Mark IIc+ take 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Mark IIc+ take 2

Post by bancika » 04 Feb 2013, 11:41

nije mi toliko za snagu racunara koliko gledam da ga izbegnem skroz :) Intersantno, posto sam u toj industriji i od toga zivim, ali ne volim da mi se petlja kompjuter mnogo. Mozda iz prakticnih razloga, treba da ga premestam svaki put u spavacu sobu, povezujem, jebavam. Kad sam kupio tascam zapravo sam krenuo sa idejom da kupim interface pa sam uzeo ovo jer moze da radi bez compa. Ako ubacim i comp u pricu trebace mi mnogo vise vremena da pokrenem celu skalameriju, ovako ukljucim na jednom mestu struju i cela komodica zasveti i spremna je za rock :) Posto ionako imam malo vremena dnevno da odvojim, gledam da mi bude sto vise plug&play setup. Da imam mesta za neki home studio bila bi druga prica...al jedino u podrumu :)

A sto se tice power ampa, bas ovih dana gledam da uradim neki attenuator ili VVR da ugradim u njega da mogu da opalim jace po izlaznim lampama a da ne bude preglasno. Posto je clean power amp treba mu dosta jacine da pentode zapevaju. Iako je samo 3W za sobu je dosta glasno ako se pojaca dovoljno da se overdriveuje izlazni stepen.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2013, 12:00

Mozes i neki laptop da uzmes pa da ti sve bude mobilno. Mislim, kad vec snimas mislim da je to bolja varijanta. Vecina varijanti powerampa sa hardverskim speaker simulatorom koji koristi impulse kosta vise od laptopa sa audio interfejsom. Ne mogu nikako da izguglam taj jedan uredjaj koji me je odusevio al' on kosta oko 1500e.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2013, 09:20

Cortex wrote:do jaja
To ti je kad si odrastao na petparackim spravama i pedalama.

Daleko je to od 'do jaja' svetlosnim godinama. Solidno je za nase prilike, to stoji. ALi mene nikad nisu zanimale 'nase prilike', vecma besprekoran kvalitet zvuka. A ovo je daleko od besprekornog.

Juce su neki ljudi snimali neke gitare (hint/hint) pa ce to uskoro biti objavljeno na nekom sajtu (hint/hint) pa cete napokon cuti (kao da do sada niste) kako se to radi i kako to treba da zvuci. :ziveli:

Nije mi jasno kako nikom (skoro) nije jasno da samo zelim da pomognem. Nema tu kopmpromisa, kao ne moze se, nema se, ovo ono, AKo se ne moze, don't do it. And if you do it, do it right.

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2013, 09:41

again...do you do it right? Daj da cujemo tvoje sprave pa da se prosvetlimo. Ne vidim nista helpful, samo zajedljivo i troll.

Znam kako zvuci dobra gitara, slusao sam i ja DT...ali znam i kakvi su uslovi i sviraci potrebni. Ja nikad nisam reklamirao ovo kao "besprekoran" zvuk koji ce da najuri Petrucci-ja sa estrade...sviram amaterski i snimam jos vise amaterski, ne znam sta oces u zivotu :roll:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2013, 09:58

bancika wrote:again...do you do it right? Daj da cujemo tvoje sprave pa da se prosvetlimo. Ne vidim nista helpful, samo zajedljivo i troll.

Znam kako zvuci dobra gitara, slusao sam i ja DT...ali znam i kakvi su uslovi i sviraci potrebni. Ja nikad nisam reklamirao ovo kao "besprekoran" zvuk koji ce da najuri Petrucci-ja sa estrade...sviram amaterski i snimam jos vise amaterski, ne znam sta oces u zivotu :roll:
'Moje sprave', again, su ORIGINAL Mesa Boogie. Prekini da seres. Nauci kako se prave pojacala ili prestani da seres. To mos da prodajes u Nisu, Borci, Lajkovcu. Imas slike mojih sprava po forumu. Ali izgleda da ces napokon Cortexu moci da prodas nesto, ovaj je ogluveo od onih fuzzova, pa je sad izgleda progledao. Ponudio sam ti se da ti objasnim neke stvari, nisi se javio, prema tome, it's a fair game. Ti se prodajes ovde, ja te kritikujem. :bambi: :ziveli:

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2013, 10:17

ja ne stavljam ovde ili bilo gde zbog neke reklame nego delim ono sto sam naucio i neki to nalaze korisnim...pojacala ne pravim ni po narudzbini ni za pare, prodajem ih nakon sto mi dosade, ispod cene delova i to je oglaseno tamo gde treba....tako da lajes uz pogresno drvo. A osim sto lajes, ne radis mnogo toga korisno...daj makar da cujemo kako pustas bozanske zvuke kroz te bozanske sprave, posto si i za to bogom dan.

A to sto si se ponudio, ne vidim da si ista hteo osim da me ispitujes da li znam nesto ili mi cale radi sve (sto je pile of crap, posto moj cale ni gitare ne lemi nego ostavlja meni). Ne vidim u tome nista kolegijalno ili prijateljski, pa nisam nasao za shodno da se javim.
...ili mi javi sta ti je cale skontao, posto ja kapiram da tebi u stvari cale sve prepricava pa nam ti ovde onda tupis.
ja bih voleo da popricam sa tobom vise nego da se prepucavam ovde, samo da shvatim kako tvoj mozak radi. Sto kazu stream of conciousness. Da li ti to prepricavas sto si cuo, guglas svaki odgovor (mada sumnjam, kapiram da dosta toga vec znas) ali hocu da cujem tok tvojih misli. Ovako, procitas post, pa mos da odes da razmislis (sto je ok) ili da guglas (sto je isto ok, ali onda nemoj da mi prepricavas). Kao dva inzenjera, jel. Sedimo i tripujemo se. Ali hocu da cumem kako ti razmisljas kad razmisljas o tome, a cenim da bi i ti to cenio, ako nista drugo bar da me raskrinkas pre svetom .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2013, 10:20

bancika wrote:ja ne stavljam ovde ili bilo gde zbog neke reklame nego delim ono sto sam naucio i neki to nalaze korisnim...pojacala ne pravim ni po narudzbini ni za pare, prodajem ih nakon sto mi dosade, ispod cene delova i to je oglaseno tamo gde treba....tako da lajes uz pogresno drvo. A osim sto lajes, ne radis mnogo toga korisno...daj makar da cujemo kako pustas bozanske zvuke kroz te bozanske sprave, posto si i za to bogom dan.

A to sto si se ponudio, ne vidim da si ista hteo osim da me ispitujes da li znam nesto ili mi cale radi sve (sto je pile of crap, posto moj cale ni gitare ne lemi nego ostavlja meni). Ne vidim u tome nista kolegijalno ili prijateljski, pa nisam nasao za shodno da se javim.
...ili mi javi sta ti je cale skontao, posto ja kapiram da tebi u stvari cale sve prepricava pa nam ti ovde onda tupis.
ja bih voleo da popricam sa tobom vise nego da se prepucavam ovde, samo da shvatim kako tvoj mozak radi. Sto kazu stream of conciousness. Da li ti to prepricavas sto si cuo, guglas svaki odgovor (mada sumnjam, kapiram da dosta toga vec znas) ali hocu da cujem tok tvojih misli. Ovako, procitas post, pa mos da odes da razmislis (sto je ok) ili da guglas (sto je isto ok, ali onda nemoj da mi prepricavas). Kao dva inzenjera, jel. Sedimo i tripujemo se. Ali hocu da cumem kako ti razmisljas kad razmisljas o tome, a cenim da bi i ti to cenio, ako nista drugo bar da me raskrinkas pre svetom .
Pa dobro, drago mi je da si citirao oba citata, pa se bar vidi iz toga sta sam ti ponudio.

Sto se mene tice, znaci, cale. Ti i ja nemamo o cemu da pricamo po svemu sudeci. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2013, 10:27

na osnovu cega mislis da imas pravo da prepitujes ljude i sudis ko je worthy, a ko ne? To sto imas boogera?
All I'm saying, daj nam dokaza da si ti real thing...znam i ja da Petrucci bolje zvuci, ne trebas mi ti da mi kazes.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2013, 10:31

Na osnovu toga sto odbijas da popricamo privatno, usmeno, ko dva borca. Poslao sam ti onomad pp u tom smislu jel?

I u tom pp-u sam ti ljucki predlozio da pretresemo neke stvari, 'da ti ja objanism' ili 'prenesem' neka iskustva i sta je tu bitno. Nisi mi ni odgovorio.

It's cool, ali postedi me uloge 'zrtve'.
Last edited by Dersu Uzala on 05 Feb 2013, 10:34, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2013, 10:34

ne pricam o svom kredibilitetu nego o tvom...kao ispitivac moras prvo da uspostavis ti neki kredibilitet pa onda mozemo da pricamo o mom...da bi ispitivao studente moras da budes doktor nauka, no? Nije dovoljno da kazes da si najbolji, it's pathetic

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2013, 10:38

Moj kredibilitet je davno uspostavljen u svetu. Ti tek uspostavljas svoj, i to preko neta, i vecinom na ovom forumu (obaska samo reklama preko tvog sajta, gde je publika ipak trivijalna). I to je ok. Kazem, ja se nudih da ti objasnim neke stvari, ali nisi se javio da potvrdis da te to interesuje. Tvoj kredibilitet ne postoji. You're just a kid trying to make a buck at home. Sto i nije neki problem opbzirom da dilujes sa diletantima.

Cek, jeR sad treba da objavim poruku koju sam ti poslao privatno. Ti kao mene sad deranziras ili sta li li?

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2013, 10:41

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Feb 2013, 11:06

Dersu Uzala wrote:Ali izgleda da ces napokon Cortexu moci da prodas nesto, ovaj je ogluveo od onih fuzzova, pa je sad izgleda progledao.
:lol: :lol:

Dersu pusti choveka stvarno ga napadash onako chisto iz dosade. A shto se fuzzeva tiche pa priznaj da si ih i sam pravio kad si bio mali :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2013, 10:09

Nasrali ste se Rocketu, a Bancika je samo novi RR. Nista bolji. Stavise, jos gori folirant.

dweezil

Post by dweezil » 09 Feb 2013, 10:14

Dersu Uzala wrote:Moj kredibilitet je davno uspostavljen u svetu.
:lol: u vaseljeni i celoj galaktickoj imperiji

Post Reply