Pomoc oko distorzije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Pomoc oko distorzije

Post by mislim_stvarno » 01 Sep 2013, 14:12

:kiss:
ljubi te tajko

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Sep 2013, 15:41

Nisu najgori Ibanez magneti INF vec PSND :XD:
I ja mislim da je bolje da uzme neki procesor. Onaj "novi" zoom ms-50g mi deluje zanimljivo...kolko sam video tu je oko 100 evra nov.

A vas dvojca vidite pa malo spustite loptu...ono ako nije problem, ne bi da vas uznemiravam i to...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 Sep 2013, 17:00

Inf magneti za hajgejn odradjuju posao DALEKO bolje od stock keramickih singlova (znam iz prve ruke, menjao sam bas to na jeftinoj gitari, imao sam ibanezov magnet viska). Naravno, nije razlika kao izmedju stock hambakera i brendiranog, ali je i dalje MNOGO bolji zvuk za bilo kakvu mjetal primenu.
IMHO, ja bi na tvom mestu kupio onaj Dr Boogie sa oglasa za 60e, okacio je covek i slike iznutrica, sve je pedantno odradjeno. A za mjetal ubija, drugari su sa mojim bugijem snimali pesme za album bez ikakvih problema

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Sep 2013, 17:36

Trooper wrote:Inf magneti za hajgejn odradjuju posao DALEKO bolje od stock keramickih singlova (znam iz prve ruke, menjao sam bas to na jeftinoj gitari, imao sam ibanezov magnet viska). Naravno, nije razlika kao izmedju stock hambakera i brendiranog, ali je i dalje MNOGO bolji zvuk za bilo kakvu mjetal primenu.
jbg, ja i ti smo imali te magnete, ali neko ko je negde nesto procitao zna bolje...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Sep 2013, 18:00

А ја стварно не знам зашто једноставно не игноришете attention whores.

И мени се чини да је ово што Трупер каже најкорисније - да се набави Dr Boogie.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Sep 2013, 18:14

Kristijan wrote:А ја стварно не знам зашто једноставно не игноришете attention whores.
jbg, zeznuh se...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Sep 2013, 19:57

Kristijan wrote:А ја стварно не знам зашто једноставно не игноришете attention whores....
Pa nema matori ovde nikakvih cura ili je meni promaklo?!? Kakve sad kurave , gde? :metal: :bow: :ziveli: :hide: :grummel_2: :bambi: :kokice: :mrgreen:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 01 Sep 2013, 23:33

Trooper wrote:Inf magneti za hajgejn odradjuju posao DALEKO bolje od stock keramickih singlova (znam iz prve ruke, menjao sam bas to na jeftinoj gitari, imao sam ibanezov magnet viska). Naravno, nije razlika kao izmedju stock hambakera i brendiranog, ali je i dalje MNOGO bolji zvuk za bilo kakvu mjetal primenu.
IMHO, ja bi na tvom mestu kupio onaj Dr Boogie sa oglasa za 60e, okacio je covek i slike iznutrica, sve je pedantno odradjeno. A za mjetal ubija, drugari su sa mojim bugijem snimali pesme za album bez ikakvih problema
Ja nisam rekao da ne stavi INF a da stavi singlove, nego sam samo komentarisao INF kao najgori moguci izbor hambakera....Sto ne znaci da sam rekao da kupi i stav fender noizles singlove...

Nisam ni rekao da su za hard kor mega giga mrtvi metal sinlg magneti a da nikako ne stavlja INF hambakere. To vi pricate umesto mene i namecete mi svoje misljenje.

Ja sam samo rekao da od HAMBAKERA NIKAKO NE KUPUJE INF MAGNETE, bolje cak i neke no name nego smece od INF-a jer je to izuzetno lose...Kao sto rekoh , za malko samo vecu cenu (neosetno kada vidis sta dobijas) moze umesto smeca iNF da kupi V magnete a V i INF su nebo i zemlja.

nesharm

Post by nesharm » 01 Sep 2013, 23:42

Metal i Digitech RP serija 250/350 - no no, bas gadno zvuci. Za te pare neko mi ovaj Trooperov predlog + neki polovni hum magnet mnogo logicnije zvuci. A polovnih humova ima raznih...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 Sep 2013, 23:46

@ToneChaser Opet pricas neosnovano. Inf je bolji od stock keramike na dosta gitara ZA METAL. Pricamo o higain, mid-scoopovanom zvuku. A infovi su smesno jeftini, ja sam svoj poklonio. Razlika u ceni izmedju tih magneta i recimo v7/v8 je, za njegov budzet, poprilicno osetna (infove sam vidjao za 10e na kp). V7-8 idu za 25e+ po magnetu.

rammsteinzlo

Post by rammsteinzlo » 02 Sep 2013, 12:54

bacili ste me u veliki rebus :) razmisljam da uzmem odvaj dr. boogie al sta znam, evo vam slike moje gitare i pojacala http://www.dodaj.rs/?1R/jJ/3Qg66RZO/slika0349.jpg
http://www.dodaj.rs/?z/yD/2BU0Lm9S/1/slika0352.jpg
http://www.dodaj.rs/?P/NH/3W4TfasN/slika0350.jpg
http://www.dodaj.rs/?2I/PO/3rsQISTS/slika0351.jpg
da vredi da na ovo pjacalo uzimam taj dr. boogie? isti ovakav sam imao procesor http://www.mitrosmusic.com/proizvod/9839-Korg-AX-5G/ i meni je stvarno mnogo dobro zvucao i klin i distorzija,cak razmisljam da opet uzmem taj procesor jer sam ga imao vec i znam da ce zvucati dobro, al moze neko da me posavetuje dal da uzmem opet taj korg ili ovaj dr boogie ili nesto trece?

rammsteinzlo

Post by rammsteinzlo » 02 Sep 2013, 12:55

I ako mozete da mi kazete misljenje o ovom korg procesoru?

Markony

Post by Markony » 02 Sep 2013, 13:13

Nakon pazljivog citanja tvojih postova i detaljnog gledanja slika koje si postavio,
dolazim do zakljucka da sta god budes kupio zvucace ti odlicno.
Obavezno javi sta si uradio. Imas moju podrsku za kupovinu.
:ziveli:

BTW, cetvrta slika mi najvise dopada. Vredi vise od hiljadu reci!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Sep 2013, 14:15

Ako ti je bitna distorzija, uzmi Dr Boogie. Sad sam video da ti je gitara u stvari HSH, tj vec imas hambaker u bridzu, tako da si tu za sad miran. Procesor uzmi ako ti je bitno sve sem distorzije

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Sep 2013, 17:58

najjace je ovo kad citas, ove vremenske odrednice kao "pre mnogo godina" ili "prosao sam ja sve te generacije procesora" a ono klinja od jedva 15 dina hahaha

Post Reply