Marshall Master Lead 30 combo 1981. Previše fuzz-i zvuk

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

zokigajson

Re: Marshall Master Lead 30 combo 1981. Previše fuzz-i zvuk

Post by zokigajson » 26 Aug 2013, 00:10

Aha,hvala! Ma ne verujem ja da se tu menja ton,tim pre što ne postoje više kvalitetni kondovi...al bitno je da su novi,tj da nema smetnji...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 26 Aug 2013, 01:38

Jedini ko ima iole kvalitetnije kondiše je silken(Gaja) iz Beograda. Mislim da je sajt silken.rs
Svakako baci pogled.

zokigajson

Post by zokigajson » 26 Aug 2013, 04:23

Aha,ima i ITC ELEKTRONIKA Panasonikove itd...Ali mora pojačalo prvo na dijagnostiku,nije sigurno da su kondovi...

zokigajson

Post by zokigajson » 27 Aug 2013, 16:03

Marshall bio crkoo totalno,pa na kraju popravljen!!!! Hladan lem na ploči...verovatno zamor od starosti, ali sada radi fenomenalno,a u mesto originalnog zvučnika sam dobio EMINENCE RED COAT THE GOVERNOR...-ubija...a imam svoja dva komada CELESTION ROLA 12/80 iz '70. i neke,koji teeek ubijaju...bass gitaru,ili HAMMOND orgulje da uključiš ima da rrrrrrrrrroksujeeeee!
Hvala svima i pozdrav!

http://www.youtube.com/watch?v=yprpX3sNvUI

zokigajson

Post by zokigajson » 02 Sep 2013, 02:50

Kako sam rekao pojačalo radi vrhunski,da sa nekim jeftinim pedalama i Maksinim OCD-om imam ton sa ploča....ali opet kad mu malo dam GAIIN-a,više mi naginje na FUZZ nego na CRUNCH,ima onako krupnije zrno naročito na neck poziciji....da li da probam da promenim OP AMP-MC 1458...ili je to komplikovanije...ali ne bih rekao da je takav karakter originalne mašine....
shema- http://fxpatrice.free.fr/blog/wp-conten ... schema.gif
Ovaj na snimku mi ipak malo bolje zvuči,ili je to zato što nije ista serija...moj je iz '81.-e,a na snimku 1985.-a..

http://www.youtube.com/watch?v=lPKb7vgGj24
Pliz ako neko zna rešenje! Hvala!

zokigajson

Post by zokigajson » 02 Sep 2013, 19:27

Nije moguće da niko na forumu nije svirao ovako neki amp...? Da ga barem pitam,možda treba ovako da zvuči jer je šema od JMP-a,ono kao CREAM WOMAN-FUZZ-y ton,možda je takav karakter...ovako se ubih od googlanja i ništa :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

maksabass

Post by maksabass » 03 Sep 2013, 01:35

Pozdrav Zoki...ne odustajes -a?
Ja bi se poigrao sa pomenom vrednosti R8 i C8 ,a i sa C3.
Umesto R8 (470R) postavi pot od nekih 10K ,dok ti je C8 na terenu,Onda umesto C8 stavi neku manju vrednost ...kreni od 47n,pa 100n itd...promene ce biti u zvuku al dal ces dobiti to sto zelis stvarno nisam siguran.
Najlaksi nacin je da samo jedan kraj tog R8 razlemis,na drugi kraj pot pin 1,od pina 2 do mesta gde si razlemio R8.Samo pazljivo :D Promenom po ampa ces takodje postici nesto ,taj 1458 je malo agresivniji nego li 4558
Javi kako napredujes :ziveli:

zokigajson

Post by zokigajson » 03 Sep 2013, 01:46

Nije problem Makso druže u modovanju,nego sam ja mislio da ću ovde naće neko,ko je imao slično pojačalo,on će znati o čemu pričam,tj da li je ovo normalno,ili nije....ako je normalno,onda sam se gadno prevario u kupovini ovog pojačala,i svi oni silni ljudi po netu što ga hvale su ,ili gluvi ili kreteni...al jbg,verovatno ću ja prodati ovo za male pare,pa kad se neko pojavi sa informacijama,pojačala više nema...kao što je bilo slučajeva....da je neki trabant iz 68.-e,sa blagim osvrtom na 54.tu pa ajd,nego MARSHALL...

maksabass

Post by maksabass » 03 Sep 2013, 02:24

Pa Zoki...vidi cenim pojacala samo koja su proslavljena...u fazonu oni stari lampasi-full lampasi...Ovo SS tehnologija,neznam ,nisam siguran sta bi odabrao,i kad pricam o basu ,a mislim i na gitarska pojacala.ako se ja pitam to sto se zove pojacalo je sam kvalitet pojacalskog dela i karakter zvucnika,i box,to bi ja gledao kod pojacala,a ovaj predpojacalski deo...moz da nakacis sta hoces,tj sta ti treba.Ili jednostavno na send /return zaobidjes preamp na pojacalu i teras svoj preamp,pedalu ili sta vec u taj amp deo.Tu moz da metnes i crunch i fuzz i clean i sta ti ja znam...
Vis to predpojacalo sto je na tom ampu ima ti manje delova nego sto ima u prosecnoj pedali.Mislim ne mora kolicinom delova da se meri kvalitet,ali preformanse su kod onih sa puno delova vece.
Eto sto sam napravio onaj muli efekat on ti je kao tri razlicita predpojacala pa biras...i to samo treba propustiti kroz neki amp i eto ti price...Smori te neka od komponenti ti je ostavis po strani ili za nekih 30-50 e promenis i cepas dalje.jeftinije nego da menjas celo pojacalo,naravno pod uslovom da si pojacalskim delom zadovoljan.Nije prazna prica,eto od nekih 4-5 bas pojacala koje sam imao prilike da probam...zaobilazio sam njihova predpojacala,i stavljao moj FUNKY FACE...u svim slucajevima je to bolje radio.Pojacala su bila u cenovnom rangu od250-400evra ako to nesto znaci.
Eto...ako sam ti ista pomogo :ziveli:

zokigajson

Post by zokigajson » 03 Sep 2013, 03:48

Pa vidi to je sve tačno,ali meni ne igra samo dobra pedala u amp...niti odličan pre amp na istom pojačalu,vć jedno i drugo,dobra pedala+blago zaprljan ovakam preamp...kao na klipovima na YT,snimnjenih na ovom marshalu i koji fantastično zvuče..ali kod mene se fuzz javi i sve pokvari...kad baš smanjim gain + pedala...ok je i to,ali sterilnije...nema one autentičnosti i toplote. :povrac:
Ma nema veze lovim nekod od predhodnih vlasnika,da provalim šta je prevezivao i budžio,te pokvario ton...ili da dam nekom pojačalo i šemu,pa da ide od komponente do komponente redom...
Ali opet džabe ako majstor nije i gitarista...drugima zvučim kao neko ko ne zna ni šta hoće,....

zokigajson

Post by zokigajson » 03 Sep 2013, 05:19

maksabass wrote:Pa Zoki...vidi cenim pojacala samo koja su proslavljena...u fazonu oni stari lampasi-full lampasi...Ovo SS tehnologija,neznam ,nisam siguran sta bi odabrao,i kad pricam o basu ,a mislim i na gitarska pojacala.ako se ja pitam to sto se zove pojacalo je sam kvalitet pojacalskog dela i karakter zvucnika,i box,to bi ja gledao kod pojacala,a ovaj predpojacalski deo...moz da nakacis sta hoces,tj sta ti treba.Ili jednostavno na send /return zaobidjes preamp na pojacalu i teras svoj preamp,pedalu ili sta vec u taj amp deo.Tu moz da metnes i crunch i fuzz i clean i sta ti ja znam...
Vis to predpojacalo sto je na tom ampu ima ti manje delova nego sto ima u prosecnoj pedali.Mislim ne mora kolicinom delova da se meri kvalitet,ali preformanse su kod onih sa puno delova vece.
Eto sto sam napravio onaj muli efekat on ti je kao tri razlicita predpojacala pa biras...i to samo treba propustiti kroz neki amp i eto ti price...Smori te neka od komponenti ti je ostavis po strani ili za nekih 30-50 e promenis i cepas dalje.jeftinije nego da menjas celo pojacalo,naravno pod uslovom da si pojacalskim delom zadovoljan.Nije prazna prica,eto od nekih 4-5 bas pojacala koje sam imao prilike da probam...zaobilazio sam njihova predpojacala,i stavljao moj FUNKY FACE...u svim slucajevima je to bolje radio.Pojacala su bila u cenovnom rangu od250-400evra ako to nesto znaci.
Eto...ako sam ti ista pomogo :ziveli:
PA vidi Maxo,neću odustati,pa makar morao i fabriku u UK da kontaktiram,ima da svira kao da je upravo iz nje izaš'o!!!...Pa ćemo ja i ti posle za pedale lako da se dogovorimo :ziveli:
Ovo pojačalo ima kvalitet tona,i farbu koja bolje zvuči u svirci od mnogih lampaša na koje sam ja svirao....msm na one jeftinije,MARSHALL CLASS 5,ORANGE T.TERROR,LENNY.......

zokigajson

Post by zokigajson » 03 Sep 2013, 15:20

Kao da je gitara konstantno zamućena,naročito neck magnet...na singlovima i Bože pomozi,ali hambakeri brundaju prosto....

zokigajson

Post by zokigajson » 03 Sep 2013, 18:11

A ima li igde ovakvih potova,kao za stare MARSHALL-e? http://www.guitarnucleus.com/gnstore/am ... rshall.htm - kao ovde iz prve grupe 24 mm

Post Reply