Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi
Moje misljenje je da se ne razlikuju mnogo od ovicnih EB. Nisu lose, ali ne vidim zasto bi davao vise novca za manje-vise istu stvar.. 

Ok. Izgledao da je hteo mi uzme veću kintu xD
Pazario, sada još da probam

Javi utiske. Te nisam probao, mada koristim EB sa istom debljinom, ali pise Regular Slinky.
Ču da javim.Navodno bi trebalo da su toplijeg zvuka (pure nickel), nisu za higain i tako to, mada videćemo kako će reagovati sa EMG magnetima uopšte 

Identično pitanje se može postaviti oko Elixir žica, i da li se isplati dati više para za iste. Elixir izradjuje žice od tkz. fluoropolimernog premaza koji navodno štiti od korizije, znoja, ..., bla, bla i time žice duže (i do 5x) ostaju sveže. EB je patentirao svoj vid zaštite žica, ubacio i žicu od titanijuma negde izmedju, premazao ih nekim svojim smolama (enamel) ...Bojjan96 wrote:Nmg da se vraćam unazad da tražim. Bio sam u prodavnici i lik je ishvalio ove žice.
Isplati li se dati to malo više para koliko koštaju?
Da li se lakše uštimavaju tokom menjanja različitih štimova, da li stvarno duže traju i do 5x ... nigde informacije, čak i od onih koji su ih ili ih navodno koriste. Ja nisam do sada. Doduše, više me interesuje Ernie Ball Cobalt serija žica, koje još nisam nabavio, na žalost.
nadam se da EB cobalt nije neka varijanta kao one b-52 (napljuvao ih na prethodnoj strani) koje se isto hvale specijalnom legurom koja maksimizuje output...meni je to prdelo skroz bez veze. Mozda za mellow jazz/blues ali za heavy rock/metal nikako, kao da sam zavrnuo tone pot na min, cak i na suvo. That being said, eto, mozes da probas b-52, prodajem preostali komplet upola ceneEngineered to maximize output and clarity, Ernie Ball Cobalt Slinky Guitar Strings are the latest innovation in string technology. Seeking to provide guitarists and bassists with a new voice, Cobalt strings provide an extended dynamic range, incredible harmonic response, increased low end, and crisp, clear highs.

...jeste skupo ali mene je ponajvise dojmilo...
NEgde u ceni Elixir žica ... oko 13€!Bojjan96 wrote:Koliko skupo?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
11 su isto kul evo konacno i ja to da kazem...Na telcu sa singlovima sam stavio ovo:

prezadovoljan.
11ke od Ernija su mulj, ne svidjaju mi se...ove bistro rade.

prezadovoljan.

nemanjavelimirovic wrote:prezadovoljan

-
+1
Redovno uzimam :iskljucivo: tu zicu.
Redovno uzimam :iskljucivo: tu zicu.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
i te i 10ke iste marke. Zavisno od gitare. Na hamove mi vise prijaju 10ke.Kill surf city wrote:+1
Redovno uzimam iskljucivo te zice.

eb mutan?ja uzimam doduse regularne 10ke ili 11tice ,pa maknem najdonju i uzmem .68 ili .70 zavisno sta imaju,EB mi posle svezeg dunlop-a heavycore bio najbistriji sto se tice niklovanih zica.