hvala momcad
e da, zaboravio sam sto je i MXR 10 band EQ (blagi V shape sa malo odsecanja bas visokik i bas niskih) i TC Repeater u chainu, blagi digitalni delay na oko 500mS.
jest. Dobar lead zvuk mogu da dobijem na manje-vise svim podesavanjima, sa i bez EQ-a. E ritam vec malo drugacije, pogotovo ako jurim Petrucci fazon, treba svaki pot namestiti gde treba da nesto ne skripi, prdi ili slicno.
mali update. Dogovorio sam sa caletom da mi uradi drveni "poklopac" od javora koji cemo verovatno da toniramo u crno. Metalni je samo donji U profil, gornji radimo od drveta. Stavicu slicke cim bude gotovo.
Evo (za sada) finalnog izgleda crevca. Srednja lampica je u adapteru posto je ECC83 a podnozje je vezano za 6N2P-EV. Stavio sam i debelu bakarnu zicu koja povezuje potove. Prvo da uzemljim same potove a drugo iz mehanickih razloga, da ih drzi povezanim.
napokon stize i poklopac od caleta. Nije mi bilo super bitno kako ispadne posto ionako ide u moj ormarcic i nece se videti pa mi je uradio od otpadaka flame javora koji nisu bili dovoljno dobri za gitare. Tonirano je u crno i lakirano nekim obicnim akrilnim sprejem. Ima taman mesta napred kad me ne mrzi na napravim neku plocicu sa nekim natpisom i oznakama za potove, ali je inace to-to. Od kada sam nasao podesavanja koja volim, onaj stari IIc+ i nema potrebe da palim (therefore je na oglasima ) Trebace mi i footswitch (ili fuc fic, sto bi reko onaj lik sa KP), ali ima vremena.
Joj kako bi posedovao onaj mk1, al nazalost gitara mi nije primarni instrument a kinta je i ovako tanka (ali cena je fenomenalna, ono, da sviram gitaru kupio bi ono koliko juce)
Malo da razbijemo monotoniju...zezao sam se sa blagim overdrive-om u clean kanal c+ koji je opaljen na max. Skroz mi nekako Ritchie-jevski zvuk, onako dinamican i bluesy...ako izuzmemo traljavo sviranje, meni dobro zvuci:)