Kad sam probavao SC-3 nije mi se previse svidela ali ovo je skroooz druga prica.
Videcu da snimim nesto sa mojom CS-2 da uporedimo sa ovim...
BOSS CS-3 Sava Mod
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: BOSS CS-3 Sava Mod
I mene! I mnoge druge i to već jako dugo. Njegov prepoznatljiv vibrato u prstima, poslušaj kraj primera 2, a on svira Stratocastera bez tremola. Imam neke njegove snimke koji su napravljeni onako usput i to na prvo slušanje deluje onako, pa preslušaš opet pa deluje već onaaako, a onda ponovo pa ponovo i uvek čuješ nešto novo. Na svirkama ista stvar, uvek je drukčiji, u stanju je sto puta da preklopi magnete ili promeni boju tona u jednoj numeri i zvuk prilagodi trenutku, a svaki put izvuče neki ton ili neku frazu posle čega zanemim. Muzičari sa kojima godinama nastupa često znaju da se okrenu ka njemu i da ga slušaju sa osmehom na licu jer su svesni da čuju nešto novo.Rocket Roll wrote:Yeah!![]()
Uvek me iznenadi koliko je Duda, zapravo, dobar gitarista.
I ovi ovde prezentovani snimci su napravljeni onako usput u trenutnoj inspiraciji, onako kako je on u tom trenutku smatrao da je dobro prikazati spravu. Dakle, ništa pripremljeno, ništa posebno namenski već je to njegova trenutna inspiracija.
Pokazalo se i da je odličan producent, od novijih radova tu je grupa Stereoplay na primer.
A najvažniji podatak vezan za Dudu je da je on pre svega sjajan čovek, suprug i roditelj i da je uvek spreman da pomogne.
Nema od toga ništa, box.net za mene više ne postoji.Rocket Roll wrote: (Za Box.Net - da, štucalo mi se... Ako smem da predložim: apdejtujte Flash plugin za SeaMonkey, i uopšte Flash u sistemu - Box.Net koristi Flash i to može da baguje.)
Hajde, čekamo.Funkomat wrote:Kad sam probavao SC-3 nije mi se previse svidela ali ovo je skroooz druga prica.
Videcu da snimim nesto sa mojom CS-2 da uporedimo sa ovim...
Re: BOSS CS-3 Sava Mod
Nedavno sam sam prodao moj prerađeni CS-3 sa kojim nisam bio baš presrećan. Onda sam kupio drugi komad CS-3 koji je u startu zazvučao drukčije od prethodnika, imao je više šuma, manje sustaina, glasniji je, ali i muzikalniji. Otvorio sam ga i video da su neki elementi drugih vrednosti u odnosu na izvornu šemu. Tek nakon toga sam primetio suštinsku razliku: glavni integralac u kompresoru je drukčiji! U prvom primerku je bio THAT2159, a u ovom THAT2181LC! Poređenjem specifikacija se uočavaju vrlo male razlike uglavnom u korist čipa 2181. Onda sam pristupio laganoj prepravci prvenstveno sa ciljem smanjenja šuma i rezultati su sjajni. Sa smanjenjem šuma je (naravno) došao i sustain do punog izražaja. Po mom mišljenju sada ovaj kompresor može da se uhvati u koštac sa bilo kojim kompresorom iz istog cenovnog razreda. Za referencu imam Keeley kompresor iz samogradnje koji je i dalje nešto muzikalniji, ali Boss ima prednosti u basovima. Ovih dana će ga probati i Rocket Roll pa ću nakon toga izneti konačno mišljenje, ali već sada mogu da kažem da CS-3 nije ni izbliza tako loš kako sam do nedavno mislio na osnovu iskustva sa mojim ranijim primerkom.