Vai @ Arena
Re: Vai @ Arena
+ Моји су другови бисери расути по целом свету, то ти је исто део тог свадбарског евергрина у нас.
To, Kris, kako sam to zaboravio... 
+vozic

+vozic
Last edited by sinisake on 05 Nov 2012, 12:05, edited 1 time in total.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Po meni treba pljuvati/sprdati se sa tim shto su se prodali i postali presmeshni.... TO i jeste poenta i kad bi i kritika koja u nas ne postoji, odreagovala i pravila sprdnju sa tim po medijima, di bi nam kraj bio...ovako glorifikuju sve shto je djubre i muzika je samo losija i losija, uopsteno kao i komplet ponuda u medijima/umetnosti/...ma svemu. Nazalost cak je i "underground" otisao u racq.
evo poruka od mog bivseg benda za gospodu.
evo poruka od mog bivseg benda za gospodu.

Meni je intervju objektivno izmamio suzu, onu mušku, najtežu
Kad sam sagledao širu sliku i oprostio uspeh, rasplakao sam se kao šiparica. Potresno i lepo. Da je više takvih, ne bi nam Grand radio ovo što nam sada radi.

Eto, znao sam da se ispod te grube maske krije osetljiva emo dusica...
A zasto nisi bio na Stivijevom koncertu?
Iz Beograda si, sviras gitaru (kao
), nisu ti strani ni fusion uticaji... Imas li opravdanje?

A zasto nisi bio na Stivijevom koncertu?
Iz Beograda si, sviras gitaru (kao

U to ime, zapevajmo i u dupe udenimo. Tuga me uhvati kad se setim koliko malo ljudi je objektivno sagledalo širu sliku i udostojilo bend svog dolaska u Kombank Arenu, Inc, makar onih koji objektivno imaju dodira sa Telcem i dvovratim Gibsonom 
Btw, obratite pažnju na prve redove.

Btw, obratite pažnju na prve redove.
Bio sam kod zubarasinisake wrote:A zasto nisi bio na Stivijevom koncertu?
Iz Beograda si, sviras gitaru (kao), nisu ti strani ni fusion uticaji... Imas li opravdanje?

- Dersu Uzala
Ih, pa mogu jednom godisnje valjda da ga obavijestim sta se desava. Znas i sam da nema ni ni radio, ne cita nikakve forume, a od interneta ima email.Dushan S wrote:E i ti stvarno, k'o tetka da izvineš. A ono "šta se dogodi na forumu ostaje na forumu"?![]()
- Dersu Uzala
Lepo ti covek rekao (i stavise time bitno implicirao) da je cuo Vaija od najstarijih dana, pre nego sto su mnogi uopste culi i za Zappu. Pa onda, Flexable, i Flexable leftovers, orilo se to sredinom 80-tih svakodnevno po gradu u nasim kruzocima i na polit-komesarskim sedeljkama u prostorijama kucnog saveta gde je omladina najcesce kartala.Dushan S wrote:...Tako imam utisak da on zapravo uopšte ne zna ništa o Steve Vai-u, već je samo iskoristio priliku da izloži svoje stavove o rok muzici i instrumentalistima u njoj, a da ni ne razume o kome priča. Naravno, neka me opovrgne.
- Dersu Uzala
Da vis Gambaleta poslednjih godina, ne bi ga prepozno. Izgleda ko lodsonski dzentlmen potrkarj pretproslog vekam, nesto izmedju Wattsona i Sherlock Holmse-a. I uredno nosi uvek i svukuda onaj polucilindar sesir, ne znam kako se zove ali vrlo slican Sir Oliver-ovomsinisake wrote:I, konacno, kao sto je i red, dodjosmo do licnog i subjektivnog, do, da prostite, ukusa.po meni![]()
A Paganini i nije narocito cenjen kao kompozitor, nego kao virtoguz, ako se ne varam, i te njegove, ehm, kompozicije su danas vise prilika za patkometriju medju violinistima i gitaristima, nego komadi u kojima neko istinski uziva. U to ime:
I, da, meni su svi Stivijevi outfiti znatno mastovitiji od Gambaletovih havajski' kosulja i koznih hlaca, ali svako voli nesto drugo...

Sto se Paganinija tice, nisam nikad preterano bio upoznat sa njegovim zivotom i delom, sem te fame koja ga bije, tehnika, capricci, drn zvrc. Onda sam pogledo neki dokumentarac na tv-u prosle ili pretprosle godine recimo. Nisam ni znao da je jako dugo obitavao u Francuskoj (a ne u Italiji) i Engleskoj. Prilicno je bio cenjen kao kompozitor, dakako. Which were great news to me. Ali bas kad sad pricamo o Vai-ju, Paganini je u stvari maltene sinonim za Vai-ja. Obojica su kreirali taj svoj zivotni/audio/sintaksni

You live you learn. Nazalost, iz nekog sumanutog raloga ocigledno, vrlo malo Paganinijevih kompozicija je ostalo pribelezeno ili bar dostupno javnosti. Ima i tu neka prica, ali je se ne secam, da li se to uzgubilo, izgorelo u nekom pozaru, nekakva katastrofa se desila, ostalo je ime, ali dela (ili bar dokumentacija o istima) su nepotpuna.
- Dersu Uzala
Pa micim, stavis mi znak pitanja, kakav si odgovor o'cekivo.Dushan S wrote:Aj ti lepo tamo pusti svoj omiljeni Rush i uživajDersu Uzala wrote:U pravu je, ali potrajace dok ti to shvatis cenim. Bout next 10 years minimum.Dushan S wrote:?
A anyway, Rush bi bila prigodna pozadinska lift muzika za ovu debatu, ozbirom da se ovo bogati pretvara u egzistencijalnu krizu i ktiritiku istog, a svi vrlo dobro znamo da je Ayn Rand sampionka toga, a svi vrlo dobro znamo da su sampioni doticne (Ayn Rand)...Rush.

A Đule i Vai imaju međusobno veze ko Gambale i Lu Rid. Ali ok, to što si okačio taj intervju, pretpostavljam, govori o tome da je za tebe posvećivanje pažnje imidžu i teatralnost ono najvažnije na osnovu čega odvajaš žito od kukolja.nebojsak wrote:Ima i taj objektivan uspeh koji mu ne opraštaju
Zato što je dobra pesma, uprkos Đuletu a ne zahvaljujući njemu, pesma za koju nije Đule napisao ništa osim tri akorda i teme, tekst je prvog pevača Van Gogh-a.sinisake wrote:Da, pazi... Nekro te ima nocas je postala deo obaveznog repertoara na svadbama, maturskim zabavama, ekskurzijama, partijima posle poslovnih sastanaka, uz takve bisere domace radinosti kao sto su: Igra rokenrol cela Jugoslavija, Pogledaj dom svoj, andjele, Suada... To jeste objektivan uspeh, sagledaj siru sliku i... oprosti, ako mozes.
+ ta pesma je dosla u tu krajnju fazu uspesnosti da ljudi koji je pevaju ni ne znaju, mozda, ko je njezin autor, postala je narodna pesma, jos malo pa deo kolektivnog nesvesnog, bogami...
Što je i dobro za njega!Dersu Uzala wrote:Ih, pa mogu jednom godisnje valjda da ga obavijestim sta se desava. Znas i sam da nema ni ni radio, ne cita nikakve forume, a od interneta ima email.Dushan S wrote:E i ti stvarno, k'o tetka da izvineš. A ono "šta se dogodi na forumu ostaje na forumu"?![]()

Pa onda i ja tebi, kao i njemu lepo da kažem da si i ti sa Vai-em stao u osamdes' nekoj, dok je još bio ultimativni rent-a-hairmetal-guitarplayer. Prošlo 20 i kusur godina od tada. Kapiram da je to možda razlog zašto Zwelj doživljava Vai-a kao deo te šred ekipe, ali opet, i za to mislim da je u pitanju plitko i površno slušanje, jer su aranžmani za gitare na Eat'em & Smile mala remek dela, potpuno drugačije od onoga kako se rifašenje sviralo u to vreme i jedino se mogu uporediti sa nekim briljantnim Halenovim momentima. Ali opet, to je pitanje percepcije i sposobnosti nekog da razume to u kontekstu tog vremena i te muzike.Lepo ti covek rekao (i stavise time bitno implicirao) da je cuo Vaija od najstarijih dana, pre nego sto su mnogi uopste culi i za Zappu. Pa onda, Flexable, i Flexable leftovers, orilo se to sredinom 80-tih svakodnevno po gradu u nasim kruzocima i na polit-komesarskim sedeljkama u prostorijama kucnog saveta gde je omladina najcesce kartala.
Ne znam zašto si tako grub prema Đuletu, umesto da mu daš drugu šansu. Uvek treba biti objektivan, i preslušati više puta čak i ono što ti se ne sviđa na prvo slušanje. To širi vidike. Uostalom, svako ko iole ima dodira sa gitarom treba da posveti malo pažnje Van Gogu, nemoguće da je toliki uspeh stigao slučajno.