Opet o pojacalima

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Cope

Re: Opet o pojacalima

Post by Cope » 06 Feb 2012, 15:32

Funkd wrote:Ima razlike, ima! Da se razumemo, Peco kad kupuje pojacalo trazi i uverenje o drzavljanstvu majstora koji su ga sklapali. A pozeljno bi bilo i da su bili zdravi i imali redovan sex u tim danima... :mrgreen:

I sta reci, osim da zvuci sranjkasto, kao i svaki drugi Trace Eliot.
Pomera ti binu pod nogama, trudis se da stojis a daske igraju.. :lol:
Pa daj da čujemo ton, šta si obesio ovu sliku, znamo već da si lep :mrgreen:

A i slabo ti je ovo na bini pored ovih Maršala, budimo realni...

Ko na Trace-u nema ton, taj il mu se pokvario slušni aparat, ili se ne razume u sitne dugmiće, ili mu ne valja instrument, drugi razlog ne postoji. A ako na main-u nema tona, onda tonac jede sendvič umesto da radi svoj posao. Da se još razumemo, Trace nije Hi-end firma, ali zato je gornja standard klasa.
Nije instant pojačalo, i zahteva iskustvo u nameštanju tona. Na veliku binu se ne izlazi bez SVT-a ili nečeg sličnog sa metar ipo zvučnika, znam ja na šta ti misliš, ali veruj mi ako imaš dobar D.I. može sve to lepo da se našteli.

Evo ga jedan Trace, i još ga Švaba svira:
http://www.youtube.com/watch?v=OuTxLVT41c8

Funkd

Post by Funkd » 06 Feb 2012, 16:40

nnkvocka wrote:Pa ti onda sledeci put ponesi svoj Cube30 i niko ne moze te zajebe :)
Pazi, idealno je za baciti ga 20-ak metara na tonca :)
Cope wrote:A i slabo ti je ovo na bini pored ovih Maršala, budimo realni...

Ko na Trace-u nema ton, taj il mu se pokvario slušni aparat, ili se ne razume u sitne dugmiće, ili mu ne valja instrument, drugi razlog ne postoji. A ako na main-u nema tona, onda tonac jede sendvič umesto da radi svoj posao. Da se još razumemo, Trace nije Hi-end firma, ali zato je gornja standard klasa.
Nije instant pojačalo, i zahteva iskustvo u nameštanju tona. Na veliku binu se ne izlazi bez SVT-a ili nečeg sličnog sa metar ipo zvučnika, znam ja na šta ti misliš, ali veruj mi ako imaš dobar D.I. može sve to lepo da se našteli.
Ma gde slabo kad imas samo jednog gitaristu koji u 95% stvari svira clean. Cini mi se da je volume bio na 12 sati i kao sto rekoh, lete daske, bacam malog saksofonistu sa bine, poziram i merkam onu ribu iz Elementala. 8)

Ja nemam TAJ ton. Iako je na TE svirao S. Zender i imao ga :? Znaci do instrumenta je.
Kako bilo, ove zelene mazge obicno sreces po festivalima, sto znaci da vremena za cackanje dugmica ima veoma malo. Da ih posedujem i lomatam po klubovima - ne bih.
A posebno sto mene ne voze te price o pola cuke namestanja zvuka na amp-u, kad se u neka jednostavno bocnem, pomerim mm tu oko 160Hz i to radi kako valja (ne savrseno, ali daleeko bolje) posebno na otvorenom prostoru (na bini, jel te).
I svestan sam ja da iz njega moze da se izvuce dobar ton, ali isto tako sam svestan da ti, ja, kvocka, pera i milojko imamo manje-vise drugaciju referencu za "dobar ton". Taj dan, slusajuci i ostale bendove (a bilo je dobrih basadzija), nisam bio zadovoljan istim.

P.S. Snimke nemam, televizija je bila tu ali ih nikad nismo dobili. Nije bila neka svirka, a posebno ne moja - ovo je 1. maj, znaci da sam prethodnu noc proveo u planini jeduci zive cevape i konzumirajuci domace biljke... :)

Cope

Post by Cope » 06 Feb 2012, 16:54

U pravu si, vrlo malo treba da se usere ton kada je Trace u pitanju, bio svedok više puta svojim ušima na raznim svirkama.
Ali kad ga ubode neko ko se maloo razume, samo se okreću i gledaju odakle dolazi baščina, a prezentno je i otkriva sve nedostatke instrumenta i svirača. Meni odgovara jer sam provalio da namestim ton u svim uslovima, bilo sa kim da sviram, a svirao sam razne ljige kao i dobru muziku...

ps. Često zajebavam kad nekom pozajmim ili iznajmim pojačalo, pa kažem - ko ne zna da vozi bicikl i da namesti ton na Trace-u, ne treba da se bavi muzikom :)

Funkd

Post by Funkd » 06 Feb 2012, 17:20

Cope wrote:U pravu si, vrlo malo treba da se usere ton kada je Trace u pitanju, bio svedok više puta svojim ušima na raznim svirkama.
Ali kad ga ubode neko ko se maloo razume, samo se okreću i gledaju odakle dolazi baščina, a prezentno je i otkriva sve nedostatke instrumenta i svirača. Meni odgovara jer sam provalio da namestim ton u svim uslovima, bilo sa kim da sviram, a svirao sam razne ljige kao i dobru muziku...

ps. Često zajebavam kad nekom pozajmim ili iznajmim pojačalo, pa kažem - ko ne zna da vozi bicikl i da namesti ton na Trace-u, ne treba da se bavi muzikom :)
Hahahah, kako me trpas na finjaka :mrgreen:
Ok, nemam pojma s muzika, jeb'te se svi, odo' vozim kamion!

Cope

Post by Cope » 06 Feb 2012, 18:09

E da mi je jedan kamion :cry:

rodni

Post by rodni » 24 Jun 2013, 01:00

Pozdrav ljudi!!uzeo sam za vezbu pojacalo Peavey minx 110. Amerikanac. E sad zvucnik mu je made in Taiwan,Potenciometri made in Japan a tranzistori i komponente su made in Mexico .Jeli to ok sve?Hvala

Funkd

Post by Funkd » 24 Jun 2013, 11:53

Ako je tebi ok, onda je i nama.. :)

rodni

Post by rodni » 24 Jun 2013, 23:48

Ne, druze mislim na komponente mozda neko zna sta je ugradjivano devedesetih. Zvucnik mi je najsumnjiviji pise samo Taiwan nekim skrabavim slovima i nista vise.Cisto me interesuje.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 25 Jun 2013, 00:06

Nije to toliko cesto pojacalo kod nas koliko mi se cini, pogledaj npr u peavey temama ili talkbassu ili tako nesto, trebace malo vremena za kopanje ali verovatno ces naci odgovor

parker

Post by parker » 25 Jun 2013, 08:09

rodni wrote:Pozdrav ljudi!!uzeo sam za vezbu pojacalo Peavey minx 110. Amerikanac. E sad zvucnik mu je made in Taiwan,Potenciometri made in Japan a tranzistori i komponente su made in Mexico .Jeli to ok sve?Hvala
Amerikanac :roll:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Jun 2013, 10:29

Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Jun 2013, 12:38

:lol: Good ol' Abe... fingerstyle?!

rodni

Post by rodni » 26 Jun 2013, 01:40

Ma nije bitni sto kaze Funkd,zadovoljan sam sa bojom koja izlazi iz njega.Guglao sam malo i ko zna sta je to, pod tom oznakom nailazio sam na vise vrsta kutija, tojest razlicitih izgleda pojacala.

Cope

Post by Cope » 26 Jun 2013, 12:34

Ubaci neku Eminence desetku, i da viš kako radi :)

rodni

Post by rodni » 26 Jun 2013, 19:18

Trebao bi bolji zvucnik u pravu si , jer vec preko dvojke distorzira,kec ipo najbolja boja iz njega.

Post Reply