Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
sirac-šunka
- vragolan
-
Pa sigurno ces da nadjes ovaj Boss Syb-5 za nekih 130-140evra

...
Ma nemoj mnogo da se razocaravas ako i nista ne nadjes. Vecina ljudi koji su se upalili kao i ti da im treba neka synth bass pedala, na kraju su shvatili da ipak mogu da prezive i bez nje. Uglavnom bi je palili za jednu ili dve pesme od 30-tak na repertoaru.
Ja sam ovakvu pedalu koristio kada nismo imali synth u bendu i opet za jedno dve pesme u 30. Sada kad imamo synth ne treba mi ni za toliko.
To ti je samo dodatna igrackica o kojoj mozes da razmisljas kada imas dobru osnovu-odlican bass i solidno pojacalo. Kako mi se cini ti si se nesto razmisljao da pazaris pojacalo pre ovoga.
-
Solomon
- Dimension 7
Tacno skupljam za Peavey MAX115. A za pedale sam razmisljao da kupim ako bude viska para
nego samo sam htjeo da isprobam da znam kakve su pedalice i tako to, da cujem malo zvuk.
By the way, mozete li mi predloziti top 5 pedala za pocetnike ((ne mislim na najskuplje, nego na osnovne) za bass naravno

)
-
vbraca
- vrabac
Koju vrstu muzike sviras?
-
sirac-šunka
- vragolan
-
Solomon wrote:mozete li mi predloziti top 5 pedala za pocetnike
To bi bile sl. pedale:
1)
2)
3)
4)
5)
Tj. basistima, a narocito pocetnicima i nisu najneophodnije pedale, kamoli njih pet komada.
Mozda kasnije neki kompresor ili limiter, ali opet i to zavisi on niza varijabli.
-
sirac-šunka
- vragolan
-
I tako smo se malo udaljili od teme, pa bih imao jedno pitanjce ovde. Skoro sam siguran da sam pre jedno godinu dana procitao da je firmu DOD kupio Digitech i da su neke efekte malikice promenili i da ih sada prodaju kao Digitech. Da li je to istina?
DrGreenthumb wrote:+100
Nije mi jasno, ta matematika mi nije nikad nesto isla... Na sta si hteo da dodas stotku?
-
dejankuki
- Ćale - moderator
-
Koliko sam ja upoznat, DOD i digitech odaaavno rade k'o jedna firma??
Ajd pogledacu pa cu tacno da kazem...
Edit: proverio sam i da DOD i digitech su jedna firma, evo sta wikipedia kaze
wikipedia wrote:DOD Electronics or simply DOD is a
Harman International company specializing in making guitar effects pedals, most of which are now discontinued.
DOD originally stood for David Oreste Di Francesco, who founded the company in 1974. He was the original engineer who later sold the company to Harman International. The engineer now runs a company called Rolls Corporation.
DOD now stands for "Division of Digitech". Many of the more popular DOD pedals are now available under the Digitech name. This includes the Grunge, Death Metal and Envelope Filter.
http://en.wikipedia.org/wiki/DOD_Electronics
Ovo znam jer imam DOD Digitech delay kupljen pre 15 godina i na kutiji pise DOD a na pedali DOD digitech...
postavicu slike..