Sta kupiti?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Sta kupiti?

Post by Guitar_thrill » 10 Jun 2008, 22:49

Sviram uglavnom hard rock, sa dosta bluesa i neki malo agresivniji funky.....imam nekih 14000 din na raspolaganju....posto mi je distorzija crkla, imam samo wah.....za ovih 14000 bih kupio dve dobre pedale ako je to ikako moguce.....znaci jedna distorzija/overdrajv i dvoumim se izmedju dileja ili kompresora (moze i nesto trece,slabo se razumem u efekte).....sta mi preporucujete......? znaci tih 14000 ,moze bilo kako da se rasporedi, s time sto mi je mozda bitnije da je drajv kvalitetan....odmah da napomenem da je boss ds-1 ok,ali nije po mom ukusu,znaci nesto osim toga.... :) ja jako slabo imam iskustva sa pedalama uopste, svirao sam par bossova(ds1 i mt2),neke uzasne maxtone i berindzere, jednu pristojnu nobels pedalu...i neku danelektro koja mi se isto tako ne dopada....pa sta vi imate na umu? naravno da ima da se kupi kod nas(po mogucstvu u NS)

Rocket Roll

Re: Sta kupiti?

Post by Rocket Roll » 10 Jun 2008, 23:48

Drive - nećeš pogrešiti sa Bossovim BD-2 ili OD-3. Vrlo "klasičan" zvuk za vrlo pristojne pare. Ni jedna nije bolja od druge, sve zavisi od ukusa.

Delay i kompresor za te pare - najbolje što možeš da nađeš su Marshallovi EchoHead i Edward The Compressor. EchoHead ima odličnu analognu simulaciju (u tom cenovnom rangu može da mu parira samo Ibanezov DE7), a Edward je, po Džeku Ormanu, najbolji kompresor "za normalne pare" (http://www.muzique.com/comp.htm). Probaj oba pa vidi šta ti više treba.

To sve podrazumevajući da kupuješ novo, naravno... Polovno možeš da uštediš para, ali sve zavisi šta ti uleti.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Jun 2008, 00:04

I ja ti preporucujem BD-2 i ibanez DE7

ps: jel zna neko gde ima da se kupi DE7?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Jun 2008, 00:16

MixMusic bi trebalo da ih ima?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Jun 2008, 00:21

Rocket Roll wrote:MixMusic bi trebalo da ih ima?
Znam ali u ns-u i su ga nemaju (ne znam za bg) pa pitam da li neko zna sigurno gde...

rider

Post by rider » 11 Jun 2008, 11:16

Video sam negde da ima ona fora da se kupi u kompletu DS1 i jos jedna pedala... mislim da je sustejn... Znam da sam video na guitarcenter.com ali i na nekom nasem isto...

rider

Post by rider » 11 Jun 2008, 11:56

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Jun 2008, 12:30

Nisam siguran da je ovo neka extra ponuda, DS-1 se i tako krece oko 40$, NS-2 oko 85$, pa mu dodje na isto.
Ostaje i pitanje gde to ima kod nas?

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 11 Jun 2008, 14:22

Preporucio bih ti marsalov gav nor + , i ja hocu da ga kupim,ali polovnog za male pare pa nikako da se dogovorim sa ljudima na forumu koji ga prodaju.Inace nije ni nov skup-60e. A sto se tice bosovih DS-1 i superoverdrive koje sam probao moram da kazem da niti imaju dovoljno sustejna, niti su dovoljno ispeglane tako da mi se uopste ne svidjaju.
Za marsalov dilej(eho hed) nisam cuo nista dobro,osim da je true bypass pa ne guta signal kao ostali dilejevi koji zbog mnogo elektronike gutaju.
DD-3 i Ibanezov dilej/eho su dobre.Cuo sam da je i digitechov digi dilej dobar.
Sto sa tice kompresora i ja bih voleo da cujem misljenje drugih.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Jun 2008, 20:39

Gavnora ima moj brat, i pedala je dobra, ali nekako nije po mom ukusu, ne znam zasto,prosto mi se ne dopada.......da li sa tim overdriveom bossovim mogu da dobijem i malo zesci zvuk tipa AC/DC,Aerosmith (eventualno G'n'R) ? Sta mislite o Boss overdrive,distorsion? I kakve su MXR i Digi Techove pedale?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Jun 2008, 23:25

Guitar_thrill wrote:Gavnora ima moj brat, i pedala je dobra, ali nekako nije po mom ukusu, ne znam zasto,prosto mi se ne dopada.......da li sa tim overdriveom bossovim mogu da dobijem i malo zesci zvuk tipa AC/DC,Aerosmith (eventualno G'n'R) ?
Sa OD-3 možeš.
Guitar_thrill wrote:Sta mislite o Boss overdrive,distorsion?

Ja bih se zadržao na OD-3 i BD-2, kad je o Bossu reč.
Guitar_thrill wrote:I kakve su MXR i Digi Techove pedale?
Pa, dobre su, rade, i tako...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 12 Jun 2008, 02:16

Digitech pedale su na popustu od 35% u Mitrosu, što je veoma povoljno...

rider

Post by rider » 12 Jun 2008, 09:14

Bodomovac wrote:
Digitech pedale su na popustu od 35% u Mitrosu, što je veoma povoljno...
To znaci da su besplatne :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Jun 2008, 11:19

Kupio sam Boss OD-3 i odusevljen sam, hvala na preporukama svima....juce sam je kupio,i odmah posle toga sam 7 sati bio u studiju i posle toga sam imao svirku....i sve sam svirao na OD-3...pedala ja (kao i sve boss pedale) jako jednostavna za koriscenje i prosto sam se odmah "stopio" sa njom i tacno sam znao kakav zvuk od nje zelim....za razliku od guv'nora kojeg sam ceo dan probavao i nisam mogao da nadjem zvuk koji mi odgovara....za kompresor,dilej ili nesto trece se jos nisam odlucio.....jer ne znam tacno sta mi treba.....imamo samo wah i ovaj drive sada....mozda mi treba neki chorus za clean....nemam pojma....slabo stojim sa efektima :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jun 2008, 11:46

Čestitam!

Za to što tebi treba (i uzimajući u obzir šta može da se nađe kod nas) ne verujem da si mogao bolje da prođeš nego sa OD-3.

Ostale pedale? Polako. Isprobavaj i vidi šta ti je zaista potrebno, u kontekstu onog što sviraš. Ne verujem da je to kompresor.

Post Reply