Nov u celoj ovoj prici (part II)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

expatriate

Nov u celoj ovoj prici (part II)

Post by expatriate » 21 Oct 2012, 22:17

pozzzz

opet ja,totalni pocetnik,koji je kupio gitaru (squier bullet strat hss) pre neki dan i imam ponovo jedno pitanjce za vas....

kao sto mi neko rece pre neki dan kada sam spomenuo da bih svirao preko lapa,da ce to biti los zvuk,i sta se desilo...?bio je u pravu....

tako da sam resio da uzmem i pojacalo,kad je bal nek je bal....

spreman sam da odvojim 80e za malo kucno pojacalo,koje nece izaci iz sobe,i koliko vidim ovde po forumu 90% glasova ide roland micro cube-u....

tako da sam na 95% da ga uzmem,da li gresim?jer postoji neka bolja varijanta za isti novac?

pozzz i hvala unapred

Trooper
Urednik

Re: Nov u celoj ovoj prici (part II)

Post by Trooper » 21 Oct 2012, 22:20

Za te pare nist, ako bas hoces pojacalo. Ako hoces da sviras preko slusalica/zvucnika, mozes uzeti Line6 Pocket POD, super procesor, mozes da se snimas, imas svasta od efekata itd....

expatriate

Post by expatriate » 21 Oct 2012, 22:23

mislio sam polovno,vidim na kp par micro cube-a za 80ak e

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 21 Oct 2012, 22:52

Hteo sam reci za te pare nista bolje od rolanda (a bogami i za nesto veci kes)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Oct 2012, 23:14

odlicna stvar za pocetak, imas dosta opcija za igranje, ali ne previse kao na procesorima, i dosta je lako da se koristi, a ima vrlo, vrlo pristojan ton. :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Oct 2012, 23:16

Trooper wrote:Hteo sam reci za te pare nista bolje od rolanda (a bogami i za nesto veci kes)
+1

Imao Micro Cube-a, bio prezadovoljan (svi zvukovi i efekti na njemu dobri i upotrebljivi), posle toga kupio Pocket POD, i njime prezadovoljan. Samo zavisi da li hoces pojacalo, ili procesor koji sviras na slusalice.

Plus sto mislim da ces uvek moci da ga prodas za te, ili vrlo slicne pare.

expatriate

Post by expatriate » 21 Oct 2012, 23:20

znaci na dobrom sam putu,pre sam za varijantu pojacala tj cube-a,a zanima me kako se to cuje u odnosu na recimo moje 2.1 zvucnike (volumewise)?

kontam da je i glupo pitanje ali me zanima posto je 2w,nije pretih?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Oct 2012, 01:40

Dunno da budem iskren, nisam ga nikad otpanjivao, ali moj cube 20x je bio jezivo glasan, u sobi sam se pojacavao na 1.5/10, pa kontam i da je taj mali dosta jak

umart

Post by umart » 22 Oct 2012, 01:45

meni je cube15 bas puno bolji od micro verzije,trebalo bi da moz' da se nadje za stotinjak keka

Ratko

Post by Ratko » 22 Oct 2012, 08:39

Micro Cube ima simulaciju clean pojacala (Roland Jazz Chorus i Fender Twin Reverb) , koji su prilicno tihi, simulaciju pojacala za drive ( Marshall i Messa) koji su neverovatno glasni za 2W, tu je i simulacija Voxa koja je, takodje, glasna i lepo prima gain. Mic ulaz se moze koristiti za neki blues i po glasnoci je negde izmedju ove dve grupe. Simulacija akusticne gitare je najtisa. Ukoliko volis fenderovski clean zaobidji ovo pojacalce i uzmi Fender Mustang. Zvucnik od 5 inca ne moze da izvuce onaj jaki,okrugli bas karakteristican za fender (ako se pojaca gain dolazi do brujanja u basovima).

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Oct 2012, 10:23

Мојим ученицима ја већ дуже време препоручујем 2 модела собног појачала, и мада су им често разни људи говорили да постоје и јефтиније варијанте кад су појачала у питању, на крају су ми сви били захвални на препоруци. Један модел је поменути Roland Cube 15X, а други је Vox Pathfinder 15R. Ови што су наклоњенији старој школи обично више воле поменути Vox, а ови што воле и мало модернији звук више воле Roland, и то је од прилике то.

15 вати није мало, за собу је и то често прегласно, што заправо више зависи од тога какве комшије имаш :). Једна моја пријатељица тезгари с једним гитаристом, дакле само њих двоје наступају, и гитариста користи појачало до 15 вати и за наступе, јер не мора да се надмеће с бубњем, и то се у кафићима чује без икаквих проблема. Оба модела која сам поменуо имају line out, па могу да се искористе и за прве свирке без озвучавања микрофоном. Није то баш комбинација за неки тон да паднеш у несвест, али и онако на прве свирке не долазе људи који би да чују тон за којим ће да издишу довека, него ти долазе ортаци да те гледају како се бламираш, па много дрвљења око опреме представља прилично смешну причу.

Мишљења сам да је једно мало појачало за вежбање увек корисна ствар, чак и кад имаш далеко озбиљније и снажније појачало. Компактно је, лагано је и за необавезне музичке сусрете више него довољно.

Perce

Post by Perce » 22 Oct 2012, 15:32

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 22 Oct 2012, 15:44

Pazi ovako ja imam ovo za vezbu u sobi
http://www.sweetwater.com/images/items/ ... xlarge.jpg
i prezadovoljan sam, ima i par efekata koji su dobri, za vezbanje.
Evo i link da ga cujes

i jos jedan

Perce

Post by Perce » 22 Oct 2012, 17:25

Postoji razlika izmedju 15CDR i 15FX. CDR je golja u odnosu na FX ali predpostavljam da na klinu zvuce/rade isto?!

Post Reply