Blindfold test Teletine

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Blindfold test Teletine

Post by mislim_stvarno » 20 Jan 2013, 15:29

Squer classicVibe Tele vs Fender Mex Telecaster vs Fender American Telecaster vs Fender CustomShop Telecaster

toliko o prepoznavanju kvaliteta :mrgreen:

Gitaroholicar

Re: Blindfold test Teletine

Post by Gitaroholicar » 20 Jan 2013, 16:37

Ja sam se nalozio na tele u poslednje vreme. I taj classic vibe bi mi bio dovoljan :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2013, 18:30

Kraljevi. :lol:

Plakao sam od smeha kako se Captain Lee s*ebao na 3:10 kad je shvatio da je zamenio Classic Vibe sa Custom Shop telcem... :lol: :lol: ''Oh, no! No, no, no... This is the Squier, isn't it?'' :XD:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jan 2013, 18:48

meni je najjaca fora sto su delimicno prepoznali koja je koja gitara po featuresima gitare i secanju (kapetan je izvalio plavog na osnovu finisha, chapmen na osnovu setupa koji je on uradio...), a ne po bilo kom drugom kriterijumu, a tu mislim na ono sto i ovde pominjemo "kad uzmes znas da je bolja" "oseti se pod rukom razlika" i druge bla bla bla price :D cini mi se da je chapman u jednom trenutku pokusavao da ispipa sta je na backplate-u, kad je vrteo jedan od ova dva zuta telca, ali nije uspeo... :lol:

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 20 Jan 2013, 18:50

Pa dobro, al u svakom slucaju custom shop ima bolji zvuk od skvajera. Jedino sto eto, potrefilo se tako da i skvajer ima fin osecaj pod ruku, pa je doslo do zabune :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2013, 19:18

mislim_stvarno wrote:meni je najjaca fora sto su delimicno prepoznali koja je koja gitara po featuresima gitare i secanju (kapetan je izvalio plavog na osnovu finisha, chapmen na osnovu setupa koji je on uradio...), a ne po bilo kom drugom kriterijumu...
Jeste, to je i meni bilo zanimljivo, da je zaista toliko teško provaliti šta je šta. :) Isto mi je zanimljivo kako nisu pogrešili kod MIA i MIM pogađanja, ali su zato zeznuli kod najekstremnijih modela - najjeftiniji pobrkali sa najskupljim. :)

No, neko je pomenuo da bi razlika bila uočljivija kad bi uključili gitare u pojačalo. Verujem da bi tada neke razlike došle do izražaja, ali je opet veoma zanimljivo kako izleda CV i CS mogu biti baš TOLIKO slične po samom OSEĆAJU dok ih držiš i sviraš na suvo. Kapetan ne CV provalio po lošoj obradi pragova sa strane - zamisli da je to malo lepše urađeno/dorađeno, pa trika nema bi ikako provalio na suvo bez pojačala, izgleda. :lol:

Sve u svemu, svaka im čast na ovom testu i na iskrenosti. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jan 2013, 19:41

ovo poslednje se apsolutno slazem. Svaka im cast, pogotovo, sto kazes, na iskrenosti.

Ali opet kazem za mia i mim, prepoznali su ih po finishu vrata, a onda i po finishu tela. Ne znam koji bi mia i mim telac po specifikacijama bio ekvivalent (da ima glos vrat i telo za pocetak), ali verujem da bi tek tada bilo veselo. Haha XD

Taj deo kad kapetan komentarise i na osnovu ivica izvaljuje da je u pitanju squier je mozda jedini detalj vezan za kvalitet koji su prepoznali. Stvarno fantasticno, sto kazu ne znas dal' je gore da kazu da gitara od 2500 radi kao ona od 200 ili obrnuto. :D

Kada ne bi imali sta da rade, i imali visak para da idu u gitarsku metafiziku, da pokusaju da odrede koje je drvo najbolje unpluged i pluged, mogli bi da srede sve gitare isto (glos neck, sredjivanje ivica pragova isti magneti), tek bi tu bio show. XD

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jan 2013, 19:43

A kako bi iko mogao da pogodi razliku... :nixweiss: To su sve gitare koje serijski izlaze iz masina. Mozda se skonta razlika po zavrsnoj obrati (mada sumnjam) i setapu ali sa druge strane podesis kastm sop losije od skvajera i siguran sam da ce svako pogresiti.
Posle mozemo da diskutujemo o broju komada iz kojih je napravljeno telo. :)

Varenika

Post by Varenika » 20 Jan 2013, 22:04

Bah, ja bi rekao da postoji mogucnost da je ovo samo jedan uspio marketinski trik, sa sve namjernim probavanjem na suvo. Poslije kojeg ce da se useru od prodaje classic vibea. Ionako likovi koji kupuju custom shop ne gledaju ovakve klipove po netu. U nekom od ranijih videa su spomenuli da su im ove bolje serije squiera, jazzmaster i jaguar najprodavanije gitare. Pretpostavljam da ni ostatak classic vibe serije ne zaostaje mnogo.
Jbga, nije dzabe Volkswagen kupio Bugattija...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jan 2013, 22:12

i to je moguce...

jagoda

Post by jagoda » 20 Jan 2013, 23:10

Test je bezveze. Probaju elektricne gitare bez pojacala . Besmisleno.
Osecaj u rukama jeste jako vazan , ali iz gitare treba da izadje zvuk.
Kada govorimo o profesionalnim instrumentima ( tu spadaju MIA i CS), taj zvuk treba da izadje u veoma spacificnim uslovima,
a to je u nekom hitech studiju ili u uslovima kada te gleda 50k ljudi gde taj zvuk prodje kroz 50 uredjaja pre nego sto dodje do usiju jednog od slusalaca.
Lako je kad ti i ja sedimo u sobi i imamo dobar amp. Tu ce sve 4 da rade odlicno.
Inace, mislim da je CV fantasticna gitara, i od sve 4 ima najbolji odnos kvalitet/cena.
+ mislim da je u svemu bolji od MIM, a u nekim detaljima mi se vise svidja i od MIA.
Ali nemojte da se lazemo, u Fenderu rade dede sa dugackim brkovima, i oni znaju kako se prave gitare , taj proces pocinje jos od trenutka
kad se neko sa sekirom seta po sumi , tako da kada jedan CS stigne kod srecnog kupca... Verujem da je dobio to sto je platio.

Post Reply