Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Historik
MF veteran

Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?

Post by Historik » 02 Oct 2012, 20:43

Odavno imam Behringerov pedalboard PB1000 (onaj veliki, za 12 pedala). Problem je sto su njegovi sabloni uradjeni za boss-olike pedale, a ja sam vremenom sakupio prilican broj pedala nestandarne velicine (npr. BBE Boosta grande, Fulltone 70's fuzz, EHX Small clone, EHX Cathedral itd). Prakticno su ostale samo 2-3 pedale standardnih dimenzija, a ostale su ili vece ili manje (imam par MXR-ovih pedala, koje su nesto uze i krace). Zeleo bih da nabavim neki materijal koji bi mogao da iskrojim tako da maksimalno iskoristim prostor i u njega smestim sto je vise pedala moguce. Da li koristiti sundjer kakav se dobija uz kupljene kofere, ili neki drugi materijal? Gde bi to moglo da se kupi (u Beogradu) i za koje pare? Ako neko ima neko drugo korisno resenje molim da ga podeli sa nama ovde. Hvala unapred!

banjacNT

Re: Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?

Post by banjacNT » 02 Oct 2012, 21:58

Bratela, ja sam vidjao po netu da ljudi kao podlogu za pedalboard stavljaju itison, tepih, ili tako neki materijal, pa onda samo zalepe cicak traku s donje strane pedale (onu grublju stranu), i tako ih kace gde god zele...

Nadam se da sam pomogao...

:ziveli:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 02 Oct 2012, 22:18

Uglavnom kad-tad kod svih nastane isti problem. Ja sam vise puta pitao u Wobby House i trazio onu sundjerastu gumu, secenu u piramide (o Ramzese III !) i rekli su mi da sacekam, mozda naidje tabla "pa da isecemo".

Valja pogledati po stovaristima koja prodaju te zezalice.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Oct 2012, 02:14

JA već dugo koristim samolepljivu čičak traku, i prezadovoljan sam kako drži. Nabavljao sam je u Woby HAus-u, 150rsd je bilo 1.5m dužine sa 1.5cm širine, ali već mesecima nemaju, pa sam od nedavno uzimao u Uradi Sam, 300rsd, 60cm dužine, znam - mnooogo skuplji, ali jbg kad nema drugi. Doduše, baš je dosta kvalitetniji, odn- jači lepak u odnosu na onaj u Woby Haus-u, mada ako nađeš i taj iz WH sasvim dobro radi posao, bez greške.

Ranije sam lepio čičak super-lepkom za pedale, jer sam imao kofer za pedale presvučen mekanim itisonom, ali čičak tako jako uhvati da se skoro uvek dešavalo da čičak ostane zalepljen za podlogu a odlepi se od pedale. Tako da čičak+super lepak nije dobro rešenje. Iscimaj se da nađeš taj samolepljivi, ništa drugo ti ne treba. Kontam da je mnogo veće cimanje tražiti odgovarajuće sunđere.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 03 Oct 2012, 08:22

cool je itison.. ali ja sam moje pedale usrafio u bord, i mnogo je dobar osecaj dok ih gazim,maksimalno su stabilne. ko god je probao svidelo mu se
Spoiler:
Image
Image

Void
kulen zmija

Post by Void » 03 Oct 2012, 08:58

^ одличан фазон!

:metal2:

Historik
MF veteran

Post by Historik » 03 Oct 2012, 09:10

Ova fora sa srafljenjem izgleda skroz mocno, ali nazalost nije opcija posto je pedalboard plastican, a i ja umem da promenim redosled pedala sa vremena na vreme. Izgleda da cu posetiti "Uradi sam" i uzeti te cicak trake. Jedino se brinem da li ce dovoljno cvrsto da se zalepe za dno pedalboarda, posto su neke od ovih pedala dosta teske. Hvala na savetima, ako jos neko ima neku ideju, bilo bi super da je cujem!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Oct 2012, 10:19

Po mom iskustvu, taj lepak na cicak traci je dovoljno jak da za bilo koju pedalu podignes ceo pedalboard.
Samo dobro ocisti podlogu pre lepljenja trake i drzace super.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 03 Oct 2012, 13:01

Baba Slim wrote:JA već dugo koristim samolepljivu čičak traku, i prezadovoljan sam kako drži. Nabavljao sam je u Woby HAus-u, 150rsd je bilo 1.5m dužine sa 1.5cm širine, ali već mesecima nemaju, pa sam od nedavno uzimao u Uradi Sam, 300rsd, 60cm dužine, znam - mnooogo skuplji, ali jbg kad nema drugi. Doduše, baš je dosta kvalitetniji, odn- jači lepak u odnosu na onaj u Woby Haus-u, mada ako nađeš i taj iz WH sasvim dobro radi posao, bez greške.

Ranije sam lepio čičak super-lepkom za pedale, jer sam imao kofer za pedale presvučen mekanim itisonom, ali čičak tako jako uhvati da se skoro uvek dešavalo da čičak ostane zalepljen za podlogu a odlepi se od pedale. Tako da čičak+super lepak nije dobro rešenje. Iscimaj se da nađeš taj samolepljivi, ništa drugo ti ne treba. Kontam da je mnogo veće cimanje tražiti odgovarajuće sunđere.
Jel to ovo: http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_list ... ak%20traka ?

Ne razumem se u te stvari, deluje mi mnogo jeftino...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Oct 2012, 03:06

Ne pokaže na linku nikakve slike... U kutijici treba da bude i tvrda i meka strana, 1.5m dužine, i 2cm širine, crna boja bila do sada... I naglasiš, samolepljiva čičak traka.

Post Reply