Prva srpska autorska pesma na irskom
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Prva srpska autorska pesma na irskom
baš kontam da nisi dobro izgovorio sve ovo, al aj, svaka čas' na pokušaju. dobra zikica 

-
Proveravao,ucio sta vise. Ako nisam nesto rekao kako treba obraticu se Goranu Ciricu-autoru gramatike i udzbenika irskog jezika.
Мислим да ипак треба да нађеш некога ко ће ово да отпева уместо тебе. Преслушао сам ја већи део онога што си качио на форуму, и најискреније да ти кажем - ти стварно не знаш да певаш. Није само питање тога колико је пријемчива боја гласа, и колики је распон гласа. Просто не владаш гласом, не знаш да дишеш док певаш, немаш елементарну технику певања савладану, па о финесама и не може да се дискутује. Или тражи да ти неко помогне око учења певања, или нађи неког ко ће уместо тебе да пева. Овако заиста не ваља. То што свираш... још и некако... мада кубуриш с ритмом. Али певање је пропаст.
Капирам да ти замишљаш да мораш да имаш неки свој уметнички израз какав није никад до сада виђен, али онда си одабрао потпуно погрешну форму. Мораш да будеш баш јако способан да у кантауторској форми фураш неки авангардни приступ. Не замери на искрености, мислим да је нужно да ти неко ово каже баш овако. Теби једноставно фали та врста способности, па све ово што презентујеш овде делује као низ неуспелих покушаја. У кантауторској форми неопходно треба да понудиш врло добре стихове, солидно владање гласом и инструментом, и врло добро уклапање гласа и инструмента, јер си ту сам са собом, нема никога ко ће да те извади ако си негде танак. Од та 3 ти си омашио сва 3. Конкретно у овом случају не могу да причам о стиховима, јер не разумем језик, али за претходно представљене нумере стоји још како. Мењај форму, не умеш с овим да изађеш на крај. Ово може да прође само као позадинска музика за некакав перформанс, али као засебно остварење нема готово никакву тежину.
Капирам да ти замишљаш да мораш да имаш неки свој уметнички израз какав није никад до сада виђен, али онда си одабрао потпуно погрешну форму. Мораш да будеш баш јако способан да у кантауторској форми фураш неки авангардни приступ. Не замери на искрености, мислим да је нужно да ти неко ово каже баш овако. Теби једноставно фали та врста способности, па све ово што презентујеш овде делује као низ неуспелих покушаја. У кантауторској форми неопходно треба да понудиш врло добре стихове, солидно владање гласом и инструментом, и врло добро уклапање гласа и инструмента, јер си ту сам са собом, нема никога ко ће да те извади ако си негде танак. Од та 3 ти си омашио сва 3. Конкретно у овом случају не могу да причам о стиховима, јер не разумем језик, али за претходно представљене нумере стоји још како. Мењај форму, не умеш с овим да изађеш на крај. Ово може да прође само као позадинска музика за некакав перформанс, али као засебно остварење нема готово никакву тежину.
сачувај ме пропасти, о животе, напасти

+777Kristijan wrote:Мислим да ипак треба да нађеш некога ко ће ово да отпева уместо тебе. Преслушао сам ја већи део онога што си качио на форуму, и најискреније да ти кажем - ти стварно не знаш да певаш. Није само питање тога колико је пријемчива боја гласа, и колики је распон гласа. Просто не владаш гласом, не знаш да дишеш док певаш, немаш елементарну технику певања савладану, па о финесама и не може да се дискутује. Или тражи да ти неко помогне око учења певања, или нађи неког ко ће уместо тебе да пева. Овако заиста не ваља.
Ja sam se osecao jako neprijatno dok sam ovo slusao. Uznemireno cak.
Brutalis. 

ja sam pustio jer kao gotivim irsku i sve to, zbog toga sam pustio... ali mi se svidela pesma
nego me zanima odkud baš irski, tj gelski?
nego me zanima odkud baš irski, tj gelski?
-
Pa, zanimljiv je jer zvuci dosta drevno, izazov je jer je pomalo rogobatan i jako komplikovan. A postoji i ta ljubav prema keltsko jtradiciji. A i znam ga za osnovnu komunikaciju i jos malo preko toga pa ko kazem, da napravim experiment a da ne budu frule, gajde i sl. sto se obicno ocekuje. Inace, voleo bih da znam velski, al nema se vremena. Oni by thw way imaju mnogo vise bendova koji pevaju modernu muziku na maternjem jeziku nego Irci...