Pricam samo o modelima koje sam probao. Za sad su to ovaj moj goldtop, Nesharmov LP sa mini hambackerima i ovaj BKP lemon drop. Taj treci je bolji od svakog Epi-a za bar 2 koplja, po mom misljenju...mislim_stvarno wrote:bas taj model ili generalno svaki vintage? (posto si ti sad uzeo goldtop)MUzzY wrote:Alternativa Epi-u je Vintage Leamon Drop.
Gibson Studio vs. Najskuplji Epifon
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gibson Studio vs. Najskuplji Epifon
- mislim_stvarno
ubedjivali su me i da je epifon iz jednog komada jer je imao fantastican furnir na ledjima. Izgleda savrseno, a kad pogledas stranice (kod zadnjeg strap locka) vidis da je 3 ili 5 delova a centralni jos ni ne lici na mahagoni.aldindubo wrote:Aha. Gibson ne radi to tako. Sto skuplji Gibson, sto bolje drvo. Na primjer, Studio cesto su napravljeni od dva dijela drva, ponekad cak i tri. A vidio sam ih od 4 dijela drva. Ali moj Gibson LP Custom, ne samo moj, nego svaki Custom, je napravljen samo od jednog dijela drva:
- ToneChaser
Vidim polako se tema razvodnjava....
Evo sta je bila primarna ideja.... Odete npr na KP i vidite ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... d=22128782
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... d=22119737
pa cak u ovu pricu mozemo ubaciti eventualno i SG :
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-S ... d=22119075
Sta uzeti? I zasto bas to ?
A znba se, ako pitate prodavce, tj vlasnike, "ciganin hvali svoga konja"
Nadam se da ovde na forumu nema nekih od prodavaca sa KP koji prodaju ove stvari
Evo sta je bila primarna ideja.... Odete npr na KP i vidite ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... d=22128782
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... d=22119737
pa cak u ovu pricu mozemo ubaciti eventualno i SG :
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-S ... d=22119075
Sta uzeti? I zasto bas to ?
A znba se, ako pitate prodavce, tj vlasnike, "ciganin hvali svoga konja"

Nadam se da ovde na forumu nema nekih od prodavaca sa KP koji prodaju ove stvari

... Vjeruj mi. Jedan dio drva i mahagoni je.mislim_stvarno wrote:Izgleda savrseno, a kad pogledas stranice (kod zadnjeg strap locka) vidis da je 3 ili 5 delova a centralni jos ni ne lici na mahagoni.aldindubo wrote:Aha. Gibson ne radi to tako. Sto skuplji Gibson, sto bolje drvo. Na primjer, Studio cesto su napravljeni od dva dijela drva, ponekad cak i tri. A vidio sam ih od 4 dijela drva. Ali moj Gibson LP Custom, ne samo moj, nego svaki Custom, je napravljen samo od jednog dijela drva:

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Spoiler:

Pobrisan offtopic, podeljeni warnovi... Izvinjavam se na kasnjenju
ovaj forum postaje sve dosadniji i dosadniji
Sta, treba da ostavljam trol postove da bi bio zanimljiv?
-
Nije bas na ovu temu, ali bih voleo da znam sta to znaci bolje drvo? Zasto je hrast iz mog dvorista losiji od komsijinog, itd...aldindubo wrote:...Sto skuplji Gibson, sto bolje drvo ...
@topic:
Bez probe nista. Sto se tice Gibson LP studija, samo sam jedam malo sviro i bio je odlican. Trenutno imam Epi LP Custom, i meni se jako svidja. Kada sam kupovao, mogao sam da kupim onaj pravljen u Kini ili u Koreji. Svirao oba, odlucio se za Kinu jer je bio svirljiviji. Sto se tice zvuka, potpuno identicno.
Kasnije sam promenio komplet elektroniku, stavio Pearly Gates magnete, i sad sam prezadovoljan. Uporedjivali smo je sa Gibson LP Custom koji ima vlasnik studija u kom vezbamo, i mnogo smo svirali, uporedjivali, i dosli do zakljucka da ni jedna gitara ne svira bolje. Drugacije da, ali bolje, ni jedna, jer sve moze da se postigne na obe gitare.
Tako da po meni je potpuno ne bitno sta pise na gitari, gde je pravljena, itd... Ako svira dobro, to je to, pa neka pise i Rooster, i to onako urezano sestarom, koga briga...
Ako mislis da nije istina, onda to nije moj problem.denikarabenc wrote:Nije bas na ovu temu, ali bih voleo da znam sta to znaci bolje drvo? Zasto je hrast iz mog dvorista losiji od komsijinog, itd...aldindubo wrote:...Sto skuplji Gibson, sto bolje drvo ...

denikarabenc wrote:koga briga...

Čestiti mladiću, hteo bih da ti neposredno ukažem na nešto što su i drugi ovde već pokušali da ti kažu izokola.aldindubo wrote:Ako mislis da nije istina, onda to nije moj problem.
Iz tvojih dosadašnjih priloga na MF vidi se ovoliko: tebi je dvadeset i neka, sviraš pomalo, imaš gitaru koja daleko nadmašuje tvoje potrebe, ali ti pričinjava veliko zadovoljstvo. Ovo, čini mi se, govori lepo o tebi, zato što uživanje u dobrom muzičkom instrumentu, i nezavisno od umeća, spada u plemenitije strasti koje čovek može da ima.
A sad ono manje lepo. Pridružio si se jednom forumu gde ima mnogo gitarista i pogotovu mnogo tvojih vršnjaka. Možeš razumno pretpostaviti da znatan broj njih ume s gitarom i zna o gitari više nego što ti znaš i umeš. Ti, međutim, bez zadrške pišeš, iz posta u post, jedno te isto: ja imam skupu gitaru, ima li još neko ovde takvu gitaru? ja volim i cenim skupe gitare, skupa gitara je neuporedivo bolja od jevtine.
Tako misliti i govoriti, to znači biti gear snob. Na šta ti, razume se, imaš puno pravo -- samo što si za takve razgovore odabrao pogrešno mesto i pogrešne sagovornike. Ovde, znaš, ima dosta omladine koja u životu ide samo na besplatne svirke s jeftinim pivom, pa preskače pivo. Takve ljude vući za rukav poradi nagvaždanja o Les Paul Custom gitarama... Sablažnjivo.
-
aldindubo wrote:Ako mislis da nije istina, onda to nije moj problem.denikarabenc wrote:Nije bas na ovu temu, ali bih voleo da znam sta to znaci bolje drvo? Zasto je hrast iz mog dvorista losiji od komsijinog, itd...aldindubo wrote:...Sto skuplji Gibson, sto bolje drvo ...
Nije da ne mislim, nego me intersuje sta je to bolje drvo? Komsija stvarno ima jako lep hrast, puno žireva bude, ali zasto je neka daska bolja od druge daske, i tako te stvari. Mnogo sam puta cuo to "bolje drvo", pa kontam da bi bilo super kada bi se to podelilo sa nama, da svi znamo.
Znaci tonska razlika izmedju drveca ne postoji?
laza wrote:Čestiti mladiću, hteo bih da ti neposredno ukažem na nešto što su i drugi ovde već pokušali da ti kažu izokola.aldindubo wrote:Ako mislis da nije istina, onda to nije moj problem.
Iz tvojih dosadašnjih priloga na MF vidi se ovoliko: tebi je dvadeset i neka, sviraš pomalo, imaš gitaru koja daleko nadmašuje tvoje potrebe, ali ti pričinjava veliko zadovoljstvo. Ovo, čini mi se, govori lepo o tebi, zato što uživanje u dobrom muzičkom instrumentu, i nezavisno od umeća, spada u plemenitije strasti koje čovek može da ima.
A sad ono manje lepo. Pridružio si se jednom forumu gde ima mnogo gitarista i pogotovu mnogo tvojih vršnjaka. Možeš razumno pretpostaviti da znatan broj njih ume s gitarom i zna o gitari više nego što ti znaš i umeš. Ti, međutim, bez zadrške pišeš, iz posta u post, jedno te isto: ja imam skupu gitaru, ima li još neko ovde takvu gitaru? ja volim i cenim skupe gitare, skupa gitara je neuporedivo bolja od jevtine.
Tako misliti i govoriti, to znači biti gear snob. Na šta ti, razume se, imaš puno pravo -- samo što si za takve razgovore odabrao pogrešno mesto i pogrešne sagovornike. Ovde, znaš, ima dosta omladine koja u životu ide samo na besplatne svirke s jeftinim pivom, pa preskače pivo. Takve ljude vući za rukav poradi nagvaždanja o Les Paul Custom gitarama... Sablažnjivo.
vidis mogao sam i ja tako , ali sta ces emocija mi proradi, pa me brisu