Lampas zaliven rakijom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Lampas zaliven rakijom
Imam starog lampasa Davoli tempest 50.Pojacalo je solidno radilo,trebao sam da ga sredjujem,medjutim na jednoj svirci kolega ga je zalio rakijom.Casa je ona mala plasticna ali ovaj ga je bas zalio.Rakoja je usla medju potenciometre,evo sliku sam postavio,slika je sa neta, http://www.google.rs/imgres?client=fire ... =189&ty=69
Pojacalo krci i pucketa.Pitam se sta li sve moze da bude.Ton se cuje ali je mutan,pun basa i sve krci.Zanima me sta li sve moze da bude i da li da nosim pojacalo kod obicnog TV mehanicara ili da nadjem nekog ko radi gitarska pojacala?
Pojacalo krci i pucketa.Pitam se sta li sve moze da bude.Ton se cuje ali je mutan,pun basa i sve krci.Zanima me sta li sve moze da bude i da li da nosim pojacalo kod obicnog TV mehanicara ili da nadjem nekog ko radi gitarska pojacala?
- Dersu Uzala
Re: Lampas zaliven rakijom
Nadam se da je i tvoj ortak pobozan i da shvata kakav je to greh (Protivu tebe, ne protivu covecanstva ili boga) da ti tako zabiberi. Nek on sredi sve to, nadje ljude, angazuje, plati a ti ga lepo poljubi u celo i reci hvala, veliki si covek. Lemme buy you a beer. A ne, on nestade a ti odje na forumu.
Ma nema veze,malo se on pravi da kazem blesav ali ipak covek zna da podeli svoju dnevnicu sa mnom da bih i ja svirao tako da i kad bi mi sam ponudio ne bih imao srca da mu naplatim ali mi je krivo sto me je zeznu upo sezone.Sam mi je potreban savet,mozda je neko imao slican slucaj.Nije mi ni neka frka,kontam da pojacalo bas sredim,da mu ubacim neki bolji zvucnik,da izvucem maksimalno dobar ton.E sad,kad se zalije rakijom,na potenciometre je sve otislo.Potom je radilo malo ok ali je prvo izgubilo snagu, a sad neme ni snage,ton je uzasan i pucketa i krci...
Očisti potove.
Znači pitanje treba da bude "Kako i čime očistiti potenciometre?"
Znači pitanje treba da bude "Kako i čime očistiti potenciometre?"
Brate nisam ja postavio temu da bi me neko naucio kako se postavljaju pitanja.Mene samo zanima sta moze da bude.Trenutno sam se istrosio i nemam para da nosim pojacalo kod nekog pa me zanima sta bi moglo da bude.Jesu potovi - potenciometri? Uzecu kontekt sprej i ocisticu ih.Daj Boze da je samo do toga...Posto je suno dosta rakije pitam se da li je rakija otisla na zvucnik,da li moze tako da se osteti zvucnik.Ako je samo do potenciometara e onda sam na konju...
-
must...not...comment...arghh
Sto se tice TVOG problema sa pojacalom-moze biti bilo sta,i najbolje je da odneses kod majstora-inace mozemo samo da nagadjamo sta mu je zapravo.Da se je rakija prosula samo na potove i da zbog toga ne radi -cisto sumnjam,a opet mogucnos postoji.
Ok.Samo me zanimalo da li je mozda neko imao slican problem.Uzecu kontakt sprej i ocisticu kompletnu elektroniku mada sumnjam da je samo do toga.Sto krci to mi je jasno ali mi nije jasno zasto nema snage.To je ono sto me zbunjuje.
Budi realan - posipanje rakijom vrlo retkog pojacala na ovim prostorima, verovatno si jedini kome se to dogodilo. Mozda odneses pojacalo kod lokalnog majstora za televizore, cisto da ti kaze sta sve nije ispravno. Covek mozda nema rezervne delove, ali verovatno ce ti reci sta je sve stradalo, ako bas nemas para za nekog od majstora za pojacala. Verujem da samo utvrdjivanje kvara nije preskupo.
Rakija je dobra samo u malim kolicinama,i miruje samo u buretu-u ostalim slucajevima pravi sranjapobozan wrote:Ok.Samo me zanimalo da li je mozda neko imao slican problem.Uzecu kontakt sprej i ocisticu kompletnu elektroniku mada sumnjam da je samo do toga.Sto krci to mi je jasno ali mi nije jasno zasto nema snage.To je ono sto me zbunjuje.

Sala...
Postoji verovatnoca da tecnost nije isparila i da su neke od komponenti bile vlazne.Kad se u istim javio napon,tecnost je naopravila kratak spoj i eto ti belaja...verovatno da se to desilo u tvom slucaju...i kontakt sprej neverujem da ce pomoci,osim u slucaju da rakija nije bila cista prirodna -nego sto se u narodu zove secerusa,pa se taj secer zalepio ,recimo u potovima.
- Kauto Labs
nisi trebao da ga pustas posle zalivanja
a ne znam sta ocekujes od teme, najpametniji savet koji mozes dobiti je da odneses kod majstora da popravi
a ne znam sta ocekujes od teme, najpametniji savet koji mozes dobiti je da odneses kod majstora da popravi
Realno, to dok neko strucan ne vidi, detektuje sta je kvar, ali vidi zaista fizicki pojacalo, ne telefon, internet i sl., svodi se sve samo na nagadjanje.
Javi sta si uradio.
Javi sta si uradio.
-
Maksa je u pravu,šećeruša verovatno,a ako je pojačalo posle natapanja rakijom istog momenta ugašeno,verovatno nije pregorelo ništa....a za čišćenje bih preporučio medicinski benzin,čisti sve živo i mrtvo,brzo isparava,te ne ostaje dugo na potovima..ima ga u svakoj apoteci...sprejevi su uglavnom štetni za potove...čisto da eliminišeš tu mogućnost,puno uspeha!
Jasno je da cu odgovor znati uskoro,sutra ga nosim kod majstora.Cisto me zanimalo sta moze da bude.Jasno je da je sve ovo nagadjanje ali malo i sebe da ohrabrim u nadi da nije neki veci kvar.Ja sam davno na jednoj svirki zalio miksetu vinjakom,sreca pa je bio kraj tezge a popravka je bas bila skupa.Sad me zanima sa ovim mojim chudom od pojacala kako cu proci.Sve preko 20eura mi je mnogo.Lampe sam vec nameravao da menjam ali pore njih svaka druga popravka mi je mnogo.Iskreno najvise me brine da nije riknuo zvucnik jer je on odmah ispod potenciometara a ovaj kolega mi je bas zalio pojacalo.Kako god sutra-prekosutra cu sve znati pa vam javljam... 

Uzgred budi receno, valjda se ljudi posle ovakvih incidenata nauce da oni sami ne drze pice na pojacalu (sto dalje moguce zapravo), kao i da ne dozvoljavaju drugima da to isto cine.
Da mi neko iz nemara polije pojacalo bilo cime, pa ne znam sta bih mu uradio. Najmanje sto bi MORAO da uradi jeste da plati servis, ako se sprava pri tome s*ebe do nefunkcionalnosti.
Sretno sa opravkom.
Da mi neko iz nemara polije pojacalo bilo cime, pa ne znam sta bih mu uradio. Najmanje sto bi MORAO da uradi jeste da plati servis, ako se sprava pri tome s*ebe do nefunkcionalnosti.

Sretno sa opravkom.