Fookin masterpiece :D

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Fookin masterpiece :D

Post by KnightOfDoom » 16 Jun 2008, 18:44

Ajd' bas da vidim da li vam se dopada i da li vredi da nastavim da se zezam sa tim... Vec neko vreme stoji ovako posto nemam inspiraciju za solaze. Vadim se na inspiraciju jer ustvari nisam toliko tehnicki napredan da odsviram ono sto sam zamislio, bar ne cisto i bez gresaka :D . Ipak sam ja samo basista :lol:
Gresaka u sviranju i prDukciji kao i ispadanja sam uglavnom svestan. Jos uvek experimentisem sa gitarama i pokusavam da "ozivim" violine... ne deluju bas realno.
I tako... :)

http://www.box.net/shared/wxmldrf48w

Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: Fookin masterpiece :D

Post by Шмајсер » 16 Jun 2008, 19:29

оде КОД у народњаке :D
лепо је...

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 16 Jun 2008, 19:41

Sta reci...ime koje si mu dao mu sasvima odgovara.... :D

Pristup muzici ti je kao da si mene pitao sta da radis! :mrgreen:

Mesaj mesaj!!!(muzicke stilove,naravno) :mrgreen:

Aj objasni malo bubnjeve,moze?Addictive drums,tako?Kako si ih podesio?Mozes li da objasnis,ili mozda da "serujes" fajl sa tim podesavanjima,ako tako nesto postoji kod tih bubnjeva... :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Jun 2008, 19:58

Ma, količina uloženog rada, to je ono što se vidi. Umesto "pretrčao sam preko dva modusa uz neki prejednostavni backing track, šta mislite?" ovde čujete par meseci obrade svakog elementa pesme - od aranžmana do boje.

(Koliko se moglo u kućnim uslovima, naravno.)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 16 Jun 2008, 20:20

Uf to sa bubnjevima je malo iskomplikovano tako da ne mogu da ti dam "preset" ili sta vec :) Semplovi su iz razlicitih kitova i izvora. kick i snare je negde sa neta, tomovi su valjda iz drum kit from hell paketa, cinele su iz AD-a .. vise ni sam ne znam tacno :) E onda to sve ide kroz Grizzly "ritam masinu" gde je za skoro svaki sempl drndan eq kako bi namestio da zvuci kao "fookin' METAL!!!" ... posle to sve ide kroz Vintage Channel (mislim da je preset "much more room" - mada ti to ne znaci nista ako ne koristis Sonar posto ga ima samo u njemu ja mislim) .. e pa onda ide u Pushtec gde je neki moj preset... i na kraju kroz Sonic Maximizer :D Mada koliko cimanja ima ne zvuci toliko kul :lol:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 16 Jun 2008, 20:26

KnightOfDoom wrote:Uf to sa bubnjevima je malo iskomplikovano tako da ne mogu da ti dam "preset" ili sta vec :) Semplovi su iz razlicitih kitova i izvora. kick i snare je negde sa neta, tomovi su valjda iz drum kit from hell paketa, cinele su iz AD-a .. vise ni sam ne znam tacno :) E onda to sve ide kroz Grizzly "ritam masinu" gde je za skoro svaki sempl drndan eq kako bi namestio da zvuci kao "fookin' METAL!!!" ... posle to sve ide kroz Vintage Channel (mislim da je preset "much more room" - mada ti to ne znaci nista ako ne koristis Sonar posto ga ima samo u njemu ja mislim) .. e pa onda ide u Pushtec gde je neki moj preset... i na kraju kroz Sonic Maximizer :D Mada koliko cimanja ima ne zvuci toliko kul :lol:
:hmm: :hmm: :hmm: Ti si bas dokon covek,huh? :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Sta kazes za drum kit from hell,uopsteno?Ovaj iz meshuggah-e ga koristi,tako?Jel dobar?Bolji od AD?Dobar isljucivo za metal ili sta...?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 16 Jun 2008, 20:33

Ja imam keca valjda, ne znam ovi kasnije kakvi su. To su totalno "suvi" semplovi i ima ih pun ku***. Nikako ne zvuce ako im nesto ne uradis (eq, reverb, kompresor...). Meni AD zvuci super sam ali kad se tu umesaju bass i gitare sva lepota se izgubi i ostane samo nesto zamuljano ispod rdz dz gitara. Sve..sem cinela :D . E sad nisam ti ni ja neki ultra-zajebani pr0 prDucent , sigurno da moze da se radi sa njim ali meni ne odgovara. Prob'o sam, inervirao se i otisao u potragu za semplovima :)

ovaj... da .. tako da je zakljucak da mi je bolji DFH.

vasko

Post by vasko » 22 Jun 2008, 10:48

ono sto mi se ovde najvise svidja je dobra dramatizacija i posvecenost detaljima

da li sam sve ovo odradio? ako jesi verovatno je trebalo dosta vremena i truda jer ima puno layera i detalja

rif na 3:45 izuva iz opanci,bas je upecatljiv,ja sam ga zapamtio i skinucu ga kad budem uzimao gitaru u ruke,ali posle njega je malo bezidejno....harmonici se odlicno cuju,kroz sta je isla gitara?

kako si odsvirao violine i violoncela na pocetku?

klavir melodiju na 0:43 bi mozda trebao da promenis jer lici na "policajac sa beverli hilsa"

oko 4-tog miniuta na momente lici na metallicu iz najboljih dana

u svakom slucaju imas kapaciteta da pretocis ideju na traku...to se vidi

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Jun 2008, 14:08

Da sam sam sve uradio (osecam se kao na likovnom u osnovnoj skoli kad ovo izgovorim :D ) ... trebalo je vremena za "komponovanje" jer je bilo milion izmena i dorada.
Posle tog rifa pa skoro do kraja je sve podloga za solaze koje nikad nisam uradio. Gitara ide kroz tech 21 tri-od a posle u kompu kroz boogex, pushtec , sonic maximizer... Samo sam ubacio previse "suvog" signala iz pedale, jos uvek eksperimentisem sa zvukom gitare i vise layera.
Svi klasicni instrumenti su iz Edirol Orchestral-a, midi sam kuckao rucno je li :)
Fuck tek sad kad si rekao sam skontao da klavir stvarno ima taj Edi Marfi momenat :lol:

Fala na komentaru :)

Post Reply