Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica
IMHO previse....plinky zvuci
@Nemanja vracaj to u praiskonsko stanje, nece to zvucati nikad kako zelis sa tim gibraltar bridgeom, prodaj i shtekuj pare za nesto ovako

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Hajde ovako da postavim stvari..
Necu da prodajem ovu djitru, hocu da je osposobim da lepo radi... 
Da elaboriram: necu da pravim jaguara niti strata i da to bude troo zvuk tih gitara, nego da ova gitara izadje kroz te neke magnete u shto boljem svetlu, iako i sa ovim sam sad zadovoljan, tj sve iznad napisano mi ne kvari utisak o gitari...a i znate i sami da bassmana je jako tesko snimiti pravilno...
I sa drugim gitarama zvuci tako...Problem je shto nemogu da ga otpanjim jer je u sobi 2ipo sa 3ipo ...
Sutra cu snimiti test na Deluxe-u, pa cemo i to prokomentarisati. Ideja je dakle, da sa magnetima za strat/shtavec dobijem neki zvuk tj da izvucem najbolje iz ove gitare. Impresije u vezi trenutne postavke su sledece (sa terena-probe):
Gitara izlazi u miksu, svaki ton koji se odsvira preko cleana u sve tri pozicije se cuje pored bubnja, jos jedne gitare i basa. Na drajvu na neck poziciji malko mulja na OCD-u,ali se i dalje cuje shta sviram.... na middle nije previse konkretan ali je fin za razlaganje, a na bridge-u radi potpuno okej.
Predhodno stanje: Sa hambakerima cak i na klinu je gitara nestala cim ostali krenu da sviraju, shto je bash lose a na drajvu je zvucala jako bzvz i cak i kad se preko bridge hama probije, zvuci losije od onoga shto sam ocekivao. Definitivno je u originalu za hi gain i nishta vishe. Ja sam slusao testove gde su ljudi svirali jazz i bluz na njoj i zato je i uzeo pa cak i u radnji i kad se ne svira sa bendom, zvuci dosta dobro shto reche malopre Muzzy...
Ako prodam gitaru, dobicu za nju 400e, dao sam 250e vise, tako da to otpada definitivno...A da jurim neshto da je menjam po oglasima, necu.. Ortaci iz benda mi kazu da im je super ovako i da me dobro cuju shta sviram, u fazonu, nishta ne diraj, sad valja....Naravno ja sam svestan da sa magnetima sa gitare od 100evra necu mnogo uraditi, ali je poenta da cisto cujem kako ce delovati kad stavim singl magnete. Ovo je keramika i tako i radi, a osnovno pitanje je:
Koje single coil magnete za strata ili jaguara/telca/matsumiku crna magija vudu... staviti? Specifikacije drveta znate.

Da elaboriram: necu da pravim jaguara niti strata i da to bude troo zvuk tih gitara, nego da ova gitara izadje kroz te neke magnete u shto boljem svetlu, iako i sa ovim sam sad zadovoljan, tj sve iznad napisano mi ne kvari utisak o gitari...a i znate i sami da bassmana je jako tesko snimiti pravilno...

Sutra cu snimiti test na Deluxe-u, pa cemo i to prokomentarisati. Ideja je dakle, da sa magnetima za strat/shtavec dobijem neki zvuk tj da izvucem najbolje iz ove gitare. Impresije u vezi trenutne postavke su sledece (sa terena-probe):
Gitara izlazi u miksu, svaki ton koji se odsvira preko cleana u sve tri pozicije se cuje pored bubnja, jos jedne gitare i basa. Na drajvu na neck poziciji malko mulja na OCD-u,ali se i dalje cuje shta sviram.... na middle nije previse konkretan ali je fin za razlaganje, a na bridge-u radi potpuno okej.
Predhodno stanje: Sa hambakerima cak i na klinu je gitara nestala cim ostali krenu da sviraju, shto je bash lose a na drajvu je zvucala jako bzvz i cak i kad se preko bridge hama probije, zvuci losije od onoga shto sam ocekivao. Definitivno je u originalu za hi gain i nishta vishe. Ja sam slusao testove gde su ljudi svirali jazz i bluz na njoj i zato je i uzeo pa cak i u radnji i kad se ne svira sa bendom, zvuci dosta dobro shto reche malopre Muzzy...
Ako prodam gitaru, dobicu za nju 400e, dao sam 250e vise, tako da to otpada definitivno...A da jurim neshto da je menjam po oglasima, necu.. Ortaci iz benda mi kazu da im je super ovako i da me dobro cuju shta sviram, u fazonu, nishta ne diraj, sad valja....Naravno ja sam svestan da sa magnetima sa gitare od 100evra necu mnogo uraditi, ali je poenta da cisto cujem kako ce delovati kad stavim singl magnete. Ovo je keramika i tako i radi, a osnovno pitanje je:
Koje single coil magnete za strata ili jaguara/telca/matsumiku crna magija vudu... staviti? Specifikacije drveta znate.

ja i dalje tvrdim da je bolje da je prodas pa makar i za 400e i za te pare kupis onog squier jaguara(jbg ne pise fender na njemu) kojeg sam ti predlozio i koji je i tonski i vizuelno bolji od tog nesretnog blacktop "jaguara"! Ovako ces da puknes jos kinte na magnete i eventualno masku, sto ne garantuje da ces biti zadovoljan tonom, jer tebi uvek nesto fali...jelte...
ali kad si vec navalio evo uzmi neki od SD seta za jaguara...sjm-1, 2 ili 3...Preporucujem 2 ili mozda cak i 3 jer su namunjeniji od 1 koji su priblizno vintage correct... 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Okej, shto da ne, svidja mi se ideja.xspaceman wrote: ali kad si vec navalio evo uzmi neki od SD seta za jaguara...sjm-1, 2 ili 3...Preporucujem 2 ili mozda cak i 3 jer su namunjeniji od 1 koji su priblizno vintage correct...

Evo nabrzaka neshto na Deluxe ..da se dobije pun utisak, sa dve pojke
Jeste jeftin sound, ali mislim da sa pravim magnetima ovo moze biti dobro. Dajte jos koji predlog za magnete? Kako bi zvucali texas special naprimer?

Idi na vintage stranu. Možda Duncan SSL-1. Prodaju se na komad i postoje i u RW/RP verziji. Fender 57/62 ii CS69 su skuplji, idu u u kompletu i nemaju RW/RP middle.
Koje žice su na Jaguaru? Probaj neke punije, možda 11-tice. Da ubiješ plingi ton.
Koje žice su na Jaguaru? Probaj neke punije, možda 11-tice. Da ubiješ plingi ton.
matori single coili sa tim gibraltartuneomatic kako li se vec zove bridgeom nisu nesto sto ce ti se dopasti makar stavio Lindy Fralin ili Lollar-e, kupi normalnu fender gitaru 

dweezil wrote: kupi normalnu fender gitaru

xspaceman wrote:dweezil wrote: kupi normalnu fender gitaru

svi se okomiste na choveka a ne kontate da nije radio gitaru za vas nego za samog sebe. ja ti kazem, samo napred brate. ako si dobio ton koji si zeleo, do jaja. ako nisi, trazi ga dok ga ne nadjesh. tvoj ton tvoja stvar, drago mi je da se neko bavi ovakvim stvarima jer da nije bilo toga ranije ne bi postojali ovi pawn shop modeli gitara, i neki veliki pomaci u izradi gitara se ne bi ni dogodili.
sa singlecoilima def se nece smiriti, jedino sto na toj gitari moze normalno da radi su P90 ili humbuckeri, taj tuneomatic bridge jednostavno zamuti i ubije sav sparkle i bite koji izadje iz single coila, uostalom on je i dizajniran za nesretne archtop gitare i gibsone koji imaju veci neck angle, kod Fendera ono osecas sustain koji dolazi iz stomaka gitare iz tela, kod Gibsona to ne postoji ...hocu da kazem da je Fender uvek bio korak napred
, a Gibson korak unazad
, binding na elektricnoj gitari, cemu to, set neck, cemu i to, flejm meplovi, to ono kao kredenac od prabake...aj kao jedino sto su izmislili humbucker al to je opet Seth Lover 

Last edited by dweezil on 16 Feb 2013, 00:24, edited 2 times in total.
Da se srediti... Haha...xspaceman wrote:(jbg ne pise fender na njemu)
Sto rece "dvezil" - tesko ces sa takvim bridge-om "srediti" zvuk singlova... Bez obzira sto ne volis zvuk hum-a, zasto ne bi probao (ako vec ne zelis da je otudjis) da stavis neke bolje-skuplje-kvalitetnije hum-ove na njoj, tipa neke simure, neku klasicnu kombinaciju - 59 i JB...ili sta vec....
Dugo sam na svom telcu imao 59 i to je radilo extra, ali posto mi je to jedini telac (na moju veliku zalost) vratio sam se na "vintage correct" i stavio SD antq I....
Mada, opet, exspejsmen i majtimika su poprilicno u pravu...
Meni sad na ovom deluxe-u zvuci jos gore. Al' lepo kaze Heatman, ako si ti zadovoljan ... super. Ja kapiram da je bolje da nas samo obavestis sta si uradio i da ne pitas za savet. Niti misljenje. Ne samo ti nego i ostali tako ubuduce...
Htedoh nesto da napisem, ali sam shvatio da nemam sta da ti kazem
.

Verovatno moze samo zahteva previse zajebavanja. Ali posto si resio da zadrzis gitaru(sto je ok po meni), ne vidim drugo resenje. Chopper T mozda?nemanjavelimirovic wrote: Jeste jeftin sound, ali mislim da sa pravim magnetima ovo moze biti dobro.Dajte jos koji predlog za magnete...
Nisam siguran bas, ali sta bi i dobio? Strat zvuk u telu Februara?nemanjavelimirovic wrote: Kako bi zvucali texas special naprimer?
Ako si vec gitaru kupovao srcem, upotrebi sad malo zdravog razuma. Brendiranji magneti ce te izaci jos dodatnih 100+ evra i na koiko onda skace cifra koliko si ulozio u gitaru?! Ali kontam da nema drugog puta, ako si resio da zadrzis ovu gitaru....