Midi switcher za pedale: sta biste voleli da ima?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Midi switcher za pedale: sta biste voleli da ima?
ta bi bila skoro savrsena, ali je nepreporucljiva za licenciranje koda.
nasao sam i licencu i sve... ima li dobrovoljaca da prodrkaju ovo pre nego objavim definitivno? ja sam isprobao i cini mi se da radi sve. treba samo instalirati proteus (http://goo.gl/6fkvs) i arduino library (http://goo.gl/RivHI) i ja cu vam poslati dizajn fajl i kod.
ekran za isprobavanje izgleda ovako (veci deo sheme je na drugom ekranu):

i onda vi polako drndate ove virtuelne dugmice i sve funkcionise kao na pravom uredjaju i eventualno prijavite gresku...
ekran za isprobavanje izgleda ovako (veci deo sheme je na drugom ekranu):

i onda vi polako drndate ove virtuelne dugmice i sve funkcionise kao na pravom uredjaju i eventualno prijavite gresku...
Last edited by andrej] on 07 Apr 2013, 17:35, edited 1 time in total.
Uf, ja cu moci za dan-dva, javicu se ovde kad budem slobodan
Finalna verzija:
https://dl.dropbox.com/u/23975614/GonicFinal.7z
Uredjaj se zove GONIČ (the Hound)! Napravicu sutra i posebnu temu za ovo.
Svakako, leglo bi da neko isproba ovu simulaciju (nju nisam dao u ovom fajlu, samo kod, shemu i uputstvo), mada mi se cini da sam sve nabo kako treba. Nek se javne ko oce.
https://dl.dropbox.com/u/23975614/GonicFinal.7z
Uredjaj se zove GONIČ (the Hound)! Napravicu sutra i posebnu temu za ovo.
Svakako, leglo bi da neko isproba ovu simulaciju (nju nisam dao u ovom fajlu, samo kod, shemu i uputstvo), mada mi se cini da sam sve nabo kako treba. Nek se javne ko oce.
Da li se isplati praviti ove jednostavne varijante, pre neki dan sam naisao na
http://www.thomann.de/de/harley_benton_fxl8.htm
100e, ima banke, 8 lupova... sve sto treba
http://www.thomann.de/de/harley_benton_fxl8.htm
100e, ima banke, 8 lupova... sve sto treba
Zanima me kakav je plan za pedale koje se nalaze u effect loopu pojačala. Da li postoji posebno sekcija za to ili mora da se koristi 4 cable method? Da li može da se menja redosled pedala tj. loopova u lancu?
Lepo pitanje...
Neznam za verziju GONIC,sto se tice moje analogne verzije,moze da se doda i fx sedn/ret.pa da se na tom izlazu vezu pedale koje bi isle iz pojacala.Ali iskreno o tome nisam razmisljao,pa to u celoj prici stoji kao opcija koja moze da se doda.
Neznam za verziju GONIC,sto se tice moje analogne verzije,moze da se doda i fx sedn/ret.pa da se na tom izlazu vezu pedale koje bi isle iz pojacala.Ali iskreno o tome nisam razmisljao,pa to u celoj prici stoji kao opcija koja moze da se doda.
fx loop je veoma jednostavna opcija... potrebna su samo 2 dzeka i 2 parceta zice, ali morate odluciti kolko ce loopova biti u fx loopu, a koliko ispred pojacala.
a ovaj harley benton prakticno obesmisljava pravljenje ovakvog uredjaja... mada, ako izbegnete arduino plocicu (sprzite isti ovaj program direkt na cip, koji kosta 300din) i napravite kutiju sami, ovo je bitno jeftinije od njega (a znajuci sta je harley benton, sigurno i bolje).
a ovaj harley benton prakticno obesmisljava pravljenje ovakvog uredjaja... mada, ako izbegnete arduino plocicu (sprzite isti ovaj program direkt na cip, koji kosta 300din) i napravite kutiju sami, ovo je bitno jeftinije od njega (a znajuci sta je harley benton, sigurno i bolje).
- Kauto Labs
ne treba ti break iza return u switch case
ne treba, zato sto se zaista nece nikad izvrsiti (return kida izvrsavanje f-je), ali propagiram dobru programersku praksu - da se ne zbunjuju deca i oni koji tek uce i da im se ne desi da stave switch bez breakova nekad (on izvrsava odabranu i sve naredne opcije).
napravio sam layout za jednostranu plocu, velicine 83x65mm, sa 9 zicanih jumpera koji su na slikama predstavljeni kao trace-ovi na gornjoj povrsini.
posto je za nase uslove arduino preskup (narocito nano), odlucio sam da napravim layout samo za njegov mikrokontroler, atmega328p. posto ovaj kontroler mora da se programira, planiram da zainteresovanim nudim isprogramirane cipove za cirka 3e vise nego sto cip kosta - tih 3e je za moj cim nabavljanja s neta, programiranja kontrolera i nosenja na postu (sve ukupno ce biti ispod 10e programiran cip + Vasa postarina). i onda vi samo ubacite kontroler u plocicu i vozi. alternativno, ako imate kakav programator, mozete to uraditi i sami. mislim da sam arduino moze da programira cip uz odgovarajuci softver. zadnja varijanta je da zicama povezete arduino na ova mesta na plocici, i to bi radilo savrseno, samo zauzimalo malo vise mesta.
sve komponente su jeftine i through-hole, a vodovi na plocici su odgovarajuci za toner-transfer DIY.
led displej je odvojen na zasebnu plocicu, radi lakseg montiranja. ostaje samo da odaberem releje i nacrtam plocicu za njih, kao i da nadjem neke dobre tastere (njih necemo na plocicu, no zicama).
tu mi treba Vasa pomoc: koje 5V DPDT releje da stavim? neke koji su kul za audio, ne kostaju Boga oca i mogu se il uzeti u Srbiji ili lako poruciti? takodje, koje momentarne SPST tastere da odaberem za gazenje, a da mozete i Vi da ih nabavite?
dok ne napisem dokumentaciju, a sneak peek:

[/quote]
posto je za nase uslove arduino preskup (narocito nano), odlucio sam da napravim layout samo za njegov mikrokontroler, atmega328p. posto ovaj kontroler mora da se programira, planiram da zainteresovanim nudim isprogramirane cipove za cirka 3e vise nego sto cip kosta - tih 3e je za moj cim nabavljanja s neta, programiranja kontrolera i nosenja na postu (sve ukupno ce biti ispod 10e programiran cip + Vasa postarina). i onda vi samo ubacite kontroler u plocicu i vozi. alternativno, ako imate kakav programator, mozete to uraditi i sami. mislim da sam arduino moze da programira cip uz odgovarajuci softver. zadnja varijanta je da zicama povezete arduino na ova mesta na plocici, i to bi radilo savrseno, samo zauzimalo malo vise mesta.
sve komponente su jeftine i through-hole, a vodovi na plocici su odgovarajuci za toner-transfer DIY.
led displej je odvojen na zasebnu plocicu, radi lakseg montiranja. ostaje samo da odaberem releje i nacrtam plocicu za njih, kao i da nadjem neke dobre tastere (njih necemo na plocicu, no zicama).
tu mi treba Vasa pomoc: koje 5V DPDT releje da stavim? neke koji su kul za audio, ne kostaju Boga oca i mogu se il uzeti u Srbiji ili lako poruciti? takodje, koje momentarne SPST tastere da odaberem za gazenje, a da mozete i Vi da ih nabavite?
dok ne napisem dokumentaciju, a sneak peek:

Stvarno svaka cast za cimanje 

da nije bilo ljudi koji su se ovako cimali za ovu i onu pedalu, ja se nikad ne bih navukao na ovaj hobi, nikad ne bih naucio nista o elektronici i nikad ne bih skrenuo sa aplikativnog na embedded programiranje i tako dalje. osecam se duznim da vratim zajednici, ali mi je ovo odlicna vezba za moje buduce komercijalne dizajne...
ajte pliz pomozite da odaberem releje i prekidace!
ajte pliz pomozite da odaberem releje i prekidace!
fair enough
Footswitchi: nemas neki izbor osim metalnih momentary, npr: http://www.banzaimusic.com/SW1065M-SPST ... witch.html a imas i Carling
Releji npr: OMRON G5V2-5H1 (ima ih u Kelcu), 190 din

Footswitchi: nemas neki izbor osim metalnih momentary, npr: http://www.banzaimusic.com/SW1065M-SPST ... witch.html a imas i Carling
Releji npr: OMRON G5V2-5H1 (ima ih u Kelcu), 190 din