Pedalboard pitanja

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Pedalboard pitanja

Post by Baba Slim » 02 Jan 2013, 21:29

Nema na cemu :ziveli:

Sto se dzekova tice, koristio sam one ugaone, kopije neutrik dzekova, kostaju 100rsd/kom u Tehnotroniku u NS. Super su, jos me nijedan nije izneverio, dobro trpe tolpotu lemljenja, i nijedan se nije rasklimao, a prilicno su povoljne cene.

http://www.tehnotronik.co.rs/index.php? ... t&Itemid=2

djomla

Post by djomla » 06 Feb 2013, 11:26

Hey

Krenuh polako u izradu ... sve ide po planu. Sada gledam malo oko konektora i kablova, pa mi treba pomoc :)

Uzimam

Image

Za ulaz i izlaz.

Image

Ovo sam mislio za ulaz za napajanje.

E sada treba mi kabl za spajanje ulaz -> pedala. Nea'm pojma koji da odaberem. Mislio sam ovaj

http://www.bax-shop.nl/microfoonkabel-p ... tails.html

On je 'stereo' da li onda konektor isto mora da bude stereo ili moze mono? :) Ili je bolje da sve bude mono :)) Ne razumem se bas u takve stvari :)

E da i konektori

http://www.bax-shop.nl/jack/neutrik-np2 ... tails.html
Hvala :)

bancika

Post by bancika » 06 Feb 2013, 11:41

ovaj kabl sto si poslao je mono...ako vec nabavljas iz inozemstva, ja sam kupio skoro onaj sommer xxl iz nemacke, super je. Skuplji je jedno duplo od ovog klotza ali je bas dobro uradjen. Konektore sam uzeo takve neutrik i odlicni su stvarno. Za povezivanje pedala na boardu su mozda zgodniji oni pancake style jer zauzima mnogo manje mesta od neutrika. Uzeo sam nekolko hicon (sommer valjda isto pravi to) i dobri su...nerviralo me sto su srafovi farbani u crno pa onda navoj teze hvata, nekoliko sam morao da zamenim obicnim celicnim srafovima da bi lepo uvhatilo, ali inace su super.

Image

Image

Avlijaner

Post by Avlijaner » 06 Feb 2013, 12:47

Taj Klotz imas u Artistu, meni se pokazao kao odlican gajtan... Ne secam se cene, ali nije nesto skup...

Imam raznih ugaonih Neutrika i desavalo se da ih nadjem po 350 dinara... Kad su skuplji od toga vise ti se isplati gotov, a dobar patch kabl... Skoro sam u Mitrosu uzeo neki Fenderov za oko 700 kinti... To naravno za ona mesta gde ne moras da seces odredjenu duzinu...

I da, ako nadjes te pljosnate dzekove manje ces da se netviras :) Svi osim njih su ogromni... Ali ja nisam naleteo nigde, a nije mi se porucivala veca kolicina, pa tako...

Jos jedna stvar!
Ovi izgledaju na prvi pogled kao one stagove sarene krsine, ali su mi se pokazali kao najbolja kupovina! Bili su neka bagatela, dva komada u pakovanju, uzeo sam ih za "prvu pomoc" i ostadose u pedalbordu vec tri godine i moram da priznam da ne prave apsolutno nikakav problem... Odlican kabl, bez smetnji, krckanja, pada signala... Neverovatno :) ali istinito... Plus, super se pakuju...

Image

Good luck! :ziveli:

djomla

Post by djomla » 06 Feb 2013, 13:50

ma ja tih gotovih imam nego mi treba od ovog inputa kabl da ide do prve pedale .. zbog tog trazim odgovarajuci kabl. Mogao bih iskoristiti ove koje imam al' su kratki :(

djomla

Post by djomla » 22 Feb 2013, 11:49

Jedno pitanjce za ljude koji se kapiraju u to. U procesu sam stavljanja tolexa na pedalboard, kupih vec adhesiv (lepak) za tolex nikakva spec. marka pise adhesive 120. Vidim po netu
da ljudi dok to rade koriste zastitne maske i preporucuju da se to radi.

Ja imam ovakve dve maske?

Image

[img]http://images.newpig.com/wcsstore/NewPi ... utHero.png[/imgħ

Jel to dovoljno?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Feb 2013, 13:43

Pa kao jedino resenje, da. Ali mnogo vise ce ti znaciti da dobro provetris prostoriju u kojoj radis

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Feb 2013, 13:52

Avlijaner wrote:Jos jedna stvar!
Ovi izgledaju na prvi pogled kao one stagove sarene krsine, ali su mi se pokazali kao najbolja kupovina! Bili su neka bagatela, dva komada u pakovanju, uzeo sam ih za "prvu pomoc" i ostadose u pedalbordu vec tri godine i moram da priznam da ne prave apsolutno nikakav problem... Odlican kabl, bez smetnji, krckanja, pada signala... Neverovatno :) ali istinito... Plus, super se pakuju...

Image

Good luck! :ziveli:
Ја имам неколико таквих, најстарији пар сам узео пре 3 или 4 године, и никад нисам имао никакве проблеме. Ако их има још у продаји, уопште нећу да размишљам да набављам неке друге.

djomla

Post by djomla » 22 Feb 2013, 17:45

Trooper wrote:Pa kao jedino resenje, da. Ali mnogo vise ce ti znaciti da dobro provetris prostoriju u kojoj radis
Mala je prostorija i radna povrsina je odma' do vrata koja vode na ulicu ... otvorim i verujem da ce biti dovoljno? :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Feb 2013, 17:52

Trebalo bi. Gledaj da pravis pauze ako je moguce, sto cesce

djomla

Post by djomla » 22 Feb 2013, 18:07

A da radim napolju? :))

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Feb 2013, 18:07

Pa moze i tako :D. Mada ovde u bg napolju pada sneg/kisa azdnjih dana pa zato to nisam predlozio

djomla

Post by djomla » 26 Feb 2013, 20:33

Eve ga ... nije skroz zavrsen ...

Image
Ovo je u pocetku ... ove rucke sam stavio tek toliko da ima nesto ... sada skinute - cekam da mi stignu male.

Image

Ima tragova od lepka .. to cu kasnije da ocistim.

I na kraju

Image

Sledi lemljenje i povezivanje kablova ... done deal.

Dosta sam skupio iskustva i sledeci put bih ga definitivno komplet 'presvukao' u tolex.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Feb 2013, 23:17

Lepo. U cemu nosis ovo?

djomla

Post by djomla » 27 Feb 2013, 11:09

Pa za sada nemam potrebe da ga nosim, jos uvek. Ali imam jednu torbu od stalka za note proelovog koja je poprilicno velika i stane u nju.

Pedale idu sa strane (nemam ih mnogo) a sa pedalboardom imam sve na njemu, napajanje, kablovi kroz njega. Samo postavim board met'em pedale - cas posla ubodem gitaru u board iz boarda u pojacalo and that's it.

Post Reply