Kako kontaktirati fabriku MARSHALL...?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Kako kontaktirati fabriku MARSHALL...?
U cilju nalaženja precizne šeme za MASTER LEAD 30(5010) iz 1982.-e,jer ista ne može jednostavno da se iskopa na GOOGle....Msm i kad bih mogao,oni tu šemu ne bi ni dali tek tako...jel de...?
Last edited by zokigajson on 01 Oct 2013, 02:58, edited 1 time in total.
- Dersu Uzala
Re: Kako kontaktirati fabriku MARSHALL...?
Prectavi se kao serviser doticnih. 
Ili vlasnik istog. Iskopaj negde seriSki broj.

-
Ama sve sam probao drug...Imam serijski broj na pojačalu,nema šta da kopam..a po onoj jedinoj,koja može da se nađe,jedno 70% delova na mom ampu nisu original...Dersu Uzala wrote:Prectavi se kao serviser doticnih.

- Dersu Uzala
Wtf? Pa sta kazu ovi iz Marshalla? Micim, nije problem kontaktirati ih, problem je da li ce da odgovore. Ako zoves telefonom, ziher hoce.
-
Msm nisam njih ni kontaktirao,zato i pitam kako..a i slabo divanim engleski,msm slabo pišem itd...hehe!Dersu Uzala wrote:Wtf? Pa sta kazu ovi iz Marshalla? Micim, nije problem kontaktirati ih, problem je da li ce da odgovore. Ako zoves telefonom, ziher hoce.
Zoki moj ti je savet da odes sa sakom delova kod nekog majstora u blizini...naravno koji je raspolozan da odvoji jedno popodne ,i uz kaficu dodjete do zeljenog zvuka.Svi ti delovi koje bi kupio ne mogu vise da kostaju od 500-600 din,i das majtoru ako hoce da uzme
malu nadoknadu i resis problem.Sema tog pedpojacala koje te inace muci je toliko mala da ce savko da provali o cemu je rec.Desava se da se na istim modelima pojacala ne stave iste komponente,i ako je ploca ista.Eto ono sto ja zanam kod tebe nama kliping dioda,a na ploci ima mesta za njih.Jos par stvari moze tu bitno da utice na zvuk sto se tice predpojacalskog dela i tolko price -kraj.Ako to ne urodi plodom,pitanje sta je zapravo onda u pitanju,Mozda zvucnik ,moza izlazni tranzistori ,mozda,mozda...I nemoj da verujes mnogo ovima sa YT sto snimaju...nisu to isti uslovi rad pojacala.
ajd uzdravlje ,i zelim ti da nadjes originalnu semu sto pre-i mene zivog interesuje

ajd uzdravlje ,i zelim ti da nadjes originalnu semu sto pre-i mene zivog interesuje

-
Sve sam te ideje i ja imao,ali ja sam ovaj amp kupio(nažalost brza pošta,bez probe) baš zbog originala,isto kad kupiš STRATOCASTER,baš zbog tog karaktera...a što se tiče experimentisanja,nema to ovde niko ni vremena,živaca,niti mu se isplati,a ni ja bez šeme ne mogu da objasnim kako to treba da izgleda(nacrtati običnom majstoru šta je CRUNCH;OD..DŽN,DŽN...msm ne izvodljivo)...Jednostavno se potrefilo da na svim forumima od većina šema koje su ok za razne modele,za ovaj kruži samo jedna,koja je ustvari modifikacija neka...ili je kod mene sve živo izmenjano...zvučnik i izlazni stepen je 100% ok...
-
Kapiram da nisu isti delovi na svakoj seriji na PCB-u,ali kod mene npr su skoro svi kondovi i tranzistori(sem izlaznih) drugačiji,msm na oznake...od onih shematskihmaksabass wrote:Zoki moj ti je savet da odes sa sakom delova kod nekog majstora u blizini...naravno koji je raspolozan da odvoji jedno popodne ,i uz kaficu dodjete do zeljenog zvuka.Svi ti delovi koje bi kupio ne mogu vise da kostaju od 500-600 din,i das majtoru ako hoce da uzmemalu nadoknadu i resis problem.Sema tog pedpojacala koje te inace muci je toliko mala da ce savko da provali o cemu je rec.Desava se da se na istim modelima pojacala ne stave iste komponente,i ako je ploca ista.Eto ono sto ja zanam kod tebe nama kliping dioda,a na ploci ima mesta za njih.Jos par stvari moze tu bitno da utice na zvuk sto se tice predpojacalskog dela i tolko price -kraj.Ako to ne urodi plodom,pitanje sta je zapravo onda u pitanju,Mozda zvucnik ,moza izlazni tranzistori ,mozda,mozda...I nemoj da verujes mnogo ovima sa YT sto snimaju...nisu to isti uslovi rad pojacala.
-
- Dersu Uzala
zokigajson wrote:Sve sam te ideje i ja imao,ali ja sam ovaj amp kupio(nažalost brza pošta,bez probe) baš zbog originala,isto kad kupiš STRATOCASTER,baš zbog tog karaktera...a što se tiče experimentisanja,nema to ovde niko ni vremena,živaca,niti mu se isplati,a ni ja bez šeme ne mogu da objasnim kako to treba da izgleda(nacrtati običnom majstoru šta je CRUNCH;OD..DŽN,DŽN...msm ne izvodljivo)...Jednostavno se potrefilo da na svim forumima od većina šema koje su ok za razne modele,za ovaj kruži samo jedna,koja je ustvari modifikacija neka...ili je kod mene sve živo izmenjano...zvučnik i izlazni stepen je 100% ok...
Cek. Ako ih nisi kontaktirao nema frke. Mogu da kazem da je moje pojacalo a mogu da kazem i ja je burazerovo, samo on slabo spika danski, pa eto ja zovem. Samo mi das serijski broj i nema problema. Sve sto te zanima je sema?
P.S. Mada se serijski brojevi pojacala, pogotovu Mesa Boogie MkIIC+ nikad ne daju. Nikad komplet. Samo prve tri cifre eventualno, zarad provere autenticnosti (ako nije fotosopovano). Jer onda lik/cura moze da ode do Polizei (doduse u Americi, na neku foru, ali treba imati u vidu da je sad vec legendarna glupost zvana Breaking Bad sa istog lokaliteta, pa sad vi vidite) i tupi kako je to bas njegova/njojzina gitara (bez ikakvog dokaza sem serijskog broja, jer odakle bi on/a zaboga znao/la proizvodjaca, model i serijski broj ako nije njegova/njojzina gitara)??? Pitanje za Proku Pronalazaca.
Ima tu raznih prica, nismo miAmeri deca

- Dersu Uzala
E a najsladje mi da drndam Engleze, jjj ooo sto ih ne volem. Volim Kraljicu da se razumemo, ali (nji'ov) Parlament nam radi o glavi vec 100 godina. A nji'ova Kraljica nam je neka strina. Tetka. Nastarija kcer Kraljice Viktorije (tamo neke cukunbabe Kraljice Elizabete Druge) isto se zvala Viktorija, ta nam je prababa. A njen drugi sin po starosti ili cetvrto dete, Alfred nam je pradeda. Preko nase Kraljevske familije jel. Znaci, nasi smo. Al' Parlament, joj.
Narod je naravno vecinski kewl. Oni se bas pitaju vitu od pisanja. Smaraju znacajno, ali kad im pokazes zube (i klasicno obrazovanje, smrznu se u letu). Ne treba sa njima fino, sa Kinezima i Japancima moze. I treba.
P.S. Posalji mi sve to na PP please pa cu momentalno da ih kontakitram. I'll CC you. Pa nek ti neko prevodi a imas brate i razne prevodioce po netu, samo cut and paste.
Narod je naravno vecinski kewl. Oni se bas pitaju vitu od pisanja. Smaraju znacajno, ali kad im pokazes zube (i klasicno obrazovanje, smrznu se u letu). Ne treba sa njima fino, sa Kinezima i Japancima moze. I treba.
P.S. Posalji mi sve to na PP please pa cu momentalno da ih kontakitram. I'll CC you. Pa nek ti neko prevodi a imas brate i razne prevodioce po netu, samo cut and paste.
Ovo bi trebalo da je legit sema
http://web.archive.org/web/200805120558 ... w_5010.pdf
umrehDersu Uzala wrote:I'll CC you.

-
To je ta,jedina,posle sam provalio da je iz 1990.-e,a ova moja mašina iz 1982.-e...dosta se razlikuje,počev od samo jednog INPUT-a(Umesto dva),do vrednosti kondova,tranzistora itd...Trooper wrote:Ovo bi trebalo da je legit sema
- Kauto Labs
ako te dobro razumem tebi i ne treba sema kao sema, ti samo zelis da popravis to pjacalo koje imas?