Koji HSS stratocaster kupiti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkd

Koji HSS stratocaster kupiti?

Post by Funkd » 25 Jan 2013, 18:59

Odmah na pocetku se izvinjavam sto otvaram novu temu za ovo, ali obzirom da retko to radim a trudim se da budem od pomoci pocetnicima na bass-u, kontam da ce mi biti oprosteno.. :)

Kucni prijatelj od mojih matoraca bi hteo da kupi elektricnu gitaru. Covek svira akustaru fazon 40 godina, a ima i klinca koji svira, pa sad zove mene preko matoraca da ga posavetujem (zna da se ja bavim muzikom) a ja o gitarama slabo sta znam. Aj sad pomagajte da mu ne preporucim najgore moguce resenje :)
Koliko sam shvatio, on trazi stratocaster sa HSS konfiguracijom magneta. Kupio bi novu gitaru, iako zna da sa polovnom moze bolje proci. Poslao mi je nesto sto je on iskopao po netu:

http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=8155
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=1934
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=8160

http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=7590
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=7591

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... %2C-Black/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/142 ... ard--Black

Ok, MIM je pristojna kupovina i tu ne moze mnogo da pogresi. Kako su se pokazale te Blade i Fujigen gitare? Jasno je o kom cenovnom rangu se radi - neki drugi predlog?
I da, mislim da je liku bitan stratocaster izgled, pa bih Ibaneze i gitare poput njih iskljucio odmah na pocetku..

Trzalica

Re: Koji HSS stratocaster kupiti?

Post by Trzalica » 25 Jan 2013, 21:06

Funkd wrote:
Ok, MIM je pristojna kupovina i tu ne moze mnogo da pogresi.
Ti se to šališ sa nama ovde ili si ozbiljan?!? MIM STANDARD je pristojna kupovina??? :| To je bre veslo koje ne vredi ni 350€ a ne tih famoznih 500€ ni u snu. Nije mnogo bolja od nekog pristojnijeg skvajera.
Meksički stratovi su pristojni tek od CP serije ili RW modela.

Ove ostale KOPIJE ne bih ni uzimao u obzir u cenovnom rangu preko 300€ +- 500€ i >! Bolje ići za 500€ kod nekog domaćeg majstora i izraditi strat, nego kupiti Fuji ili Panasonic gitaru!

dikan

Post by dikan » 25 Jan 2013, 21:53

Nemožeš mnogo da pogrešiš ni sa jednom od navedenih gitara, sve to lepo svira. Fujigen nikad nisam probao ali koliko vidim to je malo skuplja varijanta. Najbolje je, ako već kupuje neku pristojniju gitaru, da ode i lepo sve to proba.

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 25 Jan 2013, 22:23

za te novce kupis skvajera da te glava boli, nemoj da se bahces sa tamo nekim levim kompanijama sumnjivog kvaliteta i morala. Idi na sigurno i provereno.

A tek polovno sta mozes za te novce uzeti... :krstise:

Funkd

Post by Funkd » 25 Jan 2013, 22:35

Da ponovim - ne kupujem za sebe. :)
Slazem se ja da Squier moze sasvim lepo da svira, ali lik ipak zeli nesto malo skuplje. Tu oko 50-55k.
Upravo je problem sto odlazak za Beograd i probanje instrumenta pre kupovine nije moguce..
Trzalica wrote: Ti se to šališ sa nama ovde ili si ozbiljan?!? MIM STANDARD je pristojna kupovina??? :| To je bre veslo koje ne vredi ni 350€ a ne tih famoznih 500€ ni u snu. Nije mnogo bolja od nekog pristojnijeg skvajera.

Ove ostale KOPIJE ne bih ni uzimao u obzir u cenovnom rangu preko 300€ +- 500€ i >! Bolje ići za 500€ kod nekog domaćeg majstora i izraditi strat, nego kupiti Fuji ili Panasonic gitaru!
Ja sam o MIM Fenderu sudio iskljucivo na osnovu mog iskustva sa bass gitarama. Razlika izmedju MIA Standard i MIM Standard jazz bass-a sigurno ne vredi 500e, koliko u stvari i jeste u radnji.
No, to uopste ne mora da znaci kada su gitare u pitanju...

Hajde sad, sigurno ima nekoga ko svira Blade ili Fujigen..?

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 25 Jan 2013, 23:24

ne bitno je koliko kosta, vazno je da je kvalitetno. I 99% sam siguran da je skvajer bolji od ovih sto si stavio, i pritom i jefitniji za 10 iljada...

zaboravih da kazem, sta god da se uzima preporucujem da se temeljno isproba. Inace, ne znam kakve pare da das za gitaru moze da se desi da ti jednostavno zapadne los instrument.

nesharm

Post by nesharm » 26 Jan 2013, 09:54

Vidi samo sta zaista ima u radnjama, moze lista drasticno da se smanji.

neki

Post by neki » 26 Jan 2013, 10:34

Trzalica wrote:
Funkd wrote:
Ti se to šališ sa nama ovde ili si ozbiljan?!? MIM STANDARD je pristojna kupovina??? :| To je bre veslo koje ne vredi ni 350€ a ne tih famoznih 500€ ni u snu. Nije mnogo bolja od nekog pristojnijeg skvajera.

dobar meksiko stratCPserije ili RWmodel po zelji.i to iskljucivo u takozvanoj polovnoj ili koriscenoj varijanti pogledaj malo po oglasima, uglavnom su to gitare svirane amaterski sto ce reci jako malo a usteda je znatna.ili ako ce debo vrat,onda baja telekaster i to ti je to.nema tu puno filozofije.za razliku od hend mejd gitara prednost im je sto se kasnije lakse prodaju i zamene za drugu gitaru kada dodje vreme. a vreme ce doci posle godinu dve kada korisnik tacnije buda znao kakva mu gitara treba.

karton

Post by karton » 26 Jan 2013, 13:06

neki wrote:
Trzalica wrote:
Funkd wrote:

dobar meksiko stratCPserije ili RWmodel po zelji.i to iskljucivo u takozvanoj polovnoj ili koriscenoj varijanti pogledaj malo po oglasima, uglavnom su to gitare svirane amaterski sto ce reci jako malo a usteda je znatna.ili ako ce debo vrat,onda baja telekaster i to ti je to.nema tu puno filozofije.za razliku od hend mejd gitara prednost im je sto se kasnije lakse prodaju i zamene za drugu gitaru kada dodje vreme. a vreme ce doci posle godinu dve kada korisnik tacnije buda znao kakva mu gitara treba.
Blejda svira ovaj drugar iz Gernike - odlična đitra, za ostale nisam siguran.Image

Perce

Post by Perce » 26 Jan 2013, 13:17

Moj glas ide za Blade. Iako ih nisam svirao, cuo sam samo pozitivne komentare.

dikan

Post by dikan » 26 Jan 2013, 15:53

Funkd wrote:Hajde sad, sigurno ima nekoga ko svira Blade ili Fujigen..?
Im'o Blade, svir'o Blade, kao što rekoh sve to lepo svira, meni je Blade odlicna gitara, ali pre kupovine mora da se proba, nikako kupovina "iz fotelje" :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Jan 2013, 17:03

Ja bih najpre isprobao taj Fujigen, pošto je novo na tržištu, važi za dobru i pouzdanu firmu i samo lepo sam čuo o njihovim đitrama. Kontam i da je dosta manja šansa da se zalomi fuš kao pri biranju MIM Fendera.

komil

Post by komil » 26 Jan 2013, 17:11

Realno, mislim da je Fujigen ovde objektivno najbolji izbor. Profi instrumenti. Što se tiče Blade gitara, one su dobre (solidno drvo i solidni magneti) ali neki delovi hardvera su sramotno loši za tu cenovnu kategoriju. Sedla su od lošeg materijala što ne samo da utiče na zvuk nego se troše (to verovatno neće primetiti neko ko setapuje gitaru jednom u 5 godina, ali...).
MIM Fenderi, naravno, nikako nisu za odbacivanje, ume to odlično da svira. Squier neka zaobiđe kad je već rešio.

bancika

Post by bancika » 26 Jan 2013, 20:55

ako su te fujigen napravljene u fujigen fabrici koja radi skuplje ibaneze onda je definitivno vredno paznje...u svakom slucaju daleko pre nego meksicki fender. Moj ibby je prosao pola sveta iz fabrike a opet stigao savrseno setupovan, nastimovan, pragovi fenomenalno srednjeni.
Kao poseban brend fujigen postoji relativno kratko pa ne placas napucanu cenu zbog 7ender nalepnice

jagoda

Post by jagoda » 26 Jan 2013, 22:38

Nezgodnu cifru je spremio. 55k nije mala para , a ne moze da kupi neku gitaru vise klase. Kad bi jos samo malo dodao mogao bi da kupi USA strata, a ako nece , bolje da za mnogo manje pare kupi Squiera CV.
Bas nezgodno.
Verujem da medju pomenutim gitarama ima i dobrih , ali sve je to diskutabilno , a sa USA instrumentom mislim da uglavnom nema greske. A radi se o stotinak eur.

Post Reply