еквилајзер педала

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: еквилајзер педала

Post by guv'nor » 26 Oct 2012, 12:21

Uzeo drugar i kaze da mu odlicno radi... :nixweiss: Mislim da su super deal bile te dod pedale za po 4 somica.
Nego, predlozio bih ti da prvo probas parametricki EQ. Tviker si ti, znam da ces cackati :mrgreen: , a sa ovim lepo mozes da ubodes tacan opseg koji bi da bustujes/katujes.
Nisam dugo, ali dok sam ih imao u lancu uvek sam ih koristio kao neki blagi mid/solo bust i znam da su mi uvek radili ok, ali i da mi je uvek falio jedan slajder izmedju nekih frekvencija (pricam o grafickim).

umart

Post by umart » 26 Oct 2012, 12:38

Kristijan wrote:Да ли неко има било каква искуства са DOD VFX40? То нисам ни у радњи пробао.
probah ja vise DOD ekvilajzera,hi fi kvalitet,bez kradenja signala.i ja ganjam neki da uzmem na kp.com,ali i kad iskoce prodju bukvalno za minut.svaka preporuka,od forumasa ga ima mrav,ne moze biti zadovoljniji,neka i on kaze svoja iskustva ako procita.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 Oct 2012, 14:10

Дооообро, хвала људи, ево пуни се база података :)

Tufli

Post by Tufli » 26 Oct 2012, 20:41

Meni je danas stigao Arion MEQ-1 equalizer. Posle par minuta korishcjenja pedale u bordu, skontao sam da je to ono shto mi je falilo odavno. Super radi! :)
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Oct 2012, 21:36

sve od Ariona konza :mrgreen: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Nov 2012, 07:55

zokigajson

Post by zokigajson » 08 Nov 2012, 22:29

Meni npr. Svaki iole ozbiljniji EQ radi bolje kao BOOST-er,nego vecina cuvenih OD pedala....ne menja mi puno ton samog drajva na MARSHALL-u,kao sto npr,TS skida basove,a OD 3,ili SD zvuci previse MUD-i, DS 1 nema srednjih, itd....moje iskustvo. Imao sam BOSS GE 7,a sada cepam neki IBANEZ iz 80-ih.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Nov 2012, 23:50

Bata Kristijane, jedno možda glupo pitanje, ali zašto ti treba baš EQ pedala? Pitam jer za sve ove godine jedini EQ za koji mi je bilo potrebno da ga uključim/isključim je u ulozi mid boost-a. Ako će ti stajati permanentno uključen, danas ljudi rasprodaju studijsku opremu budzašto i možeš kupiti jako kvalitetan rack EQ koji će sigurno bolje raditi od neke pedalice nekad čak i za par desetina evra. Koliko sam skapirao ne sviraš lajv, a neki rack EQ-i isto imaju bypass prekidač, ako te mrzi da vadiš kablove.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 09 Nov 2012, 05:53

Због овога што је написао зокигајсон на првом месту, а и због којекаквих других заврзлама. Елем, читајући којешта, и распитујући се овамо и онамо, дошао сам до закључка да бих можда могао ово да решавам другачије, а не педалом, само ми ипак треба неки прекидач који могу ногом да активирам. У праву си, ово јесте мени за кућну зафрканцију, будући да сам уживо стриктно акустичан, а цела акција јесте због електричне гитаре. Видећу, нисам још ништа коначно смислио.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Mar 2013, 15:37

Ево мене опет :)

Наиме, док сам ја испробао свашта што ми је било лако доступно, прошло је доста времена, а и неке ствари су се измениле у међувремену. Као прво, ипак треба да набавим нешто у форми педале, јер ту сад више није само собна зафрканција у питању, па гледам да не буде нека гломазна справа. Друго, ово што је Љуба рекао дебело има смисла, параметрички ми ради посао јако добро, биће да мени не треба сто слајдера, сасвим фино се наместим само са потенциометрима за ниске, високе и параметричким средњим. Међутим, све су то заправо некаква претпојачала спакована у форму педале, и често имају неку своју фарбу која мало угази и гитару и појачало. Ако знате за неку справу те врсте која је ненаметљива - поделите то искуство са мном!

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 19 Mar 2013, 17:11

ja bih samo hteo da pozdravim predlog za DOD. inace volim tu marku.
cuo sam dosta puta kako rade te pedale i zaista mi se svidjaju. Mrav je imao DOD eq. mozda on moze reci nesto vise
i velika prednost sto se mou naci za nista-pare ;)
to je sve sto ja kao basista mogu da ti kazem.
:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Mar 2013, 17:23

Voja iz Hipnagoga Slika koristi Dod EQ. a on je lik koji ili svira samo kabl u pojacalo, ili eto sa eq-om i OCD-om, mada mu je i to previse pedala...i uvek ima odlican ton. izgleda da se ljudima koji su jako sitnicavi oko tona ti DOD-ovi svidjaju

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Mar 2013, 17:53

Ja ne mogu prezaliti sto mi jednom onaj MXR 10band pobeze za 7000 dinara u mint stanju :cry: jer je jedan od retkih sa takvim odabirom frekvencija da se moze koristiti i za bas i za gitaru

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Mar 2013, 18:04

ОК, хвала људи. Ако се сетите још неке справе - јавите.

Post Reply