Mark IIc+ take 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Mark IIc+ take 2

Post by Baba Slim » 30 Jan 2013, 22:58

Bancika, sta god ko mislio, meni je ovo strava. Sve na mestu, i zvuk i svirka. :) :ziveli:

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 10:59

Tnx Baba :ziveli:

Ova kombinacija cranked clean i malo OD-a ispred me podseca na trainwreck koji sam prodao odavno i koji mi je nedostajao. Na bridge magnetu je ovako crunchy, druga pozicija je vec onako "pushed" a srednji single je skoro skroz clean. Snimicu neki demo tako...

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 21:44

Jos malo raznovrsnosti :) Ovo je negde izmedju prethodna dva klipa sto se tice podesavanja. Blagi overdrive na MXR-u u lead kanal IIc+ kome je i gain i drive negde na pola. EQ ima mali V cut da malo zamirise na marshall-a :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jan 2013, 22:26

do jaja

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Jan 2013, 23:50

Cortex wrote:do jaja
:1:

za sve! :D

ovaj deep purple zvuci fantasticno

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2013, 01:23

OD na clean zvuci sjajno!
Ovi ostali su mi malo tanki, nekako to ne ocekujem od necega sto ima markIIc+ u imenu. Nisam ispratio skroz temu pa me zanima zasto 10" zvucnik?

bancika

Post by bancika » 01 Feb 2013, 08:46

10ka je zbog ogranicenog prostora. Uglavio sam je u mali cab i to sve ubacio u ovo cudo ispod. Mislim da je cale ostavio taman prostora da stane eventualno neka 12tica sa malim dupetom, ali nisam siguran. Pre toga sam imao 1x12 cab sa greenbackom i mnogo mi nesto mastan bio...verovatno kombinacija zvucnika i sto je bio closed back (ovaj novi je otvoren). Ovako u sobi mi ne zvuci tanko, sad mozda ne umem da ga mic-ujem i da mixam. 57micu (klon) sam stavio negde 45 stepeni off-axis (ne kao na slici), mnogo mi zvuci harsh kad je na sredini i on-axis.

Image

Sto se tice zvuka, sa snimanjem sam dosta pocetnik, a i imam dosta malo vremena da ulozim u sviranje/mixanje. Namestim gitaru da mi se cuje pristojno ovako sama od sebe u roku od par minuta, svirkam 30-40 minuta i poslednji take samo masterujem na tascamu bez da ga jebavam na bilo koji nacin i direktno na YT. I to je danima kada imam vise vremena :) Verujem da ima jos puno toga sto moze da se uradi da bi bolje zvucalo kad se umixa. Ako imas neki savjet... :bambi:

komil

Post by komil » 01 Feb 2013, 10:27

Zvuk je odličan i potpuno Mark IIc+ prepoznatljiv. Pitanje je i da li bi sa originalnim pojačalom snimak ispao bliže originalnim snimcima nego ovo ;)
Bancika opet objasnio...

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Feb 2013, 00:14

bancika wrote:... Ako imas neki savjet... :bambi:
Nije problem mixa (koji je sasvim pristojan btw, bravo!). Sto se tice izbora zvucnika, jbg. messa i v30 je dobitna kombinacija :) 10" bas zvuci ovako kako si ga snimio. Mozda je uzivo drugacije ali mikrofon ne oprasta. Sto se tice poloazaja generalne smernice su ti: centar - svetao i britak ton; ivica: manje attack-a i mracniji ton. on axis - svetlije; off axis - tamnije. Sm57 je mic koji drasticno menja ton u ondnosu na on/off axis poziciju. Ne znam kako ti zvuci taj zvucnik u sobi ali ja obicno krenem od tacke izmedju centra i ivice i poslusam rezultat. za V30 je obicno zgodna pozicija kad je malo blize centru ali pod recimo 45 stepeni (da imas dosta attack-a a da skines visoke i "umeksas" ton). Jednom sam ti predlozio da mi posaljes snimak preampa (mozda cak i poweramp-a) pa da ga provucem kroz impulse da vidimo kako ce da ispadne...

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Feb 2013, 09:23

uzoh taj g10 vintage jer bi kao trebalo da zvuci kao mali v30 :)

Povalio sam otprilike to za mic, zato sam ga stavio vise off-axis nego sto je ka obodu...ima pristojan attack, a nije previse svetao. A da, santimetar levo-desno se oseti.
Inace, na zadnjem satch mixu (mozda i lazy, nisam siguran), je palmer pdi-09 podesen na mellow (to im je kao 4x12" sim). Sam po sebi mi je previse mutan, ali sam ga dodao malo da zamasti situaciju, tako mi vise lici na stvarnu sliku.
Juce sam se nesto zezao sa razlicitim kombinacijama, i cini mi se da sam naso kako bolje zvuci mix palmera i 57mice, bar na ovakvom setupu. Kad roknem 57 skroz levo, a palmer negde na 3-4 sati desno, cini mi se da je interesantniji zvuk jer se inace samo spljeskaju dva razlicita snimka kad ih sljusnem na centar.

Interesantno, gledajuci level kako skakuce na mixeru i kasnije waveforms kad prebacim na comp, palmer primetno kompresuje signal u odnosu na mic.

Aj probacu da snimim nesto direct danas, samo moram iz preampa, nemam line-out iz power ampa.

bancika

Post by bancika » 03 Feb 2013, 16:17

Evo novog klipcica. Snimio sam dvaput, jednom standardno a drugi put direktno, bez speaker sima ili mic-a ili bilo cega (ocekivano, samo po sebi zvuci odvratno). Hopefully, Muzzy ce da ga propusti kroz neki V30 impuls pa cemo moci da poredimo sa ovim old-school mixom i G10 Vint

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Feb 2013, 20:22

Evo ih :)
Ovo naranvo moze jos da se uklopi ali sam namerno ostavio "raw" bez ikakvog EQ-a i kompresije.
Bancika objasnio!

Posebno je interesantana kombinacija kroz JTM :) Ajde snimi neki 'tallica rif da probam da napravim ton sa black albuma? Ili bani neki dan do mene da ga izmrcvarimo muski :) (milsim, preamp ... :mrgreen: )

https://soundcloud.com/drasko-popovic/s ... eamp-tests

(kako se stavlja soundcloud tag??)

bancika

Post by bancika » 03 Feb 2013, 21:12

ej, hvala ti :ziveli:

cool zvuce, cini mi se da je nekako otvorenije od mog clipa...u poredjenju mi se cini da imam previse midova.

e sad, pitanje je koliko bi samo zamena zvucnika poboljsala stvari, posto je ipak mali cab, naguran u malu komodicu i sniman relativno tiho na neighbour friendly jacini. Jel ima neke spravice koje u real time mogu da procesiraju impulse, ili mora na comp? Ne znam koliko ovi novi pod HD ili slicni procesori imaju dobar cab sim, mozda bi to bilo dobro za imati i inace, da imam nesto za u drugu sobu :)

Dobar deo verovatno mogu da resim malo boljim podesavanjima na MXR EQ-u, stavio sam V ali nije previse drastican.

Aj uzecu neku metallica pesmicu pa da vidimo.

bancika

Post by bancika » 03 Feb 2013, 23:17

e, probao sam samo u winampu da skinem mids jedno 6db i dodam malo niske ispod 300Hz..vec dosta bolje zvuci, napravicu ostriji V na MXR-u sledeci put

https://soundcloud.com/bancika/cruise-control-eq

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2013, 00:03

bancika wrote:ej, hvala ti :ziveli:

cool zvuce, cini mi se da je nekako otvorenije od mog clipa...u poredjenju mi se cini da imam previse midova.

e sad, pitanje je koliko bi samo zamena zvucnika poboljsala stvari, posto je ipak mali cab, naguran u malu komodicu i sniman relativno tiho na neighbour friendly jacini. Jel ima neke spravice koje u real time mogu da procesiraju impulse, ili mora na comp? Ne znam koliko ovi novi pod HD ili slicni procesori imaju dobar cab sim, mozda bi to bilo dobro za imati i inace, da imam nesto za u drugu sobu :)

Dobar deo verovatno mogu da resim malo boljim podesavanjima na MXR EQ-u, stavio sam V ali nije previse drastican.

Aj uzecu neku metallica pesmicu pa da vidimo.

Nema frke, kad mi ne radi sujeta onda sam bas od pomoci :mrgreen: :ziveli:

Ima jedan hardverski uredjaj koji koristi impulse ali ne mogu da se seti kako se zove ... izguglacu sutra pa cu okaciti link. Za snimanje ti ipak preporucujem da nabavis neki pristojan usb interfejs (tipa Presonus vsl22) i resio si sve muke za vjek i vjekova. Ne treba ti ni nesto strasno jak racunar.

P.S
Nije bas samo dovoljan implus. Okacicu kasnije kako zvuci samo sa implusom. Mora nesto da emulira odvaljen poweramp.

Post Reply