да си задовољан и да ти испуњава све што тренутно тражиш од такве справе, а може да буде и сто година стара и да је то оставио Јозеф Менгеле лично у аманет и да буде розе и шљокичава и да има нацртаног Жељка Митровића како намигује и тапше, ал' битно да ти ради посо како ти желиш :mrgreen:
Sve tačno :lol:
Void wrote:јако ми је драго што ти је то коначно стигло, чекам аудио потврду да је било вредно чекања :mrgreen:
Hvala puno, dobrodošao si da ga probaš ako te zanima... Javi se i dogovorićemo se. :ziveli:
Hotstepper wrote:
Spoiler:
E, ko da ga ne znaš... pa on bi ceo dan da može tincovao potenciometre dok ne dobije šta je naumio... on tako zamišlja raj! :wink: :mrgreen:
...a sve mi se čini da ni komšije neće spavati...
Ne bih se složio... :) Ne zamišljam baš tako raj, naprotiv - sve više me to podešavanje i prckanje oko zvuka zamara, samo je stvar u tome što ne odustajem tako lako. :lol:

Šalu na stranu - sad sam čačkao preko klin preseta na Pocket POD-u neke osnovne stvari, i faktički sam ga podesio da mi u tri preseta radi sve ono što mi je radio dosadašnji pedalboard:
- 3 nivoa drajva (2 od + dist)
- osnovne modulacije (chorus, phaser)
- pitch shifting (detune, octaver)
- osnovni delay
- osnovni reverb
- kompresor.

Tako da, što se mene tiče, spreman je za svirku. :) Naravno, treba to malo isproveravati i verovatno doterati na pojačalu, ali ako sve bude kako treba, već ovog vikenda - pravac kafana. :lol:

Inače, veoma je intuitivan za upotrebu. Barem se meni tako čini, a moguće da grešim jer sam iščitao skoro pola TC foruma pre nego što mi je proc uopšte stigao, tako da imam osećaj kao da ga koristim već duuugo vremena.
Ima super fora sa pamćenjem varijacija u jednom efekt bloku - namestiš recimo omiljeni chorus i sačuvaš ga u jednu od 4 dostupne varijacije, i to podešavanje efekta možeš da pozoveš i ubaciš u bilo koji preset.
Naravno, možeš da gasiš i pališ pojedinačne efekte u odabranom presetu, tako da, bukvalno kao da ispred sebe imaš drigačiji pedalboard sa svakim novim presetom, ako sve različite efekte odabereš.

Tako da sam večeras napravio 1-2 varijacije u svakom efekt-bloku, i od toga spakovao tri osnovna preseta, za koja verujem da mi završavaju kompletan posao što se tiče žive svirke. :)

Znam da nekome ko je dugo u svetu procesora, preseta, programabilnosti i svega toga, ovo oduševljavanje sitnicama verovatno deluje detinjasto i smešno. :D Ali kapiram da je u ovom cenovnom rangu (250-300e na oglasima) ovo odličan komad opreme, ako ne želite simulacije tipa Line6 sprava...

I naravno, uskoro klipovi preko Pocket POD-a, a ako sve bude kako treba, i iz Nemanjine kućne radinosti. :ziveli: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Sep 2012, 10:52

Jos da modujes wah da ti radi i kao expression pedala (tipa klik petom jedno, prstima drugo)... dje bi ti kraj bio
Last edited by Funkomat on 25 Sep 2012, 10:57, edited 1 time in total.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Sep 2012, 10:56

Prekidač na peti postoji, ali se koristi da šalta između dva moda - wah za drive i wah za clean. :) I sve sam više zadovoljniji wahom kako vreme prolazi. Ništ' ja tu ne b' diir'o. :lol:

Mada, imao sam volume pedalu pre nekoliko godina u setapu, i jako kratko se tu zadržala. Nekad nešto autorsko kad budem radio možda, ali za sadašnje potrebe, zaista nije potrebna.

EDIT: Sad vidim da si rekao expression. :hide: Jedna od mana na ovom procesoru je što ima samo jedan ulaz za eksternu pedalu, tako ne može expression i G-switch u isto vreme. No, videćemo vremenom, kontam da šaltanje preseta nije komplikovano i bez tog footswitcha koji sam pravio, probao sam sinoć malo da menjam bez njega, i stvarno lako može da bude da njegova upotreba uopšte uživo i nije potrebna, pa možda nekad i padne expression...

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Sep 2012, 15:14

E nazdravlje, konacno isporuceno! :D :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Sep 2012, 17:05

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 18:42

konachno si postao frajer. :ziveli: sad vishe nema bojazni da ce tvoj handmade boutique THAT drive pedal that you've been looking for ages da se iznenadno sjebe il zashushka, sad samo brinesh da li ti vezu na tanki led stavljaju crnka iz prvog ili plavusha iz drugog reda. tj naravno ako ishta vidish od tolkih LEDova :P Bravo brate, za svirke po klubovima a i vishe, al pogotovo optimizovano za ovo prvo jeeeel, ne postoji bolje reshenje!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Sep 2012, 21:09

guv'nor wrote:E nazdravlje, konacno isporuceno! :D :ziveli:
:ziveli: Snimci slede ovih dana, možda i večeras...
mateuspoz wrote::ziveli:
:) :ziveli:
Cortex wrote:konachno si postao frajer. :ziveli: sad vishe nema bojazni da ce tvoj handmade boutique THAT drive pedal that you've been looking for ages da se iznenadno sjebe il zashushka, sad samo brinesh da li ti vezu na tanki led stavljaju crnka iz prvog ili plavusha iz drugog reda. tj naravno ako ishta vidish od tolkih LEDova :P Bravo brate, za svirke po klubovima a i vishe, al pogotovo optimizovano za ovo prvo jeeeel, ne postoji bolje reshenje!
Znači nisam bio frajer do sada? :lol: A za crnke i plavuše ćemo lako, samo da kučke ne gaze po kablovima štiklom. ::ranting:: :lol:

Iskreno, nekako uopšte nisam očekivao da će procesor-rešenje naići na ovoliko odobravanje i, uslovno rečeno, podršku. :lol: Pre sam mislio da će da bude kamenovanje jer nisam više tr00. :hide: :lol:

U svakom slučaju, hvala puno ljudi, videćemo kako će se pokazati, i naravno, svako ko je zainteresovan da proba, a put ga nanese u pravcu NS, dobrodošao je da proba. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Sep 2012, 21:35

Baba Slim wrote:Pre sam mislio da će da bude kamenovanje jer nisam više tr00.
Znaju ljudi koliko ce te trenutna faza drzati pa se ne uzbudjuju previse.

Post Reply