Potreban savet oko pedalborda
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Potreban savet oko pedalborda
Imam prilicno veliki bord za pedale, ali samo bord - nemam nikakav kofer, niti bilo kakvu zastitu, pa zato inace imam problema da ga nosim okolo.
Odlucio sam da napravim kofer za njega, znam kakav cu oblik, dimenzije i ostalo... ali ne znam dobro oko materijala, pa mi treba savet od nekoga ovde, sa slicnim iskustvom.
Znaci, da ne bude mega-tezak ili glomazan, a ipak da bude prilicno cvrst i izdrzljiv...
Hvala
Odlucio sam da napravim kofer za njega, znam kakav cu oblik, dimenzije i ostalo... ali ne znam dobro oko materijala, pa mi treba savet od nekoga ovde, sa slicnim iskustvom.
Znaci, da ne bude mega-tezak ili glomazan, a ipak da bude prilicno cvrst i izdrzljiv...
Hvala
Re: Potreban savet oko pedalborda
Mozda ti ovo bude od pomoci viewtopic.php?f=18&t=14868
-
Pa da, pomoglo mi je prilicno. To je sper-ploca dvan'estica, je li?Funkomat wrote:Mozda ti ovo bude od pomoci viewtopic.php?f=18&t=14868
Mada, ja sam vec prevrnuo pola Srbije da nadjem one coskove, i - NEMA! Moracu odustati od takvih...
Hvala, u svakom slucaju.
Sper od 11mm a coskove i sve sto bi ikad moglo da ti zatreba za izradu kofera imas ovde http://www.psp.co.rs/english/novosti%20 ... odnja.html
ja sam u fazonu da kupim gomilu iverice,aluminijumskog lima,lajsni,bravica,šarki itd...
i da za sve sto imam napravim kofere,kutije,rekove..
i kraaaajjj....... .................................. epizode

-
Koliko sam shvatio, ova je radnja u Novom Sadu...? Zalepio sam se za Adam Hall proizvode, ali ne razumem... je li moguca prodaja preko interneta, posto dodjem do onoga sto zelim i stoji opcija "product request", a onda dobijem ovo:Funkomat wrote:Sper od 11mm a coskove i sve sto bi ikad moglo da ti zatreba za izradu kofera imas ovde http://www.psp.co.rs/english/novosti%20 ... odnja.html

i nervira me ovo Company name...
Je li uopste moguca prodaja preko ovog sajta?
-
Vidis, i nije to tako lose... sve djuture!faks wrote:ja sam u fazonu da kupim gomilu iverice,aluminijumskog lima,lajsni,bravica,šarki itd...
Ja sam mislio o iverici, ali sam odustao. Nekako je krta i ne znam da ji je dobra za kofer. Mada, kada bih znao da je laksa od sper-ploce (mozda sam glup, ali ne znam sta je teze), napravio bih ga od iverice i Bog da me vidi!
Ne iverica, ako vam treba jaci case, npr. za pojacalo, box, medijapan ploca je mnogo bolje resenje, a ne bi trebalo da je nesto skuplja od iverice.
Za tanje varijante (kofer za pedale npr.) sperploca.
Za tanje varijante (kofer za pedale npr.) sperploca.
@ vukstefanovsk
Radnja je u Novom Sadu ali ne znam da li moze da se narucuje preko sajta i da li uopste moze da se narucuje. Ako da, sigurno moze i preko telefona tako da ih nazovi i pitaj sve sto te zanima.
Radnja je u Novom Sadu ali ne znam da li moze da se narucuje preko sajta i da li uopste moze da se narucuje. Ako da, sigurno moze i preko telefona tako da ih nazovi i pitaj sve sto te zanima.
- mislim_stvarno
Dizanje teme iz mrtvih posle dve godine
ali rekao bih da je ovo dobro mesto da pitam za misljenja za pravljenje pedalborda. 
Isekao sam komad osb-a (imao neki visak), i resio da na to stavim pedale. Nije da imam mnogo, ali kad nosim na probu ili svirku, te 3-4 pedale, svakih par nosenja moram da popravljam kablice za napajanje jer se shebu u rancu, uz to, jos i gubljenje vremena sa povezivanjem i ostalim glupostima...
LM, treba mi predlog cime pricvrstiti? Najvise se tripujem oko waha, on je najtezi od ovih stvari sto nosim (jos footswitch, stimer, od i eventualno dist)
1. da usrafim pedale novim duzim srafovima koji prolaze kroz 1cm osb-a (ovo mi je za sada prva opcija)
2. da iskrojim od stirodura (onaj tvrdi, roze stiropor) podnozje za pedale, nesto ovako
3. neka jaca lepljiva traka u vecim kolicinama (selotejp ili izolirka)
onaj trip sa cicak trakom je cool, ali mi se ne juri cicak i ne daju neke specijalne pare za to.
Resenje pod 2 i 3 bi verovatno jedino zajedno dali ok rezultat...

Isekao sam komad osb-a (imao neki visak), i resio da na to stavim pedale. Nije da imam mnogo, ali kad nosim na probu ili svirku, te 3-4 pedale, svakih par nosenja moram da popravljam kablice za napajanje jer se shebu u rancu, uz to, jos i gubljenje vremena sa povezivanjem i ostalim glupostima...
LM, treba mi predlog cime pricvrstiti? Najvise se tripujem oko waha, on je najtezi od ovih stvari sto nosim (jos footswitch, stimer, od i eventualno dist)
1. da usrafim pedale novim duzim srafovima koji prolaze kroz 1cm osb-a (ovo mi je za sada prva opcija)
2. da iskrojim od stirodura (onaj tvrdi, roze stiropor) podnozje za pedale, nesto ovako
3. neka jaca lepljiva traka u vecim kolicinama (selotejp ili izolirka)
onaj trip sa cicak trakom je cool, ali mi se ne juri cicak i ne daju neke specijalne pare za to.
Resenje pod 2 i 3 bi verovatno jedino zajedno dali ok rezultat...
Kec je najbolja varijanta, ako vec neces skidati pedale sa borda. Inace, mozes mozda cak da pricvrstis pedale za board onim...

Samo nadjes neke jace, jeftine su dosta, izbusis rupice gde treba i to je to
kao ovaj batica

Samo nadjes neke jace, jeftine su dosta, izbusis rupice gde treba i to je to
kao ovaj batica

- mislim_stvarno
uuuuu ovo mi se jako svidja