Pa moze istu tu dodatanu ( bese plava ili tako nesto ) da poveze na oba kraja sa crvenom.Mrav wrote:Čudno da si koristio mikrofonski a ne instrumentalni za gitaru? šta ostaviš jednu žicu da "visi"?
DIY Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: DIY Kablovi
Tako sam radio - obe signalne zice zalemim zajedno na oba kraja. Davno mi je jedan lik rekao da su generalno mikrofonski kablovi pravljeni da u startu imaju manje suma u odnosu na instrumentalne, i od tada sve kablove pravim od mikrofonskog. Da li on gresi, nemam pojma, ali ja sam kablovima zadovoljan, od kada posedujem lemilicu, niti jedan kabel nisam kupio gotov.
mislim da je to pomesao sa cinjenicom da mikrofonski kabl obicno prenosi balansiran zvuk, pa svaki sum koji nastane u kablu se ionako ponisti kad se signal "de-balansira"...bas zbog toga ima smisla da manje brinu o zastiti od shuma kod mikrofonskog.
To su ustvari humbucker kablovi. Isti je princip rada kao i kod hb magneta.
yup, samo izvor zvuka mora da bude balansiran...recimo da povezes jedan humbucker direktno kalem po kalem, umesto da se unutar gitare signal dva kalema izmixa. Ovako je izlaz iz gitare nebalansiran, pa bi ti onda trebao trafo da ga splituje ili neki aktivni spliter.
Ja koristim Cordial kablove sa neutrik metalnim konektorima, 120 kinti po metru kabal, 350 konektor (angled metalni)
Pravi nacin, da se "zica viska" iskoristi je da se koristi za masu, a da se oklop kabla (sirm) zalemi samo na jednom kraju i to prema pojacalu, a na drugoj strani se izoluje. U tom slucaju bi trebalo taj kraj kabla, oznaciti na neki nacin i samo taj kraj ukljucivati u pojacalo. To je poznat princip koji se odavno koristi u Hi-Fi tehnici, pa je nastao pojam "usmereni kablovi". Na ovaj nacin se koriste prednosti balansirane veze, mada je to kvazi balansirani spoj. Najvise se dobija time sto se oklop koristi samo za odvodjenje okolnih smetnji na masu, a ne i za put signala.
li, original neutrik za 350? Ja nisam uspeo ispd 600 da nadjem u Srbiji. Bas se spremam da porucim iz Nemacke za 3.4e po komaduTrooper wrote:Ja koristim Cordial kablove sa neutrik metalnim konektorima, 120 kinti po metru kabal, 350 konektor (angled metalni)

Jeste ružan al je neuništiv,kupljen u Mg-elektronik pre neku godinu

Zanimljivo, svaki dan se nauči nešto novoBane bass wrote:Pravi nacin, da se "zica viska" iskoristi je da se koristi za masu, a da se oklop kabla (sirm) zalemi samo na jednom kraju i to prema pojacalu, a na drugoj strani se izoluje. U tom slucaju bi trebalo taj kraj kabla, oznaciti na neki nacin i samo taj kraj ukljucivati u pojacalo. To je poznat princip koji se odavno koristi u Hi-Fi tehnici, pa je nastao pojam "usmereni kablovi". Na ovaj nacin se koriste prednosti balansirane veze, mada je to kvazi balansirani spoj. Najvise se dobija time sto se oklop koristi samo za odvodjenje okolnih smetnji na masu, a ne i za put signala.

Bas taj, doduse srebrni. 350 kinti angled, nesto malo preko 400 straight. Mega music, fotkacu sutra moj kabal kad stignem u bgbancika wrote:li, original neutrik za 350? Ja nisam uspeo ispd 600 da nadjem u Srbiji. Bas se spremam da porucim iz Nemacke za 3.4e po komaduTrooper wrote:Ja koristim Cordial kablove sa neutrik metalnim konektorima, 120 kinti po metru kabal, 350 konektor (angled metalni)
interesantno...aj ovog puta nema veze, uzeo sam 8m sommer XXL, dve neutrik i 4 komada pancake-style jackova hicon (sommer-ov odeljak valjda).

38e sa postarinom za 3 kabla nije lose, taman da uvezem gitaru i preamp kako treba. Posle za efekte je manje bitno jer je signal i jaci i manje impedanse, pa ce tu zavrsiti ovi dimarzio i planet waves patch-evi koje imam.

38e sa postarinom za 3 kabla nije lose, taman da uvezem gitaru i preamp kako treba. Posle za efekte je manje bitno jer je signal i jaci i manje impedanse, pa ce tu zavrsiti ovi dimarzio i planet waves patch-evi koje imam.
ahaa, ovi iz mega music su C serija, a ovi skuplji su PX, kao bolji model.
http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-a ... px-series/
http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-a ... /c-series/

http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-a ... px-series/
http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-a ... /c-series/

Ugaoni iz mm su isto PX serija. Ovi strejt su cini mi se cak i za nijansu skuplji, pa sam samo ugaone uzimao
ja uzo sa banzai-a Amphenol 6.3mm zhenske jack-ove btw i za sad mi deluju do jaja. imaju i nazubljen obruch koji ide sa unutrashnje strane kucishta i blago upada u metal, dovoljno da se ne olabavljuje spoj i ako ne zategnete preterano sa spoljne strane...ali videcemo kako ce se pokazati u praksi, za sad mi deluju dobro.bancika wrote:kod amphenol nisam siguran da li im je telo metalno ili plasticno. Cak i ova profi T serija po defaultu ima plasticno telo, a metalno je opcionalno
http://www.amphenolaudio.com/Amphenol_P ... eries.html
Thermoplastic backshell
inache nemojte uzimati ugaone silver mushke 6.3mm jackove u Silkenu, ne rantujem protiv te prodavnice I love it, vec protiv tih jackova, sve do jednog sam ih bacio a kupio sam sigurno jedno 20. to sranje nije ni za shta, razlabavi se, krene da pliva sam jack u shasiji kojom je oblozhen i posle mozhesh da se slikash ili da idesh kod limara a to me ne zanima