Cepovi za usi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Cepovi za usi
Ne bih rekao. Bezicni in-ear monitoring izadje 400-500e koliko sam cuo. 

Pa da, al kad se racuna da ceo bend uzima cepove.... izadje to mnogo
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ljudi, ovo je profi stvar, poslao sam im mejl da se raspitam pa javljam shta i kako... 

Da, ali je in-ear ja JEDNU osobu po toj ceni. A cepovi...pa, recimo da neke druge stvari (citaj: uvek nepostojeci monitoring na klupskoj svirci koji mora biti SAVRSEN) moraju biti ispostovane maksimalno da bi cepovi funkcionisali onako kako mi zamisljamo da bi trebalo...Trooper wrote:Pa da, al kad se racuna da ceo bend uzima cepove.... izadje to mnogo

-
Ja sam uzeo one Alpine Music Safe cepove. Stavio sam najvisu zastitu, i mogu reci da sam prezadovoljan. Ne izmeni mnogo ton, i sve se odlicno cuje. Koristio sam ga i na svirkama i na probama, i zaista je mnogo dobra stvar, toplo preporucujem svima da probaju.
Jedini problem koji trenutno imam, posto uglavnom nema monitoringa na svirkama, je pri pevanju ne mogu da razaznam koliko se glasno cujem sa zvucnika, da bih znao koliko treba da se udaljim od mikrofona pri pevanju nekih glasnih deonica, jer najvise sebe cujem iznutra, zbog cepova, ali kontam da je to problem svih cepova. Na probama mogu da cujem, jer su zvucnici upereni ka meni.
Jedini problem koji trenutno imam, posto uglavnom nema monitoringa na svirkama, je pri pevanju ne mogu da razaznam koliko se glasno cujem sa zvucnika, da bih znao koliko treba da se udaljim od mikrofona pri pevanju nekih glasnih deonica, jer najvise sebe cujem iznutra, zbog cepova, ali kontam da je to problem svih cepova. Na probama mogu da cujem, jer su zvucnici upereni ka meni.
Mislim da moze manje da izadje, jer imaju oni visekanalni transmiteri gde ti za jedan bend treba samo jedan predajnik i vise prijemnika.Baba Slim wrote:Da, ali je in-ear ja JEDNU osobu po toj ceni. A cepovi...pa, recimo da neke druge stvari (citaj: uvek nepostojeci monitoring na klupskoj svirci koji mora biti SAVRSEN) moraju biti ispostovane maksimalno da bi cepovi funkcionisali onako kako mi zamisljamo da bi trebalo...Trooper wrote:Pa da, al kad se racuna da ceo bend uzima cepove.... izadje to mnogo
Tj, meni kod ovoga vise smeta sto ne verujem da taj od 125e toliko bolje radi od obicnih, kvalitetnih cepova od 250 dinara, Ili cak od profi cepova od 20e
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Drugari, evo izvestaja, taman sam dosao k sebi posle svirke
:
Posto sam pre par dana dobio cepove po meri pravljene (Elacin), sad sam ih i isprobao na svirci. Odradio sam celu svirku sa njima, tj nisam ih ni jednog momenta vadio. Prostor u kojem smo svirali nije imao monitoring, mada neki od zvucnika jesu bili okrenuti ka nama, nisam previse dobro cuo vokal, vrlo verovatno jer ga cujem i u glavi, ono klasika kao kad zacepite ushi...Ali, kontrola je postojala i svi kazu da je dobro zvucalo niko nema nikakvih zamerki. E sad...ono najbitnije- razlike od obicnih cepova:
Kod obicnih apoteka/plivackih/i slicno - cujete jako potmulo sve oko sebe, a zaboravite na visoke i srednje. Kontrola i orijentacija uzas.
Kod ovih Alpine Music Safe Pro - koji su oko 30e -cujete malko vise srednjih, visokih nema, a mulj i dalje postoji i nema kontrole nikakve, osim ako niste bubnjar i imate u monitoringu sve pojacano da ubija...
Kod custom made - cuje se svaka frekvencija podjednako, za ljud ekoji ne pevaju, nikakvih problema nema, znaci savrshenstvo, ne zezam se. Kod pevanja mora postojati direktan monitoring koji pokriva pevacha pravilno, ali cak i bez toga- kako sam ja sad svirao- kontrola postoji i te kako, cujete cinele jasno, dobos i bas bubanj potpuno jasno, prelaze...sve- gitare kako ste namestili tako i cujete...ma vrhunska zahebancija od 15.000 dinara. Firma se zove Alfa, i toplo ih preporucujem, profi su u potpunosti. http://www.alfa-srbija.rs/

Posto sam pre par dana dobio cepove po meri pravljene (Elacin), sad sam ih i isprobao na svirci. Odradio sam celu svirku sa njima, tj nisam ih ni jednog momenta vadio. Prostor u kojem smo svirali nije imao monitoring, mada neki od zvucnika jesu bili okrenuti ka nama, nisam previse dobro cuo vokal, vrlo verovatno jer ga cujem i u glavi, ono klasika kao kad zacepite ushi...Ali, kontrola je postojala i svi kazu da je dobro zvucalo niko nema nikakvih zamerki. E sad...ono najbitnije- razlike od obicnih cepova:
Kod obicnih apoteka/plivackih/i slicno - cujete jako potmulo sve oko sebe, a zaboravite na visoke i srednje. Kontrola i orijentacija uzas.
Kod ovih Alpine Music Safe Pro - koji su oko 30e -cujete malko vise srednjih, visokih nema, a mulj i dalje postoji i nema kontrole nikakve, osim ako niste bubnjar i imate u monitoringu sve pojacano da ubija...
Kod custom made - cuje se svaka frekvencija podjednako, za ljud ekoji ne pevaju, nikakvih problema nema, znaci savrshenstvo, ne zezam se. Kod pevanja mora postojati direktan monitoring koji pokriva pevacha pravilno, ali cak i bez toga- kako sam ja sad svirao- kontrola postoji i te kako, cujete cinele jasno, dobos i bas bubanj potpuno jasno, prelaze...sve- gitare kako ste namestili tako i cujete...ma vrhunska zahebancija od 15.000 dinara. Firma se zove Alfa, i toplo ih preporucujem, profi su u potpunosti. http://www.alfa-srbija.rs/
izdao si hard core P*d*Ru

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Uvek izdajnik, nikad heroj!majtimika wrote:izdao si hard core P*d*Ru![]()