Dual Gang potenciometar

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Dual Gang potenciometar

Post by Funkomat » 15 Nov 2012, 19:46

Kontam da je to mnogo jednostavnije za upotrebu uzivo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Nov 2012, 19:55

Makso jel to pravish Klon Centaur?
I ja sam gledao ovih dana da ga pravim mozhda, pa kapiram da cu biti u istom problemu ko ti ako se odluchim. Shta je na kraju konsenzus, za potrebe istovremenog menjanja vrednosti na oba dela dual gang pota, kao kod Klona, dovoljno je uzeti stereo pot i to mu dodje to?

maksabass

Post by maksabass » 15 Nov 2012, 20:12

koliko se secam da.Tu ide stereo pot,kao i kod nekih para eq-a.I to je to.ovo sto meni treba su dve zasebne funkcije,samo zabog prostora ide ovako.Neznam eto hvala onima koji su mi ponudili to sto imaju-cenim to.Medjutim treba mi pcb muont,drugo trebaju mi kapice (knob) za oba dela tog pota,tako da je za sad sve to jako komplikovano.Al videcu,mozda uradim preamp samo sa mid potom bez mogucnosti biranja frekvencija.
A za kentaura neznam ,nisam pravio ,mada sam upoznat sa spravom.Neko mi se davno javljao sa zeljom da se izradi tako nesto,medjutim odustao je,cini mi se da mu je bila malo smesno mala cena koju sam mu rekao pa se zapitao dal je to u stvari to. :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Nov 2012, 20:43

bancika wrote:
Funkomat wrote:Meni je umesto dva volume pota zanimljiviji pot koji bira magnet. Zaboravih kako se zove. Na pola rade oba, na min jedan, na maks drugi i sve izmedju.
blend pot, ima ga stewmac.
GKG Deltawing je imao nesto slicno u nekim varijantama experimentalnim, ali nije zavrsilo u produkciji. U produkciji je zavrsio fazon sa jednim vol potom ali dva variable coil split pota, gde ides od full blast humbucker zvuka (pot 'odvrnut' 100%) do single coil zvuka (pot zavrnut, 0%) i sve izmedju jel.

fattwang

Post by fattwang » 15 Nov 2012, 21:38

maksabass wrote: To ti je najobicniji stereo pot...
Treba da bude linearni tip

Post Reply