Opskurni "D'addario" ekvilajzer

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Opskurni "D'addario" ekvilajzer

Post by Cortex » 09 Oct 2012, 11:16

Ova pedala je kod mene vec neko vreme, dao mi ju je chika Uncle Moe. Ja gledam....d'addario pedala...ekvilajzer....okeeeeeej, prvo je nisam ni ukljuhcivao danima, pa jednom na kratko, i tako je to stajalo mesecima. I eto juche reshish da je otvorim da vidim shta ima unutra kad ono ima svashta. Odlichno radi btw, chudno, ali radi poso. Veoma neubedljivo napisano Daddario na prednjoj strani, a iza su neka da li Soviet slova ili neshto iz slichne shkole ne znam, lichi na ruski ali ipak ne mogu da budem siguran.
Ako neko zna neshto o pod znacima navoda, d'addario pedalama, neka izreche, bio bih zahvalan|

Image

Image

Image

Image

Image

Znachi ono.

Kill surf city

Re: Opskurni "D'addario" ekvilajzer

Post by Kill surf city » 09 Oct 2012, 11:21

Cortex wrote:
Znachi ono.
+1 Skroz je soviet desing™.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Oct 2012, 12:09

Ah eto, sjajno.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 10 Oct 2012, 15:23

Мени бре ти еквилајзери нису уопште јасни ... као што некима нису јасни компресори, а још мање потребни, а ето, ја користим један... :), зар не могу све те фреквенције/ опсези, да се претходно испеглају на појачалу, па на миксети, па ако ћемо и роловањем потенциометара на гитари, него нам треба посебно сокоћало за такво што?

Не тролујем него стварно питам.

Остало ми још једно празно место на педал борду, а ових дана се на КП појавило неколико огласа где се продаје онај босов ИКју - Г 7, па размишљам на глас.

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Oct 2012, 15:35

E jbga :ziveli: , to je slicno pitanju sta ce mi tone i vol kontrole na gitari ako ih vec imam na pedali/pojacalu. Nije bas, ali... :wink: Meni, npr, treba jedan EQ (trenutno koristim klona za to) ispred OCDa za izbor normalnog drajv i njonjavog drajva. Sa druge strane, dok sam svirao Guv'nora iza sam drzao EQ za solo boost... Mislim, ima mnogo primena, samo treba videti da li ti je i jedna potrebna.
Ja ekvilajzere posmatram prvenstveno kao drajvove bez i trunke klipinga, jer nisam neki fan slaganja drajva na drajv.

Lupam, slicno je sa vol pedalom na kraju lanca. Nije isto kada utisava signal ispred drajva (vol pot na gitari) i iza drajva (vol pedala).

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 10 Oct 2012, 17:14

btw ovo je parametarski ekvilajzer.. u prevodu, korisnik sam odredjuje koje frekvencije hoce da boostuje ili cut-uje..
ovo je znatno fleksibilnije od tonskih kontrola na pojacalu, ili obicnog ekvilajzera, tipa ge-7

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Oct 2012, 18:19

yeah skapirali smo :P :D

:ziveli:

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 10 Oct 2012, 21:42

Heh pa znam ali htjedoh da ubacim malu napomenu, za ljude koji poistovjecuju eq pedale sa tonskim kontrolama na ampu.
Da znaju da postoji jos ukusa ekvilajzera i da imaju iha-ha primjena :)

Post Reply