BOSS DD20 giga delay ili BOSS RE20 space echo ??

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

BOSS DD20 giga delay ili BOSS RE20 space echo ??

Post by Midnight Rider » 14 May 2013, 16:15

Imam priliku da povoljno pazarim navedene dve pedale:
GIGA DELAY
http://www.youtube.com/watch?v=sVuERF9T474
SPACE ECHO
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=uXh ... =endscreen

...svestan sam da su to razlicite pedale u dosta smisla.U samom tape delay modu,space echo je bolji ali nema opcija kao giga delay.
Space ima tap tempo "na izvolte" sto mi je bitno, na dd20 se drzi pedala 2-3 sek da se prebaci sa favorite settigsa na t.tempo.
Znam da nisu tru bajpasi, nema veze,konstrukcija im je odlicna i LOOPER FUNKCIJA mi je skroz u 5 planu (ni ne treba mi jer cu uzeti looper kao posebnu pedalu.)
Na Space moze ekspreshn pedala, na giga ima ulaz za control pedalu...ma koja god ona bila...jer kazu da ne ide (po nekim forumima)
Reverb na Spacu je NJEsra,dok ga giga ni nema...al ok imam posebnu reverb pedalu :)
Kod giga delay mi se svidja sto mogu da upamtim 4 settingsa,Space to nema.

U svakom slucaju, giga je dobar kao klasican delay a space za malo egzotiku,koliko sam ja cuo, procitao i video.

Ima li neko savet, sugestiju, lose-dobro iskustvo ??
HVALA SVIMA UNAPRED :)

denikarabenc

Re: BOSS DD20 giga delay ili BOSS RE20 space echo ??

Post by denikarabenc » 14 May 2013, 22:22

Ja imam Giga Delay vec par godina, i koristim ga za mnoge stvari. Imam napravljen kratak delay, dug, song specific, i nesto sto sam stavio modulation delay, 10ms, pojacao modulaciju do kraja, pa dobio nesto kao chorus :)

Sto se tice kakav zvuk ima, meni se svidja, ali ga najvise koristim kao digitalni delay, jer od delay-a to i ocekujem, analogni mi ne odgovaraju. Mada ovaj ima prilicno dobre emulacije toga, ako ti je to bitno. Mozes i da namestis neke zvukove kao sa Space Echo-a ako se bas potrudis (ne moze sve, ali dobri reverbi mogu da se nameste), jer bas ima dosta opcija, i ne koriste se tesko, samo je potrebno uloziti mnogo vremena igrajuci se.

Ako ti je tap bitan, moze da se prikaci footswitch koji je napravljen za to (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/562 ... h-unlatch/), i da kada ga klikces da ti radi tap tempo odmah.

Sto se tice same konstrukcije i toga kako radi, nisam do sada imao bas nikakvih problema, a nisam prvi vlasnik. Uzeo sam ga polovnog za prilicno male pare.

Jedino sto mogu lose da kazem za ovaj Delay je to sto koristi 6 baterija od 1,5 volti, i na baterijama moze da radi jako kratko, nisam siguran da bi mogao da izvuce svirku od 2, 2 i po sata. Sve ostalo, samo reci hvale.

Sto se tice Space Echo-a, nisam imao nikakva veca iskusta sa njim od youtube-a :)

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 14 May 2013, 22:33

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 14 May 2013, 22:43

Da, taj "kontrolni ulaz" koji ima odgore je za pedalu za tap tempo ali ne i za ekspreshn pedalu.
Baterije su losa ideja za bilo koji delay jer ih prosto gutaju...to mi je poznato :)
Istina je da Giga Delay moze da potrefi neke zvukove Space Echoa,al Space ne moze digitalni delay da simulira (nije za to ni pravljen).
Da imam para i 2 pedalborda uzeo bih oba :D
Trenutno vec koristim Digidelay Digitechov...dobro radi posao, al je ne praktican sa tap tempom (nema prosto posebnu pedalu koja bi u momentu vrsila funkciju-cekati 3 sekunde je dugo) al hocu malo da se "podmladim" sa delayom jer je polovan a i nema mnogo modova.

Hvala ti za preneto iskustvo ;)

Usred Zala

Post by Usred Zala » 15 May 2013, 11:15

Dilema postoji. Onda shvatiš da oni u Bosssu nisu tupavi i ovako te u suštini nagovaraju da uzmeš obe. Ja sam se opredelio za DD-20.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 15 May 2013, 11:50

haha istina, stvarno mi dodje da uzmem obe,al sam blizi i ja dd20.imam jos 2 dana za odluku dok je popust u Prymaxe...popust je 16% burazeer mi donese i izadje me nov 17.000 din sto mislim da je sasvim ok za novu pedalu.
Cudno je sto Space echo nema polovan da se nadje tek tako,pogotovo kod nas...dd20 jos i mozes.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 15 May 2013, 12:11

Meni RE-20 ima previše "svemirskih" zvukova, a DD-20 je baš pravi delay mada i on ima neke modulacije. Uz pomoć setovanja koja mogu da se nađu na netu dobiješ razna podešavanja tako da može primera radi da se izvuče sasvim pristojan chorus što ponekad može dobro da dođe, ali reverb simulacije mu nisu nikakve. E sada, samo je pitanje šta je tebi potrebnije.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 15 May 2013, 13:22

Pozdrav! Ako dozvolite, malo bih prosirio izbor. Boss-ov DD7 ima zaista ogromne mogucnosti, odlicno prima i expresion pedalu i verovatno je jedan od najboljig digitalnih dilejeva u kompakt pedali na svetu. Ja sam licno vise fan analogije, koristim Carbon copy, ali sam se igrao sa ortakovim DD7 i moram da kazem da sam bio impresioniran. Takodje, ne bi trebalo zaobici ni EHX Memory man-a (plavi je digitalni, ima milion opcija), a i Cathedral (vrhunski reverb) ima echo mod sa cini mi se 1000ms delay-a i tap tempom (imam pedalu, mogu da proverim u papirima ako je potrebno). Na youtube-u i onaj Hardwire Delay/Looper zvuci jako zanimljivo, ima dobar demo na PGS-u.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 15 May 2013, 13:56

:1: za Hardwire DL-8. Cini mi se da sam pre nekih 4-5 god poslao Rocketu i Davidu(Funkomatu) pedalu,pa su oni uradili review.Inace,sjajna pedala,topla preporuka.Jos uvek je u mom posedu,i verujem da ce tu i ostati jos dugo. :D

've,nasao sam tjemu
viewtopic.php?f=45&t=8626

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 15 May 2013, 14:47

@Historik
cujem da je dd7 bruka pedala i ima mnogo pohvala.Meni treba tap tempo na izvolte,a to nema na njemu.Verovatno kao i kod mog digidelay treba da se drzi prekidac 3 sek itd.al kazu da mu je reverse mod vrhunski. Hardwire delay nisam imao prilike da cujem...
Hvala na preporuci...
U svakom slucaju DD20 je dosta jednostavan za upotrebu i verovatno cu njega odabrati.Jer imas 4 settingsa da sacuvas, space ne moze ni jedan,a cinjenica da veoma dobro simulira date modove je veliki plus,dok Space radi samo jednu stvar vrhunski (tape delay).

andrej]

Post by andrej] » 15 May 2013, 16:23

DD7 i DD20 sam probao pored mog DSD-3 i ne mogu da se porede, koliko je DSD-3 bolji... totalna plastika od zvuka.
sto je najcrnje, DSD-3 se bolje cuje i u miksu. moj zakljucak - ni jedna ni druga ne valjaju nista.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 May 2013, 16:52

:lol:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 15 May 2013, 17:41

jbga :D

Your Order Contains...
Cart Items Qty Item Price Item Total
Boss DD-20 Giga Delay
1 $239.00 USD $239.00 USD
Subtotal: $239.00 USD
Coupon Code (MOM16): -$38.24 USD
Shipping: $0.00 USD
Grand Total: $200.76 USD
Prymaxe Vintage

ziveli :ziveli:

Usred Zala

Post by Usred Zala » 15 May 2013, 18:33

Postavljač pitanja ima jedino dilemu da li DD ili RE 20, nije tražio nešto treće.

Anlogija. Za mene bez premca. Od moja tri dileja dva su analogna od čega najrađe koristim najjeftiniji! Najviše bih voleo da imam stari Memory Man sa 5 dugmića, ali danas je preskup. Možda Memory Toy, možda...

Poređenje DD-5/6/7 na standard delay nije dalo neku prednost DD-20, ali zato ima brojne opcije i podešavanja koja ovi nemaju. Simulacija tape echo je vrlo solidna. Mogućnost memorisanja pa recimo jedan delay u jednu memoriju, chorus u drugu i slično stavvlja ga u kategoriju iznad ovih. Looper može da radi uz delay što manja braća ne mogu da odrade. Itd., skuplji, veči i jednostavno bolji.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 15 May 2013, 19:35

@Usred Zala
po meni je ok imati i analogni i digitalni delay...pa koristiti po potrebi.
Ovim sam se skrasio za ozbiljnijim digitalnim delayem bar za neko vreme,a za analogni cemo videti :D

Post Reply