еквилајзер педала
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
еквилајзер педала
Планирам да набавим еквилајзер педалу, али немам прилике да узајмим баш много различитих модела и да их детаљније тестирам у разним ситуацијама. Пар дана сам се занимао са Boss GE-7 и не знам да ли ја то трипујем, или та педала баш и не даје особито пријатан тон. Некако је метално-праштећи, нисам баш био срећан. Раније сам имао прилике да користим MXR Six band EQ, и не сећам се да сам имао исти утисак као кад је Boss GE-7 у питању, али нисам никад ове 2 поредио истовремено, па не могу да тврдим да ми је утисак добар. Знам пар људи који користе Behringer, то ћу вероватно за викенд имати прилике да позајмим и да малтретирам код куће. Кажу људи да су задовољни. Е сад, да ли су у фазону "за те паре - супер!", или су стварно, стварно задовољни, то не знам. Проверићу за који дан.
Занима ме да ли је неко имао прилике интензивније да користи и неке друге еквилајзер педале, баш бих волео да чујем искуства људи који су имали прилике да пробају и нешто од овога што ја до сада нисам испробао, а посебно ме занима да ли неко може да упореди више различитих, неку од ових које сам ја користио са било којом другом.
Занима ме да ли је неко имао прилике интензивније да користи и неке друге еквилајзер педале, баш бих волео да чујем искуства људи који су имали прилике да пробају и нешто од овога што ја до сада нисам испробао, а посебно ме занима да ли неко може да упореди више различитих, неку од ових које сам ја користио са било којом другом.
Re: еквилајзер педала
ja sam probao boss na kratko, ali imam ili sam imao oba MXR eq-a (6 i 10). Samo ih nikad nisam poredio u istim uslovima protiv bossa. Mnogi se zale na sum kod boss EQ-a. MXR je bolji tu, mada i kod njega ima mesta za poboljsanje (ima firma iz nemacke koja radi hi-fi mod za 100ak evra, porede na YT pre i posle).
Ne znam za sta planiras da ga koristis, ali dodatni slajderi na 10ki se po meni isplate. Dobijes vise frekvenci da kontrolises, ali dobijes i gain i volume, pa mozes da boostujes ili cut-ujes signal po potrebi. Zgodno kod 10ke je sto radi na 18V pa ga je teze ovedriveovati. Sa 6ticom sam cesto imao problem da preamp izbaci par volti signala pa to bude previse za EQ. 10ka pored veceg headrooma ima i vizuelni overdrive indikator pa odmah vidis problem. Meni je kod MXR cool sto imaju LED u slajderima pa i u mraku vidis lepo. Ako planiras da odsecas srednje za heavy zvuk, definitivno je bolje 10ka. MXR 6 i boss ima, po meni, trapavo rasporedjene frekvence oko srednjih (400hz, 800hz, 1.6khz) pa mi je teze da nabodem sweet spot. 10ka ima dosta finije (250Hz, 500Hz, 1KHz). Jedino sto kod nas kosta mnooogo, ja sam platio polovan, kao nov 60$.
Za boss postoje modovi koji ukljucuju zamenu integralca i par kondenzatora i ljudi kazu da manje zuji i bolje zvuci, pa mozes razmisljati i u tom pravcu ako ti je lakse/jeftinije naci bossa. Komponente mogu da se nadju i ovde i kostaju 300-400din mozda. MXR je mnogo teze modovati jer je sve SMD.
Ako si u nisu ili blizu svrati da probas MXR 10.
Ne znam za sta planiras da ga koristis, ali dodatni slajderi na 10ki se po meni isplate. Dobijes vise frekvenci da kontrolises, ali dobijes i gain i volume, pa mozes da boostujes ili cut-ujes signal po potrebi. Zgodno kod 10ke je sto radi na 18V pa ga je teze ovedriveovati. Sa 6ticom sam cesto imao problem da preamp izbaci par volti signala pa to bude previse za EQ. 10ka pored veceg headrooma ima i vizuelni overdrive indikator pa odmah vidis problem. Meni je kod MXR cool sto imaju LED u slajderima pa i u mraku vidis lepo. Ako planiras da odsecas srednje za heavy zvuk, definitivno je bolje 10ka. MXR 6 i boss ima, po meni, trapavo rasporedjene frekvence oko srednjih (400hz, 800hz, 1.6khz) pa mi je teze da nabodem sweet spot. 10ka ima dosta finije (250Hz, 500Hz, 1KHz). Jedino sto kod nas kosta mnooogo, ja sam platio polovan, kao nov 60$.
Za boss postoje modovi koji ukljucuju zamenu integralca i par kondenzatora i ljudi kazu da manje zuji i bolje zvuci, pa mozes razmisljati i u tom pravcu ako ti je lakse/jeftinije naci bossa. Komponente mogu da se nadju i ovde i kostaju 300-400din mozda. MXR je mnogo teze modovati jer je sve SMD.
Ako si u nisu ili blizu svrati da probas MXR 10.
Дефинитивно не свирам хеви свирку, тако да ми одсецање средњих није главна акција
. Све ово што си ми рекао за велики MXR је стварно супер, али овде код нас баш одваљују бубрег с ценом. Нисам близу Ниша, али ако будем навраћао, имаћу у виду твоју љубазну понуду. Хвала!

kazhu da ovaj Behringerov EQ700 jede tog Boss-a i da ima manje shuma.
Баш тај ћу вероватно у суботу да узајмим, па ћу да видим.
Ja imam matori plavi MXR (s kraja 70-ih). Za razliku od novih, nema footswitch i lampice. Nisam ga otvarao, ali trebalo bi da nije problem za modovanje. Mada, ja zaista nisam primetio nikakav šum. Baš sam se trudio da primetim šum, na raznoj opremi i nisam zaključio da bilo šta dodaje (kao što se priča).
E sad, ne znam da li je ovaj bolje ili gori ispod haube od nove produkcije. Ovaj jeste made in usa, ali cenim da je unutra dosta drugačiji od novih.
Svakako da boji zvuk, direktnim poređenjem se to dosta primeti, ali, po mom mišljenju, ništa što bi pogoršalo zvuk.
E sad, ne znam da li je ovaj bolje ili gori ispod haube od nove produkcije. Ovaj jeste made in usa, ali cenim da je unutra dosta drugačiji od novih.
Svakako da boji zvuk, direktnim poređenjem se to dosta primeti, ali, po mom mišljenju, ništa što bi pogoršalo zvuk.
Cuo sam komentare za ovaj Artec EQ da je solidan (za te pare, naravno), tj da je srecnije resenje od bossa. Al opet, ako ikako mozes nabaviti mxr, to je zakon. Znam lika koji ga prodaje za 80ak evra (bar je prodavao pre par nedelja, pa mogu ciamti da proverim) ako te zanima cimni me na pp
Ja bih prodao svoj GE-6, pa ako si zainteresovan, cimaj.
Izuzetno fin eq.
Izuzetno fin eq.
Sto se tice Ge-7 i suma: imam jednog, iz 80tih, stock varijanta sumi ko luda. Zamjena opampova rjesava stvar
A da ti posaljem ja moj PARA EQ pa se zezaj i vidi kako radi.Drugo sto ti mogu takodje pnuditi da probas je SONIC STOMP.To ti kao neki EQ,i veruj mi da je stvarno korisna sprava.Ubacio sam na njemu mid pot-vredi probati.
Znaci ono probas bez obaveze i kazes taka i taka stvar.
Znaci ono probas bez obaveze i kazes taka i taka stvar.
То звучи занимљиво, послао сам ти ПП.
Ja sam skoro pribavio Artec EQ, odlican - nisam osetio shum ni na extremnim podesavanjima, ne menja boju i true bypass je-metalna kutija i deluje mi pouzdano...za sada...probao sam i boss i ibanez i behringer, shije ih poprilicno...
Na neekstremnim podesavanjima radi fino, ako se pretera - dolazi do plastike. Poslednji put sam pokusao da ga koristim kao boost, samo sa blago podignutim nekim frekvencijama, ali mi dusmani nisu dali...Cortex wrote:kazhu da ovaj Behringerov EQ700 jede tog Boss-a i da ima manje shuma.

@Z*Z*Z: То је врло корисна информација, обавезно ћу да га узмем у разматрање.
@sinisake: Дакле, ипак добра за те паре
У реду, свакако ћу да је пробам, већ сам договорио...
@sinisake: Дакле, ипак добра за те паре

Да ли неко има било каква искуства са DOD VFX40? То нисам ни у радњи пробао.