gibson magneti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: gibson magneti

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 22:16

SlowHandMan wrote:Ok...onda Super Dist. otpada...A sta kazete sto se tice zica za sviranje takve muzike? Imam elektricnu manje od godinu dana i nisam uopste eksperimentisao, uvek sa desetke uzimao.
1. ja uopste nisam mislio ono sto sam napisao kao lose. To je odlicno ako juris tako neki ton, meni to nije odgovaralo
2. ako imas para, kupi ga, isprobaj par meseci, mozda ti se svidi, ako ne, stavis ga na oglase za istu kintu i trazis dalje... samo nemoj da prodajes original magnete, jedino ces eksperimentisanjem videti sta ti treba

bancika

Post by bancika » 27 Sep 2012, 22:28

36th paf set, manje vise kao SD 59ka. Bridge je za nijaaansu jaci i masniji od neck-a (oko 10%) da bi se dobro slagali. Evo ih na dnu stranice
http://www.dimarzio.com/pickups/humbuck ... ?view=grid

Ovaj DP103 bi trebalo da je slican sa dimarzio PAF iz oglasa, cak je nasledio i njegovu oznaku ako se ne varam.

Cudi me da ti je Super Dist bez muda, on je jedan od masnijih dimarzio koje sam probao, jedino je tone zone bio masniji, ali mi je bilo previse pa sam ga prodao.

JB nisam probao, ali jesam onaj smanjeni JB Jr i uopste ali uopste nije bio za metal. Da bi on dz-dz izaslo kako treba mora da se zalabi bas da ne prdi i da se odseku midovi (V EQ) da ne zvuci kao iz kutije. Kad se to uradi ne ostane mu nista, kao da sam ga stisao na 3ku. Ocajan magnet bio pa je odleteo na oglase :) Ne znam za odraslog JB-a, ali ako je mali pravljen da bude sto slicniji, ne pise mu se dobro :)

A sto se tice momka koji trazi magnete, ako je vec metal primarno, a rock sekundarno, zapravo mislim da bi mu par Deactivator-a legao savrseno, samo ih ne vidjam po oglasima jer su iz ovog milenijuma, za jedno 30 godina ce izaci neki razbucani komplet na KP za 80e :roll: Druga varijanta je D-Sonic ili Crunch Lab za bridge. Prvi nisam uzivo probao (al sam se naslusao Petrucci-ja), a drugi imam u ibanezu i izuva kako radi. Najuravnotezeniji magnet koji sam probao, ima od svega, a nista previse da bi strcalo. Dovoljno visokih za harmonike, a ne kresti kao Evo. Dovoljno basa a ne prdi kao TZ. Midovi tacno onako na sredinu, uz EQ pedalu super zavrsavaju za metal a nije bezivotan kao Steve's Special koji nema midova ni za lek. Uz to je jak kao super dist pa ima dovoljno cruncha.

To sigurno nije pomoglo pri izboru :hide:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 27 Sep 2012, 22:57

Ne zelim Iron Maiden zvuk...pogotovo zato sto ih ne volim :D Po prioritetima hard rock(da ima juznjacki prizvuk)-metal(alternative,doom,nu) znaci nesto agresivno ali ne preterano-grunge...prelazi sa clean-a na dist. i pri soliranju gradjenje solaza tipa Tony Iommi ali da ima agresivnost tipa Zakk Wylde samo sto naravno nikad necu umeti da shedingujem kao on :D Sve to plasticno sad zvuci ali uzori su mi Jerry Cantrell i vec pomenuta dvojica...pa kad sviram nekako mislim da se dosta oseti uticaj njihove muzike.
Inace Bandika tek sad si me zbunio :) Najbolje da sacekamo da stigne PAF, da ga probam u bridge poziciji pa cemo znati jel ostaje u bridge ili da ga stavim u neck a da trazimo neki da ga zameni u bridge...samo pitanje je koliko cu ja to moci da ocenim ali napravicu snimak pa cu okaciti ovde da cujete.

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Sep 2012, 23:01

Glas za Paf. Imao JB u ovom što pominje umart, dakle đitra koja sere drvo i matori mahagoni, užas živi, tanko, isprano i kockasto.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 23:05

slowhandman
cini mi se da imamo slicne potrebe, i dva ista "uzora" (Iommy i ZW :D ), pa zbog toga ti verovatno superdist nebi radio posao, a ne znam koliko ces sa pafom da uspes da izvuces ono sto ti treba :D Valjda korn koristi pafove ali na 7zicanim, (ili je na njihovim gitarama pafpro, nisam siguran, ali je jedan od ta dva magneta u obe pozicija), pa mozes da poslusas kako oni to koriste :D

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 27 Sep 2012, 23:15

i na njih trojicu kad se doda atmosfera bendova tipa Down, Corrosions Of Conformity i refreni tipa SOiL, Drowning Pool, System Of A Down i brdo slicni bendova...i samo ali samo malo sve to zacini depresijom Tool-a, A Perfect Circle, Katatonia dobije se to sto bi da sviram hahaha...skoro nemoguce...ali elemente svih tih pravaca-bendova bi koristio :D

bancika

Post by bancika » 27 Sep 2012, 23:25

kako god saberes izadje deactivator :roll:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 27 Sep 2012, 23:38

Deactivator X, deluej mi..definisanije od obicnog. Imao sam jedan u bridzu, fenomenalan pikap, nikad nist' drugo ne bi metao u gitaru za mjetal u bilo kom obliku

umart

Post by umart » 28 Sep 2012, 02:35

ne vidim potrebu za toliko namunjenim magnetom za ovo sto on svira,ajde da je neki ekstremni metal ritam u pitanju,bez puno petljanja sa bilo cime,pa i da shvatim,ovako prosto ne vidim potrebu.

ako budes uzimao novo vidi da nekako uzmes custom/59 hibrid,nenormalno zanima nas par sa foruma kako radi. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Sep 2012, 11:40

Em sam ga spomenuo 100x do sad :D

Definitivno najprimamljviji magnet trenutno.
Evo 7zicane verzije:

i Duncan Distortion:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Sep 2012, 12:29

Imajte u vidu da su ovo sve jeftini (mada ne bas u Juzi) konfekcijski magneti. SD nudi i 'custom shop' modele koji bi u stvari trebalo da budu standardni (jer su vec specificirani) a mozete i da narucite po svom dizajnu (jos skuplje). Sve ovo sto serijski nude, to je entry level. Probao sam dosta Korejskih magneta koji rade isto tako dobro. SD (licno) insistira da samo custom shop magneti idu na custom shop gitare recimo. Ovaj serijski biznis, to je ono kao pop-corn, semenke-susam, sport za zube.

Inace, ako gradis instrumente, svi ti serijski magneti te kostaju vise nego duplo manje, SD naplacuje oko 40$ komad majstorima. Al to vi majstori mozda vec znate :mrgreen: .

Uzgred, DiMarzio daje svoje stock magnete za iste pare (40-45$ baka) luthierima as well. Medjutim kod njih dobijes popust ako narucis odredjeni broj junita iliti komada. Kod SD-ja mos da narucis jedan godisnje, ako im se svidja tvoj produkat dobijes luthier price. Tako da je ideologija malcice drukcija. Ali matori je oduvek bio kul. On i njegovi kohorti pregledaju aplikacije, i ako im se svidi necija proizvodna linija, smesta odobre luthier price.

rock nation

Post by rock nation » 28 Sep 2012, 16:11

umart wrote:meni ti epi magneti jednostavno nemaju definiciju i notnu separaciju posle JB-a na kakvu sam navikao.ja sam prije da zamijenis prvo bridz magnet,posto vecma njega sviras,pa tek posle da ganjas nek,jer nije hitno a i pipljivo je dosta,zbog kako i za sta ces ga zapravo koristiti.

iako ja licno preferiram SD magnete jer kao sto bancika kaze najveci broj modela je dizajniran prevashodno sa tim nekim spektrom koju pokrivaju LP i sl gitare,dimarzio je sto se tice hamova napao neko drugo trziste.i JB i Custom I Paf i jos brdo modela pokrivaju ovo sto ti hoces,samo su nijanse u pitanju i ko sta zapravo trazi,sto mi ne mozemo da znamo na osnovu tvog iskustva sa stock epi magnetom.

i ja kazem da se polovni magneti kupuju,jer tesko sta tu moze da ne sljaka,ali eto vidis da i takvih na oko sumnjivijih slucajeva ima.jedino sto je sigurno da g400 zbog nesto manjeg tijela trazi malo masivniji magnet,na papiru mozda najbolja opcija je taj novi 59/custom hibrid ali ga ja nisam svirao pa ne mogu da nista opsirnije kazem,Custom je po mom licnom misljenju idealan magnet za drajv na SG-ju,narocito ako se spusta stim.moja licna kombinacija snova je custom i p rails (p rails me je kupio samo sa p90 modom,ostalo je gratis) tako da je to to sto se moje price tice,da se ne ponavljam vise. :)

i ja volim down,i moj neki idealan ton u glavi se ne razlikuje puno od pepper-ovog tona u down-u,a ko ce mu ga znati sta je on tu koristio,definitivno je organskiji od kirkovog,pa kontam da su neki gibsoni radili za ritam,na NOLA-i jos se nije zazdio sa 335ticama,on je bio ESP endorser i furao je viper-e,ali vecma na katalozima,ali dzabe je sve to kad oni prakticno imaju sva pojacala ovog svijeta na raspolaganju,ono sto je bitnije jeste da ce i takvu,i bilo kakvu drugu drajv svirku epi g400 sa Custom-om u bridzu da i vise nego odradi.

elem,nece ti pare pobjeci,stalkuj jos oglase malo,ako ti sta jos zapadne za oko na oglasima pitaj,a ako ne naleti nesto u dogledno vrijeme ispruzi se i uzmi nov magnet.ako te bas toliko zuljaju,uzmi taj paf,neces pogrijesiti,i onda ces znati fali li cega i koliko,pa ces moci ako bude potrebe dalje da trazis.

dobrodosao u svijet tonske pikanterije :)
Stvar licne percepcije. Znam za lika koji u sve svoje gitare stavlja Epiphone Classic Alnico magnete, smatra da su bukvalno za svaku vrstu muzike. Ja ih imam u Ibanezu SG iz '71, mogu da ti kazem da vecina od onih koji su probali gitaru kazu da radi kao Gibson, tj. razlika je mala, nema sanse da se cuje u zivoj svirci. Zato sam i rekao klincu, ti magneti sa afterburnerom mogu da rade svasta, a par se nabavi za cenu jednog SD, npr.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 30 Sep 2012, 23:50

Magnet stigao...problemi prilikom menjanja magneta...sto zbog neznanja sto zbog toga sto oni ``jezici`` na magnetu gde su rupe za srafljenje na plasticni ram su bili duzi nego sto treba pa smo morali da ih skracujemo kako bi moglo da udje u gitaru i busili nove rupe kroz koje idu srafovi...Uglavnom, magnet je ispravan!!!
Prvi utisci: Svirao sam sa onim starim magnetom pre nego sto sam stavio ovaj i kad sam krenuo da sviram sa novim odma se osetila razlika...mnogo je cistiji-tacniji i puniji ton...razlika je u tome sto je onaj recimo bio agresivniji ali to nije nikakav problem posto samo vise pojacam distorziju na pedali nego sto sam sa predhodnim i to je ovaj zvuk sa snimka. Sa prethodnim magnetom kad bi bila ovoliko odvrnuta distorzija (dist.75%, tone oko 58% i level 45%) bilo bi dosta ``neuredne buke``.Zadovoljan sam i posto su uticsi jos uvek svezi necu recu sa 100% sigurnosti ali mislim da ce ovaj magnet pokriti sve sto mi treba jer tvrdje od ovog necu svirati. Inace ono sto je u prvih 38 sekundi ce biti u pesmi sto pravim sa ovom ``autorskom`` ekipom i jos neki delovi iz snimka. :D

bancika

Post by bancika » 01 Oct 2012, 00:39

cool, sad ti samo treba jos ovo :)

Image

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 01 Oct 2012, 12:17

Da znas da sam mislio i na tako nesto...mada pre bi da kupim wah wah ili neki flanger :D

Post Reply