Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?
Odavno imam Behringerov pedalboard PB1000 (onaj veliki, za 12 pedala). Problem je sto su njegovi sabloni uradjeni za boss-olike pedale, a ja sam vremenom sakupio prilican broj pedala nestandarne velicine (npr. BBE Boosta grande, Fulltone 70's fuzz, EHX Small clone, EHX Cathedral itd). Prakticno su ostale samo 2-3 pedale standardnih dimenzija, a ostale su ili vece ili manje (imam par MXR-ovih pedala, koje su nesto uze i krace). Zeleo bih da nabavim neki materijal koji bi mogao da iskrojim tako da maksimalno iskoristim prostor i u njega smestim sto je vise pedala moguce. Da li koristiti sundjer kakav se dobija uz kupljene kofere, ili neki drugi materijal? Gde bi to moglo da se kupi (u Beogradu) i za koje pare? Ako neko ima neko drugo korisno resenje molim da ga podeli sa nama ovde. Hvala unapred!
Re: Sundjer ili nesto drugo za dno pedalboarda?
Bratela, ja sam vidjao po netu da ljudi kao podlogu za pedalboard stavljaju itison, tepih, ili tako neki materijal, pa onda samo zalepe cicak traku s donje strane pedale (onu grublju stranu), i tako ih kace gde god zele...
Nadam se da sam pomogao...

Nadam se da sam pomogao...

-
Uglavnom kad-tad kod svih nastane isti problem. Ja sam vise puta pitao u Wobby House i trazio onu sundjerastu gumu, secenu u piramide (o Ramzese III !) i rekli su mi da sacekam, mozda naidje tabla "pa da isecemo".
Valja pogledati po stovaristima koja prodaju te zezalice.
Valja pogledati po stovaristima koja prodaju te zezalice.
JA već dugo koristim samolepljivu čičak traku, i prezadovoljan sam kako drži. Nabavljao sam je u Woby HAus-u, 150rsd je bilo 1.5m dužine sa 1.5cm širine, ali već mesecima nemaju, pa sam od nedavno uzimao u Uradi Sam, 300rsd, 60cm dužine, znam - mnooogo skuplji, ali jbg kad nema drugi. Doduše, baš je dosta kvalitetniji, odn- jači lepak u odnosu na onaj u Woby Haus-u, mada ako nađeš i taj iz WH sasvim dobro radi posao, bez greške.
Ranije sam lepio čičak super-lepkom za pedale, jer sam imao kofer za pedale presvučen mekanim itisonom, ali čičak tako jako uhvati da se skoro uvek dešavalo da čičak ostane zalepljen za podlogu a odlepi se od pedale. Tako da čičak+super lepak nije dobro rešenje. Iscimaj se da nađeš taj samolepljivi, ništa drugo ti ne treba. Kontam da je mnogo veće cimanje tražiti odgovarajuće sunđere.
Ranije sam lepio čičak super-lepkom za pedale, jer sam imao kofer za pedale presvučen mekanim itisonom, ali čičak tako jako uhvati da se skoro uvek dešavalo da čičak ostane zalepljen za podlogu a odlepi se od pedale. Tako da čičak+super lepak nije dobro rešenje. Iscimaj se da nađeš taj samolepljivi, ništa drugo ti ne treba. Kontam da je mnogo veće cimanje tražiti odgovarajuće sunđere.
cool je itison.. ali ja sam moje pedale usrafio u bord, i mnogo je dobar osecaj dok ih gazim,maksimalno su stabilne. ko god je probao svidelo mu se
Spoiler:
^ одличан фазон!

Ova fora sa srafljenjem izgleda skroz mocno, ali nazalost nije opcija posto je pedalboard plastican, a i ja umem da promenim redosled pedala sa vremena na vreme. Izgleda da cu posetiti "Uradi sam" i uzeti te cicak trake. Jedino se brinem da li ce dovoljno cvrsto da se zalepe za dno pedalboarda, posto su neke od ovih pedala dosta teske. Hvala na savetima, ako jos neko ima neku ideju, bilo bi super da je cujem!
Po mom iskustvu, taj lepak na cicak traci je dovoljno jak da za bilo koju pedalu podignes ceo pedalboard.
Samo dobro ocisti podlogu pre lepljenja trake i drzace super.
Samo dobro ocisti podlogu pre lepljenja trake i drzace super.
Jel to ovo: http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_list ... ak%20traka ?Baba Slim wrote:JA već dugo koristim samolepljivu čičak traku, i prezadovoljan sam kako drži. Nabavljao sam je u Woby HAus-u, 150rsd je bilo 1.5m dužine sa 1.5cm širine, ali već mesecima nemaju, pa sam od nedavno uzimao u Uradi Sam, 300rsd, 60cm dužine, znam - mnooogo skuplji, ali jbg kad nema drugi. Doduše, baš je dosta kvalitetniji, odn- jači lepak u odnosu na onaj u Woby Haus-u, mada ako nađeš i taj iz WH sasvim dobro radi posao, bez greške.
Ne razumem se u te stvari, deluje mi mnogo jeftino...
Ne pokaže na linku nikakve slike... U kutijici treba da bude i tvrda i meka strana, 1.5m dužine, i 2cm širine, crna boja bila do sada... I naglasiš, samolepljiva čičak traka.