GREEN DAY! :D
Moderator: Trooper
Re: GREEN DAY! :D
ako je green day alternativa onda je pink floyd moja baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
looooooool
pa ne znam ja, tako oni kazu za sebe...
I u Wikipediji je tako...
Ja kazem da su oni Pop-Punk/Rock-Punk...
Al nema ta sekcija
pa ne znam ja, tako oni kazu za sebe...
I u Wikipediji je tako...
Ja kazem da su oni Pop-Punk/Rock-Punk...
Al nema ta sekcija

ali u Pop-Punk/Rock-Punk se punk pominje dvaput a alternativa nevidim oO
Pa dobro sad,na bendu je da svira muziku,a na kritici ja da tu muziku svrsta u odredjeni pravac.Zamisli sad da ti imaš bend i kažeš, ajde lupam - mi smo symphonic black metal,a zvučite (opet lupam) kao death metal.FreeMan wrote:Da... to je medju ljudima Pop-punk ali inace oni sebe svrstavaju u Alternativu

To kad oni kazu za sebe da u alternativa verovatno ne misle na pravac muzike već da su drugačiji od ostalih.Album American Idiot je od kritike deklarsan kao punk-rock opera,a to se ne viđa svaki dan.
Alternativna muzika je zamena za mainstream.Ali ne zaboravite da je skoro svaki pravac u početku bio alternativa.Sa wikipedije:
"Alternative rock (also called alternative music, alt-rock or simply alternative; known primarily in the UK as indie) is a genre of rock music that emerged in the 1980s and became widely popular in the 1990s. The term "alternative" was coined in the 1980s to describe punk rock-inspired bands on independent record labels that did not fit into the mainstream genres of the time."
Tako da su Green Day sa prva dva albuma(1039 Smoothed Out Slappy Hours i Kerplunk- odlični albumi) bili alternativa,a kasnije su prešli u veću diskografsku kuću i postali su mainstream(isključivo zbog njihovog kvaliteta).
Deo intervjua sa Billie Joe-om iz '98:
Q: "A lot of people claim you're not “punk” anymore..."
A: "Billie Joe Armstrong of Green Day:
Punk is not just the sound, the music. Punk is a life-style. There are a lot of bands around who claim to be punk and they only play the music, they have no clue what it's all about. It's a life-style I chose for myself. It's not about popularity and all that crap. When we started out as a band, we played punk rock, the music. [Then] we changed our sound, but we didn't change. We're just as much punk as we used to be. We got a lot of shit, and we're still getting it, for being signed with a major label. So what? We didn't start the band to cash in a lot of money. When we started out, punk was probably the most unpopular music around.Punk-Rock is playing a show, having a party, having a good time."
Bille Joe je kao uticaje naveo:The Ramones,The Clash,The Beatles,The Queen,Operation Ivy,Generation X i druge. Ako bih svrstavao Green Day,svrstao bih ih u pravac dobre muzike.A ako baš mora po ovim žandrovima, svrstao bi ih melodični punk-rock.
Intervju za Rolling Stone
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _armstrong
I za kraj,ako je Pol Mekartni Mocart modernog doba(citiram Rocket Roll-a),onda je Bille Joe Armstrong fucking' Betoven(po mom skromnom mišljenju).

Da 
Znaci...
GD su od Alternative do Punk-rocka/pop-punka
Eto
lol...
BEtoven xD

Znaci...
GD su od Alternative do Punk-rocka/pop-punka

Eto

lol...
BEtoven xD
ako je taj nasminkani sarlatan betoven modernog doba, onda je jimi hendrix i BACH i GEDEL i ESCHER...
Svako ima svoje mišljenje.Duane wrote:ako je taj nasminkani sarlatan betoven modernog doba, onda je jimi hendrix i BACH i GEDEL i ESCHER...

Da... a i Billie Joe ne smrka...
tako da nemoj da ga vredjas ..

A i prestali su da duvaju i sve... tj samo ponekad
tako da nemoj da ga vredjas ..

A i prestali su da duvaju i sve... tj samo ponekad

Duane wrote:ako je taj nasminkani ...
Jel tebi trebaju naocare ?Billie Joe ne smrka...

hahah xD
Juuu ispala
Oprostite
Ja procitag Nasmrkani xDDD
Pa dobro, Nasminkan
jbg 
Juuu ispala

Oprostite

Ja procitag Nasmrkani xDDD
Pa dobro, Nasminkan

- LazaRocker
Covek nema mnogo velike sposobnosti kao gitarista, ali kao pevac i autor briljira, to ne mozete da poreknete.
Pa da...
Nije on nesto gitarista... ali ume da pise textove i to sjajne...
Ali zato Mike Dirnt (basista) i Tre Cool (Bubnjar) znaju sta rade
Nije on nesto gitarista... ali ume da pise textove i to sjajne...
Ali zato Mike Dirnt (basista) i Tre Cool (Bubnjar) znaju sta rade

meni je on kao pevach nula... jednostavno nevolim taj tip glasa to wudiddididadaiibvbibiibiadi.... a textove kakve pise ne bi mogao znati jer ih neslusa puno... al ovo sto sam cuo nateralo me da ih neslusam ni malo...
Pa dobro, svako ima svoj ukus 
Kao sto ja ne volim one Metalce sto se deru ko ludaci
Tako ti ne volis ovo

Kao sto ja ne volim one Metalce sto se deru ko ludaci

Tako ti ne volis ovo

Just for the record ,ne deru se SVI metalci ko ludaciKao sto ja ne volim one Metalce sto se deru ko ludaci

Sto se GreenDay-a tiche ,niti ih volim niti ih ne volim, nemam misljenje