Adapter 9v 150mA
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Adapter 9v 150mA
Ok, imam nobelsovu pedalu sa noise gaitom, i prilicno je dobra, medjutim napajanje je problem, s obzirom da bateriju raskida kako je istrosi, zanima me ako je neko imao iskustva sa ovim naponom, da li bi recimo ucinilo neku stetu ako bih je povezao na adapter od 9v ali 500mA , posto sam pomalo laik, i nisam siguran da li bi to nesto prouzrokovalo, eto ako je neko imao iskustva.
Re: Adapter 9v 150mA
Povezi. pedala ce povuci struje koliko joj treba. Samo pazi na polaritet 

-
Kako mislis na polaritet, mislim to kontam sa baterijama +-, ali kako mislis da pazim na polaritet kod adaptera?
Na svijetu imas DC adaptere sa 2 suprotna polariteta.
Ne znam kakav adapter ti trazi nobels, evo random slika:

Ovaj simbol ispod OUTPUT ti govori polaritet, i taj simbol mora biti isti kao na pedali. to bi trebalo da pise i na pedali i na adapteru kod tebe.
Ne znam kakav adapter ti trazi nobels, evo random slika:

Ovaj simbol ispod OUTPUT ti govori polaritet, i taj simbol mora biti isti kao na pedali. to bi trebalo da pise i na pedali i na adapteru kod tebe.
-
a to je to, dakle kontam sad, kod mene na pedali je drugacije postavljen, ide prvo + pa onda - .. E hvala ti puno, na ovom forumu sam do sad uvek nasao svaki odgovor koji mi je bio potreban 

-
A jel adapter regulisan? Ja sam presao preko 200 adaptera na kojima je pisalo 9 v 350mA. I svi su imali oko 16 v i 350mA. Ni jedan jedini nije bio regulisan. Nece ti nobels crci, ali ce imati nojza. Ako imas multimetar uzmi i izmeri voltazu, tako ces i videti koji je polaritet.
-
E pa pazi nisam jos kupio nijedan, hteo sam da se prvo ovde informisem o tome sta i kako da uradim, mislio sam da potrazim neki adapter za lap top, kontam da bi oni trebali da budu regulisani, na kraju krajeva, unimer ce srediti posao.
Laptopovi obicno rade na vecem naponu, 19-35 volti cini mi se u zavisnosti od proizvodjaca.
-
Moguce da si u pravu, provericu, bitno je da znam sta trebam da gledam pri odabiru
, jel neko zna kolika se krece cena otprilike?

Nobels-i troše polaritet kao Boss pedale. Adapter bi trebao da daje stabilisan i filterisan napon (ako nećeš šumove), pretraži forum bila je cela tema o adapterima. 150mA bi svakako trebalo da je dovoljno za jednu pedalu tog tipa. Ovde je, recimo, neko posavio tabelu koliko koja pedala troši: http://stinkfoot.se/power-list
Koliko se ja sećam, računarska napajanja nikako ne odgovaraju za pedale, način na koji su stabilisana nije dobar za ovu primenu.
Koliko se ja sećam, računarska napajanja nikako ne odgovaraju za pedale, način na koji su stabilisana nije dobar za ovu primenu.
-
Kao sto je neko iznad rekao, dolaze u 19+ volti pakovanjima. Bolje uzmi bosov ili da ti neko napravi. Gledaj sta ti se vise isplati od ta 2, jer to je pametnije resenje od uzimanja kineskog od 300 din ili koriscenja onog za telefon.
-
Inace sam razmisljao o tome da uzmem od nekog proverenog proizvodjaca pedala, ali ne znam gde bih mogao da kupim bossov recimo od 9v kod nas?
MIx Music, Mitros... sigurno. Verovatno sve radnje to imaju.natureflame wrote:Inace sam razmisljao o tome da uzmem od nekog proverenog proizvodjaca pedala, ali ne znam gde bih mogao da kupim bossov recimo od 9v kod nas?
-
Mitros, artist, maric ... sigurno imas u 90% prodavnica. Udji i pitaj posto, daj novce i dovidjenja.
-
Mislim da je 30 evra bio Bosov.natureflame wrote:jel neko zna kolika se krece cena otprilike?
Ali bolje proveri u prodavnici.