Gitarsko pojacalo - problem

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
reggaenerick

Gitarsko pojacalo - problem

Post by reggaenerick » 12 Apr 2013, 12:12

Pozdrav svima!
Imam problem sa pojacalom marke Marshall Valvestate VS 30r.

Naime, kad se ukljuci gitara, ono krene da ispusta veoma glasne i neprijatne zvukove, krcanja, vriskove. Mislio sam da je do prasine u potenciometrima, ali izgleda da nije to u pitanju, jer krcanje prestane kada malo pipnem input, promenim volume, ili cacnem neki drugi potenciometar. Ponekad radi bez problema, ali je ipak veoma iritirajuce.
Da li neko zna sta bi mogao biti problem? I koliko bi uopste mogao kostati servis u najgorem slucaju?
Takodje, bio bih Vam veoma zahvalan ako biste mi rekli koliko otprilike vredi ovo pojacalo. Platio sam ga oko 300evra pre 10ak godina, ali nije mnogo korisceno. Made in England, 30w...

mislim_stvarno

Re: Gitarsko pojacalo - problem

Post by mislim_stvarno » 12 Apr 2013, 12:36

Ako mozes, probaj sa drugom gitarom, a ako problemi ostanu, drugim kablom. Tako ces znati sta je problem, gitara, pojacalo ili kabal.

Sto se cene tice, ne bih znao, 150-200e mozda...

reggaenerick

Post by reggaenerick » 12 Apr 2013, 13:08

Hej, hvala na odgovoru...
Definitivno nije problem ni kabal, ni gitara, jer sam vec probao sa 2 druge gitare i par kablova koji su ispravni... :|

majtimika

Post by majtimika » 13 Apr 2013, 06:57

to sto si opisao def zvuci kao razlog da se ociste potovi i dotegne input dzek, pa odatle videti , sledece bi bilo nekakva kontakt greska, ali to su kvarovi da popizdis, nekad su ocigledni, a nekad ne mozes da nadjes nema sanse, i sto je najgore po marfijevom zakonu kad odnesed kod majstora sve radi kako treba i covek ne moze da ga popravi jer radi. Znaci prvo potovi i jack

Post Reply