DIY Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: DIY Kablovi
al opada ti kapacitivnost preko buffera, kad tera u preamp, posebno kisa kad pada
i onda mora na diodu da izmeni signal

To jes, a sranje kad pada kiša je i fakat da dry signal kabla postaje wet
ali to sam rešio tako što sam kablu ugradio mali svič i 4 pota, i 3DPT zamenio sa 158DMT. Kad impedansa naglo opadne u toku svirke (a to mi signalizira malo rotaciono svetlo na džeku koji ide u bord, veličine ni pola onog pandurskog, ima u Veru za 50 evra na popustu), prosto nožnim prstima okrenem sva 4 pota na kablu, mrdnem svič i sve bude ok
jedino što moram da sviram bos i moram da puštam kandže na nogama. Ali vredi. Ništa gore od poludele impedanse u kablu, noćna mora svakog poštenog svirca.

pa da ali kad imas duge nokte onda je i attack bolji, i vise sustaina, ako je i kisa jos onda je impedanca drazesnija za subdecay na switchu i duplira se signal na sinusoidi
Last edited by dweezil on 05 Jan 2013, 16:47, edited 1 time in total.
Probaj da ugradiš radioaktivni modulator impedanse, ja sam to uradio sa svojim blokatorom magnetnog potenciometra, radi ko singerica. Odlična je poluotvorena vižljasta aparatura za OD pedalu, krati taj signal na 11 identičnih impedansi, pa ne moraš da switchuješ sa K2 na radijator u live streamu, al ta je varijanta dosta skuplja 

interesantno. Razlike u kablovima su lako (i objektivno) testabilne, lako objasnjive jednostavnim principima i formulama and yet, vise se ismevaju nego diskusije tipa poly vs nitro finish ili slicne razlike koje su sve suprotno od navedenog 

Postoje izmerivi pojedinačni parametri, isto kao što poliju i nitru možeš izmeriti gustinu, specifičnu težinu, površinski napon, trt mrt, isto kao i drvetu na kome leži. E sad, kako se preko svega toga definiše kvalitet zvuka, to ne znam.
Na meraču kvaliteta se to izmeri, to je bar jasno. Nova verzija ima opciju da preporuči najbolje rešenje za te i te pare, ukucaš "do sto evra" i izbaci ti pedalu, gitaru, kabel, pojačalo sa peformansama koje ti odgovaraju.
bancika wrote:interesantno. Razlike u kablovima su lako (i objektivno) testabilne, lako objasnjive jednostavnim principima i formulama and yet, vise se ismevaju nego diskusije tipa poly vs nitro finish ili slicne razlike koje su sve suprotno od navedenog

Moje iskustvo sa klotz-om je odlično, jako su izdržljivi, imam par gotovih (sa njihovim džekovima) koje koristim već neku godinu i samo što kamion nije preko njih prešao još uvek su mi pouzdani.xspaceman wrote:kakav je ovaj Klotz, AC104?
Što se tiče zvuka ..... prenose signal iz gitare, sve O.K

Ja za sve kablove i patcheve koje sam pravio koristio sam Klotz mikrofonski koji je 160rsd/m + ugaoni dzekovi koji su kopija Neutrik-a i kostaju 100rsd/kom, i zadovoljan sam. Nijedan jos nije poceo da krci niti bilo sta slicno, zvuk dobar.
E sad, nisam ih poredio sa skupljim kablovima, a imao sam nameru, samo nikako da nadjem vremena. ako uporedim, napisacu utiske.
E sad, nisam ih poredio sa skupljim kablovima, a imao sam nameru, samo nikako da nadjem vremena. ako uporedim, napisacu utiske.
Čudno da si koristio mikrofonski a ne instrumentalni za gitaru? šta ostaviš jednu žicu da "visi"?