Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

xspaceman

Re: Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Post by xspaceman » 16 Feb 2013, 18:52

nemanjavelimirovic wrote:da Japan.
pa probaj...nema to puno veze sa jazzmaserovim oriđiđi magnetima...onako...tanji su tonski od jazz magneta...nesto izmedju strata i jazza...

Tufli

Post by Tufli » 16 Feb 2013, 19:12

Da... nisu losi ti japanski magneti ali nisu ni nista specijalno. Mozda bi ti ovi odgovarali:

http://www.seymourduncan.com/products/e ... ot_for_ja/

Malo napucan output,dobro radi na drajvu, a opet karakter jazmastera i lep klin.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Feb 2013, 19:22

Ove mogu dobiti jako jako jeftino tj neka zamena bi verovatno bila u pitanju, ali svakako ce morati da se malko bushi drvo i maska da se ukroji, pa zato kapiram da nije laka odluka...E sad ako mi se bude svidelo kako to radi, super i onda je lako kasnije ubaciti te JM dankanove posto su istih dimenzija. Ovde se mora prosiriti rupa malko, ali sva sreca pa je hambaker pa ne mora mnogo...al opet....nemam pojma dal je to dobra ideja.... :hmm:

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Feb 2013, 19:35

istiqrac wrote:Ja mislim da treba da prodas tu gitaru, kupis glodalicu i neke daske... I da te lepo vidimo tamo u izradi i odrzavanju :)
Savet meseca. Investiraš svoj OCD u nešto pametno i korisno.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Feb 2013, 19:47

nebojsak wrote:
istiqrac wrote:Ja mislim da treba da prodas tu gitaru, kupis glodalicu i neke daske... I da te lepo vidimo tamo u izradi i odrzavanju :)
Savet meseca. Investiraš svoj OCD u nešto pametno i korisno.
:1:
Ali zato zivci u minusu vec 10 godina ne dozvoljavaju to... Jako su retki trenuci kad bih mogao smireno da sednem par sati neshto pipavo da sljakam. Kapiram materiju tu i tamo, ali nemam strpljenja da primenim u praksu. Potove kad lemim, posle toga zapalim jednu pljugu i zgutam valerijanu da ne bi eksplodirao...., a nepusac sam vec godinu ipo i jace :XD:
zbog nestrpljenja, i cinjenice da mi sve brzo dosadi, izbacen sam bio i iz zabavishta i osnovne skole (zamalo i iz srednje, u kojoj sad radim shto je jos ludji trip)... tako da to nije od skoro...nisam dobio stabilne zivce prilikom rodjenja, ...jbg :XD:

Nem pojma, ili ce biti jazzmaster magneti ili neki strat. Ne ide mi sa hamovima jebeshga, gledao sam ceo dan testove ham gitara i u principu nishta se to meni ne svidja u poredjenju sa bilo kakvim singlovima...jbg... Neck magneti na JM i neck magnet na telcu/stratu, i P90 su za mene win zvuk, ostalo je so and so.

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Feb 2013, 20:06

Image

Perce

Post by Perce » 16 Feb 2013, 21:23

nemanjavelimirovic wrote:Ove mogu dobiti jako jako jeftino tj neka zamena bi verovatno bila u pitanju, ali svakako ce morati da se malko bushi drvo i maska da se ukroji, pa zato kapiram da nije laka odluka...E sad ako mi se bude svidelo kako to radi, super i onda je lako kasnije ubaciti te JM dankanove posto su istih dimenzija. Ovde se mora prosiriti rupa malko, ali sva sreca pa je hambaker pa ne mora mnogo...al opet....nemam pojma dal je to dobra ideja.... :hmm:
Sve i samo da ih pozajmis za probu, opet te ceka zesce budzenje. Bedak :(

fattwang

Post by fattwang » 16 Feb 2013, 22:36

Image

Perce

Post by Perce » 16 Feb 2013, 23:00

fattwang wrote:Image
Dobijes i lepo relikovanje :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Feb 2013, 02:31

Posle nekog vremena razmisljanja i preslusavanja kojekakvih snimaka, odluka je definitivno sledeca:

Uzecu jedan set strat magneta, pokusacu da nadjem neshto shto ima basa i neki svoj kul ton i nadati se da ce i u ovom jagu zazvucati dobro i interesantno.... U slucaju da ti magneti (ciljam ili na neke tex spec ili tako neke), ne izvuku gitaru iz bedaka, ostavicu je neko vreme i ako se pojavi neshto interesantno na oglasima menjati za to. Prodaja je gubitak para automatski i time cu jos bustovati Fail..., ovako ako se nekom svidja HI GAIN jaguar i ideja o tome (jer za to je namenjen i to radi odlicno sa oridjidji hamovima), a ima neshto shto je meni interesantno, napravicemo jedan drugom uslugu jer ce cene biti vrlo verovatno pandan njegovom i mom trosku, pa samim tim i nema gubitka.
To je to...
Necu ipak Jazzmasterove magnete zbog pozicije jer ti Japanski su definitivno tanji na zvuku no shto bi meni ovde trebalo, a nacice se u neadekvatnom polozaju u odnosu na zice kad se montiraju. Kod pravog jaguara kapiram da moze, zbog bridgea i konstrukcije, ovde mislim ipak da nije dobra ideja. Ovako kako sam sad namestio rupe za magnete, mislim da, tj nadam se da ce neki alnico ozbiljniji magneti da poprave kompletan dozivljaj o gitari, jer sam i sa ovim bio jako sretan kad sam prvi put ukljucio zbog promene u odnosu na to kako je sa hamovima, koje de fakto ne volim i vise ih nikad necu uzeti osim ako se ne radi o SG-u kakav je Cortexov ili 335tici.
Preslusao sam 20ak klipova raznih hamova u raznim gitarama od aldera i jednostavno to nije to. Mahagoni mora za ham i nema tu mnogo filozofije (ima i gitara koje rade okej, ali svaka ima problem neki na klinu i verujem da se ne bi uklopila sa mojim setupom i svirkom)...

hvala sto me trpite i savetujete, ali se izvinjavam zbog mog futurizma u ovom slucaju ... :oops:
U krajnjem slucaju, dobri fender singl coil magneti ce se prodati za nedelju dve dana bez problema, posto vidim da relativno brzo se pojave i odu sa oglasa...Necu smarati vise sa idejama, ako bude ovo shto planiram valjalo kacim, ako ne, zaboravite da ste bilo shta citali i nervirali se ovih par dana. :mrgreen:

:ziveli: svima po jedno pivo bar kad se organizujemo za neki jam... :)

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Feb 2013, 02:32

Ništa te ja nisam razumeo, ali se javi kad budeš svraćao za BG, pa da malo zadžemujemo :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Feb 2013, 02:41

nebojsak wrote:Ništa te ja nisam razumeo, ali se javi kad budeš svraćao za BG, pa da malo zadžemujemo :ziveli:
:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Feb 2013, 02:45

nebojsak wrote:Ništa te jaDosta toga nisam razumeo, ali se javi kad budeš svraćao za BG, pa da malo zadžemujemo :ziveli:
:1:

Nemoj da zemas Texase ako hoces nesto sa jakim basom, pliiiz. :)
Da sam na tvom mestu bih procesljao DiMarzio ponudu hum-canceling SC-ova, to je direktno, fokusirano izbija, ima jak bas itd... Naravno, uz sve to, zvuci sasvim lepo.
Najjaci/najkonkretniji bas od Fenderovih magneta imaju 69-ke, a to ti je opet malo scoopovano i malo preslabo za mix sa drugom gitarom. Texasi su nekako njonjavi i dosta cudni. :ziveli:

Edit:
Na ovo mislim kada procam o Fender magnetima
http://www.acmeguitarworks.com/Acme-Gui ... s-W60.aspx

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Feb 2013, 10:04

nemanjavelimirovic wrote:Posle nekog vremena razmisljanja i preslusavanja kojekakvih snimaka, odluka je definitivno sledeca:

Uzecu jedan set strat magneta,
Uzmi dva...za svaki slucaj... :bambi:
nemanjavelimirovic wrote:...Necu smarati vise sa idejama, ako bude ovo shto planiram valjalo kacim, ako ne, zaboravite da ste bilo shta citali i nervirali se ovih par dana. :mrgreen:
ma ne smaras nemanja...samo ti kači...i uopste se nismo nervirali ovih par dana...dapače! :bambi: :kokice: :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 17 Feb 2013, 10:16

guv'nor wrote: Edit: Na ovo mislim kada procam o Fender magnetimahttp://www.acmeguitarworks.com/Acme-Gui ... s-W60.aspx
mislim da sam upravo poludeo :bambi: a da recimo da mi se najvise dojme Fralin :bambi: :bambi:

Post Reply