ton potenciometar
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
ton potenciometar
Pozdrav.Skoro sam uzeo Yamahu rbx 270 i potencimetar ton nije radio,zamenio sam novim i opet neradi.U cemu bi mogao biti problem,semu sam proveravao i to je ok,neznam za kondenzator moze li on praviti problem inace bas je pasivan.Volume i balans potovi rade odlicno. Nemam pojacalo,koristim ampeg svx na kompu.Hvala
Re: ton potenciometar
Na kompu nekada imaš totalno drugu sliku... Probaj na nekom pojačalu na snazi... Inače šta konkretno misliš da ne radi pri ton kontroli?
Mozda si i u pravu,nisam probao na pojacalu.Verovatno treba snage za kondenzator.Pot jednostavno nereaguje iz visokih u niske i obrnuto.Hvala
proveri i da li ti je kondenzator odgovarajuce vrednosti, ja sam se jednom tako zajebao, od 0 do 9 nista od 9 do 10 cela ton kontrola
Originla je, na njemu pise 473j 100v.Videcu na pojacalu kako se ponasa.
Bitna je ulazna impedansa, onoga u sta ukljucujemo gitaru. Trebalo bi da je 1M om.
Tako je ,radi odlicno na pojacalu.Hvala ljudi.
To je više do tipa pota Logaritamski vs Linearni, nego do kondenzatora...socio wrote:proveri i da li ti je kondenzator odgovarajuce vrednosti, ja sam se jednom tako zajebao, od 0 do 9 nista od 9 do 10 cela ton kontrola
A bilo bi dobro da gledaš vrednosti na kondenzatoru koje su označene u "Mikrofaradima" , oznaka "j" ili "V" ti u ovom problemu ništa ne govorerodni wrote:Originla je, na njemu pise 473j 100v.Videcu na pojacalu kako se ponasa.

473 je oznaka u mikrofaradima, samo treba konvertovati 47 * 10^3 pF:)Cope wrote:A bilo bi dobro da gledaš vrednosti na kondenzatoru koje su označene u "Mikrofaradima" , oznaka "j" ili "V" ti u ovom problemu ništa ne govore
Fala kolega