Releji

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

maksabass

Re: Releji

Post by maksabass » 13 Nov 2012, 14:57

Naravno da sve moze da se loopuje preko jednog takvog swtich preseta kao sto je gig rig ili octaswitch.I razloga za brigu nema.kao neko ko je vec napravio eksperiment sa ovim kazem da j to ok.sprava.Dakle svaki loop je ture by pass.
Nisam siguran koliko kosta octaswitch ,po onome sto sam gledao po netu od 350-500 i kusur dolara.Al ko ima muku sa gazenjem to je pravi spas.Sa dip prekidacima u momentu mozete napraviti preset kakv god hocete,koji ce odmah raditi,ali posto imate 8 preseta sumnjam da cete neku kombinaciju izostaviti ...

Avlijaner

Post by Avlijaner » 13 Nov 2012, 15:30

bancika wrote:ne mozes li da ostavis wah ukljucen sve vreme i samo ga bypassujes preko loopa?
u principu da, stvar navike... Nego mi se cini da bi mi wah bio daleko (iza swicha) pa klik na prekidac, pa noga preko na wah... Nemam pojma nisam probao, mozda stane i pored loopera...
Znam neki stari Morley koji je imao prekidac sa strane pored wah pedale... Nisam se na to sranje navikao ni posle tri nedelje...

andrej]

Post by andrej] » 13 Nov 2012, 21:47

ovo mi sve ima smisla samo ako je rackmount i midi, pa da se kontrolise nekim footswitch kontrolerom... za tako nesto imam dizajn u razvoju, uz jos nekoliko jako korisnih midi programabilnih cuda, ali su u pitanju komercijalni dizajni i ne planiram da ih delim. s druge strane, nije uopste pogodno diy resenje, jer mora da se programira obicni mikrokontroler (i to smd), bezim od arduina, zbog minimalne cene delova... trenutno sam u pola citanja midi dokumentacije, ocu i sysex dump da implementiram...
isprobavam u proteusu sve, genijalan je.

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 15 Nov 2012, 16:56

Moj pokusaj da nabavim panasonic latching releje je propao, sprint se ugradjuje za vise od 2e na cijenu releja od 1.5e, sa rokom dostave od 3 nedelje, sto je malo mnogo :( nista od ovoga. Ostaje banzai i ebay

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 18 Dec 2012, 20:24

Nesto sam cackao po netu, i otisao na sajt Jack Devillea, kad ono...
Image
Na stranu vrlo seksi layout, eno ga relay bypass!
Ono bijelo cudo je takamisawa relej + vjerovatno neki PIC + soft touch momentary, bas ono sa cim sam htio da se igram :D

Cak stavise:
Image

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 13 Feb 2013, 12:19

Nisam davno pisao na ovoj temi, u medjuvremenu sam nabavio takamisawe:
Image
Iznenadio sam se koliko su sicusni.
Nisam ih jos isprobao, javicu rezultate kad probam.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Feb 2013, 12:43

strava! you lucky bastard!

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 16 Feb 2013, 12:22

Cortex wrote:strava! you lucky bastard!
8)

Palo mi je nesto na pamet -tasteri iz arkadnih masina
Image
Ovi tasteri su silovani godinama, ja sam sakama lupao igrajuci Cadillacs & Dinosaurs i Metal Slug
Ti tasteri su dizajnirani da trpe udarce pijanih tinejdzera, tako da mislim da ce odlicno izdrzavati udarce pijanog mene ^^
Pokusacu varijantu arkadni taster + relej. Samo da iskopam taster odnegdje

Post Reply