posledice set up-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

damazz

Re: posledice set up-a

Post by damazz » 12 Jun 2008, 15:30

gitaru mi je radio ovaj lik sto ima manju bradu i brkove, a ne ovaj sa duzom kosom i bradom, pa ako znate na koga mislim... :P jer ne znam kako se zovu.
pa zvacu ga da mu kazem da mi sada jos vise zuji gitara, pa eto da probam, pa ako se smiluje da mi to popravi banja meni. jel ima jos neki servis ali da stvarno znaju posao? da se ne cimam vise kod ovih

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Jun 2008, 18:59

Idi kod Mirka Tasića. Telefon mu imaš u temi "Domaći majstori..." Bio sam prisutan kad je našem adminu sređivao zakrivljenje vrata - brzo i profesionalno.

damazz

Post by damazz » 12 Jun 2008, 22:17

eh, sad da nosim gitaru kod njega da ispravi ovo. u svakom slucaju kad se radi set up radi se sve? znaci da nema zujanja i gluposti...? da sam to znao ne bih je ni uzimao al posto sam ovo prvi put radio sta god da mi je rekao ja bih se slozio... eto kad se covek ne raspita na pocetku

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Jun 2008, 22:54

damazz wrote:u svakom slucaju kad se radi set up radi se sve? znaci da nema zujanja i gluposti...?
Čak i da ti drugar radi setup, morao bi da ga tako odradi da gitara svira besprekorno. "Set-Up", nameštanje gitare tako da bude maksimalno svirljiva. Nađi kako god znaš video-tutorijal Marka Arnkvista (Mark Arnquist, "Guitar Setup And Maintenance") pa ćeš, recimo, videti da je ideja setupa "lowest possible action without buzzing". Nemoj da te lažu kako, eto, treba da bude zujanja jer je nova gitara - to su takve gluposti da ti mirne duše tvrdim kako čovek koji ti priča takve budalaštine nema pojma ni o čemu.

A ti još plaćaš da ti neko priča takve bajke! Pa ne rastu tebi pare na drveću...

Image

damazz

Post by damazz » 12 Jun 2008, 23:11

pa dobro, meni je samo bitno da mu ne govorim ono za sta nisam ni sam siguran da treba, konkretno za to prokleto zujanje. pa posto u set up ulazi potpuno podesavanje, bez zujanja bez tih prevara, onda cu da mu trazim da ponovo radi. kao sto si rekao pare ne rastu na grani, jedino sot on moze da kaze aj pali mali... :P k, uglavnom sad znam na cemu sam

viden

Post by viden » 13 Jun 2008, 13:54

Rocket te dobro posavetovao.
Nakon setup-a ne sme biti zujanja (osim ako ti to ne želiš zbog svog stila sviranja).
Uostalom, dobar majstor će nakon kratkog pregleda gitare vrlo brzo znati šta se sve treba podesiti, trebaju li se brusiti pragovi i koji.
Nemoj da te zamajavaju pričom da je to velika nauka. Naravno, potrebno je iskustvo, ali uz iskustvo i odgovarajuću alat + nešto strpljenja, gitara se vrlo brzo dovodi u ispravno stanje.

damazz

Post by damazz » 13 Jun 2008, 15:33

i to se sve dovede u red u sklopu set up-a a ne da mi prodaje price za livelisanje pragova kad je vec sve trebalo da bude ok... nasamaren sam, dobro zvacu ga pa cu vam javiti sta je bilo :P
tnx svima

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 13 Jun 2008, 15:39

livelisanje-prviput cujem ovu rec,da nije nivelisanje

damazz

Post by damazz » 13 Jun 2008, 17:12

lol pa niko me na pocetku nije ispravio pa reko da sam verovatno ubo :P nivelisanje, tnx :D

Sava

Post by Sava » 13 Jun 2008, 17:23

damazz wrote:lol pa niko me na pocetku nije ispravio pa reko da sam verovatno ubo :P
Ovo mi je osvežilo dan, imaš piće od mene :D!

damazz

Post by damazz » 13 Jun 2008, 17:28

ma sredi mi zujanje i imas pice od mene :D

Post Reply